Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

martinez
Nov uporabnik

nakup bmw serije 3 pomoc

Napisal/-a martinez Po maj 28, 2012 7:35 pm

lp odločam se za nakup bmw serije 3 letnik 05do 08l diesel in me zanima če so kakšne napake odločam se med 318d in 320d . vozil pa naj bi se okrog 35000km letno. se zavaljujem za odgovore lp

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Re: nakup bmw serije 3 pomoc

Napisal/-a ales. Po maj 28, 2012 8:15 pm

sem bil na istem kot si ti pa sem po nasvetu zlo dobrega kolega poznavalca bmw prišel do ugotovitve da se skor ne splača to kupit
veliko bolj se splača kupit serio 5 veliko več se dobi za isti denar pa še motorji so veliko bolj zanesljivi
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

SG1
Nov uporabnik

Napisal/-a SG1 Po maj 28, 2012 8:49 pm

318d in 320d so imeli neke probleme z verigami.

martinez
Nov uporabnik

Napisal/-a martinez Po maj 28, 2012 9:53 pm

o bmw serije 5 sem slišal da so imeli veliko več problemov npr kolektor,filter sajastih delcev itd. ali pa sem spet eden tistih ki za šankom preveč sliši :D zanima me mnenje glede udobnosti voznje glede 5 ali 3 .

SG1
Nov uporabnik

Napisal/-a SG1 To maj 29, 2012 12:41 am

martinez je napisal/-a:o bmw serije 5 sem slišal da so imeli veliko več problemov npr kolektor,filter sajastih delcev itd. ali pa sem spet eden tistih ki za šankom preveč sliši :D zanima me mnenje glede udobnosti voznje glede 5 ali 3 .

Verjetno ti bodo tu lahko več pomagali -> http://forum.bmwslo.com/

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To maj 29, 2012 6:52 am

Najprej se prepričaj kaj sploh želiš. Serija 3 in serija 5 sta svetlobna leta narazen. Trojka je precej bolj kompaktna, v vožnji malenkost trša, predvsem pa na zadnji klopi precej manjša. Medtem ko je serija 5 precej prostornejša, v vožnji opazno manj dinamična - velikost naderi svoje.

Omenjena motorja nista problematična, če sta redno vzdrževana in vožena z glavo. Večji problem je, da pri nas takšnih vozil ni naprodaj. V glavnem se ponujajo primerki iz uvoza z neznanim številom kilometrov, ponavadi iz raznih lizingov, slabo vzdrževani... Nakup takega vozila (ne glede na znamko) je vedno loterija in potencialna jama brez dna. Tudi sam sem pred dvema letoma iskal podoben primerek. V 6 mesecih iskanja in prevoženi celi državi se je našel le eden primerek vreden zaupanja in nakupa - poznano lastništvo, vsa servisna zgodovina, pa še lep paket opreme za nameček. V lasti enega forumaša na BMW forumu. Zapletlo se je pri motorizaciji (330d) in ceni, saj je avtomobil prodajal zajtne 3 tisočake višje od ostale ponudbe.

Ker sva takrat kupovala drugi avtomobil (večino časa vozim službenega), sem se sanjam odpovedal in raje vzel novega Golfa. Za avtomobil v občasni rabi tak nakup, predvsem pa stroški registracije in rednega vzdrževanja niso opravičjivi.

318d daje v nižjih vrtljajih občutek večje prožnosti, medtem ko se 320d razživi nad 2000 vrtljaji in vleče skoraj enakomerno do rdečega polja - v osnovi pa je to isti motor.

Končna odločitev pa je na tebi. Glede na vse skupaj pa naredi testno vožnjo s serijo 5 in serijo 3 ter se odloči kaj ti ustreza.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To maj 29, 2012 6:05 pm

Dobrega BMWja boš težko našel - predvsem na avtonetu kjer je veliko "čudnih".

Če pa že, bo potrebno seči globje v denarnico.

Kakšen pa je tvoj budžet?

martinez
Nov uporabnik

Napisal/-a martinez To maj 29, 2012 7:48 pm

lp spet težim :D res je priznam da sem bil navdusen nad 5 ko dizajn itd ampak ko se zanimam pri lokalnih mehanikih mi povejo da se bolj splača vzeti 3ko kot 5ko spet drugi hvalijo 5ko in tako naprej. zato sem se raje vrgel na bmw serije3 .ker sedaj vozim wv passat 1.9 tdi l 04 in mam počasi dost te kište :evil: me še zanima to kakšna je kaj poraba pri teh bmwejih zanima me bolj relacisko ker se dnevno vozim čez trojane v lj in naredim ca 100km na dan.pripavljen pa sem odšteti največ 14 tisoč za tak avto

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr maj 30, 2012 9:16 am

martinez je napisal/-a:lp spet težim :D res je priznam da sem bil navdusen nad 5 ko dizajn itd ampak ko se zanimam pri lokalnih mehanikih mi povejo da se bolj splača vzeti 3ko kot 5ko spet drugi hvalijo 5ko in tako naprej. zato sem se raje vrgel na bmw serije3 .ker sedaj vozim wv passat 1.9 tdi l 04 in mam počasi dost te kište :evil: me še zanima to kakšna je kaj poraba pri teh bmwejih zanima me bolj relacisko ker se dnevno vozim čez trojane v lj in naredim ca 100km na dan.pripavljen pa sem odšteti največ 14 tisoč za tak avto

Za tvoj budget boš dobil lepo ohranjeno serijo 3 letnik 2005-2006, morda celo 2007. Na mlajšega ne računaj. Poraba je približno enaka kot pri passatu. Z zmerno vožnjo prideš na malce čez 6 litrov. Glede serije 5 pa se pozanimaj na BMW forumu. Je kar precej pritožb glede kakovosti izdelave in pokvarljivosti. Prav tako računaj da serija 5 bo za isti proračun kakšno leto starejša.... Skratka večina dejstev govori v prid serije 3. Nikakor pa se ne zaleti znakupom. Avtomobili imajo tudi elektronsko servisno knjigo - vsak servis ti lahko na podlagi VIN številke preveri preteklost servisiranja in okvar (kar je bilo delano na pooblaščencu). Če avtomobila ni v evidenci je sumljiv - takšni so ponavadi iz lizingov v Italiji ali kje na severu. Od takih primerkov čim dlje stran, saj je preveč neznank za varen nakup.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 6 gostov