Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: Novi Kia Ceed 1.6.GDI vs Skoda Octavia 1.2TSI

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe jun 01, 2012 7:01 pm

Ali se vam ne zdi škoda octavia v smislu oblike in modelne aktualnosti povsem drugačna v primerjavi z novim cee'dom? Mislim, da je ciljna publika pri teh dveh avtomobilih drugačna tako v smislu življenjske filozofije kot stila. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jun 01, 2012 7:27 pm

Ojej Veronika, ti pa tudi rada (malo) (za)bluziš! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe jun 01, 2012 7:53 pm

Jaz bi verjetno vzel Ceed-a... Bi pa mogel prej oba obvezno probat. Sploh novga Ceed.

@tommy drži! Sem šibal proti pumpi in potem dalje... Saj včasih se ustavim na drink pri Šparu ali pri krožnem nad pumpo... Drugič poblendaj... ali potrobi.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jun 01, 2012 8:21 pm

maarkec je napisal/-a:octavia je itak zakon :D :D :D

Smo pričakovali takšen odgovor s tvoje strani :mrgreen:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jun 01, 2012 9:00 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ojej Veronika, ti pa tudi rada (malo) (za)bluziš! :D

neki že mora bit na tem. octavia je proti koncu življenjske dobe, ceed pa je čist sveža. kupiš octavio in čez eno leto boš že imel zastarel avto..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe jun 01, 2012 9:46 pm

Blinder je napisal/-a:

neki že mora bit na tem. octavia je proti koncu življenjske dobe, ceed pa je čist sveža. kupiš octavio in čez eno leto boš že imel zastarel avto..

Prav drek...samo da ni Kija. Tudi škodilak je boljši.... sicer pa osebno nisem ne za enega ne za drugega...žal...pa brez zamere.
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jun 01, 2012 11:42 pm

Blinder je napisal/-a:

Glede tega se strinjam, moj komentar je letel predvsem na tisti del o ciljni publiki (življenski slog in stil). :D Ona Ceed-u pripisuje neko "dodano vrednost" na račun "stila", ki je jaz pač ne vidim, je všečno oblikovan moderen avto, tukaj se pa zame počasi konča. Ta "stil" v tem razredu vidim recimo pri kakšni AR 147, zdaj že bivšem Civicu, recimo C4 coupe, delno tudi Astra GTC, ... bi še kakšnega omenil, ampak bi sigurno šlo komu v nos, pa bom tukaj zaključil! =P

tomzzi je napisal/-a:Jaz bi verjetno vzel Ceed-a... Bi pa mogel prej oba obvezno probat. Sploh novga Ceed.

@tommy drži! Sem šibal proti pumpi in potem dalje... Saj včasih se ustavim na drink pri Šparu ali pri krožnem nad pumpo... Drugič poblendaj... ali potrobi.

Tudi sam se kot prvo absolutno predlagal testno vožnjo, ker sta definitivno različna avta in mislim da je (subjektivno) težko ostat neodločen.

Veš da si mi predvsem zaradi luči bolj podzavestno ostal v spominu (slike na forumu in debata o žarnicah), ampak nisem ravno povezal v tistem trenutku, da bi bil bolj pozoren. :) Drugače se pa vsak vikend motam tam okrog, ampak predvsem ponoči, trenutno mogoče več s Passatom (2003, črn karavan, srebrno črne "mnogokrake" feltne, oba imata bolj bele žarnice). In kako zgleda Golf "v akciji"? =P :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So jun 02, 2012 8:07 am

Statistike sicer ne poznam, sem pa skoraj prepričana, da se v škodi octavii vozijo v povprečju 5 do 8 let starejši ljudje kot v cee'du. Če zraven prišteješ še pro cee'da, s katerim je Kia uspela prepričati veliko mladih, je verjetno moje razmišljanje v smislu življenjske filozofije še bolj nazorno. Primerjava med octavio in cee'dm se mi zato zdi razmeroma neživljenjska. Kdor kupuje škodo, si v bistvu želi volkswagna, za katerega noče plačati polne cene, pri Kii gre za drugo zgodbo. Kdor stavi na VW, pa itak skoraj gotovo ne bo nikoli kupil Kie - in morda tudi obratno.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jun 02, 2012 8:11 am

Avtor teme se ni oglasil od 1.5. mislim, da ta razprava ni več smiselna.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jun 02, 2012 9:55 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Statistike sicer ne poznam, sem pa skoraj prepričana, da se v škodi octavii vozijo v povprečju 5 do 8 let starejši ljudje kot v cee'du. Če zraven prišteješ še pro cee'da, s katerim je Kia uspela prepričati veliko mladih, je verjetno moje razmišljanje v smislu življenjske filozofije še bolj nazorno. Primerjava med octavio in cee'dm se mi zato zdi razmeroma neživljenjska. Kdor kupuje škodo, si v bistvu želi volkswagna, za katerega noče plačati polne cene, pri Kii gre za drugo zgodbo. Kdor stavi na VW, pa itak skoraj gotovo ne bo nikoli kupil Kie - in morda tudi obratno.

:rofl :rofl

Če se že gremo takega pisanja:

1) ko so mladi kupovali prve nove Octavie, Ceeda ni bilo niti v mislih delavcev pri Kii. In sedaj po 15-ih letih so ti ljudje res v povprečju nekaj starejši od lastnikov Ceedov. To pa zato, ker jih je enostavno bistveno več, kupcev Octavij mislim (če mladim prišteješ še vse "stare").

2)je pa tako, da je polovica (govorim okvirno) "starih" kupcev Octavij presedla na Superbe, medtem ko se za Octavio odloča veliko mladih družin, ki potrebujejo avto s solidno ceno z veliko prostora in ne 3-vratni hatchback ;)
Tako, da se strinjam, filozofija teh dveh avtov je popolnoma drugačna.

3)a Ceeda se pa ne kupi zato, ker je reasonably priced car? :mrgreen:

4) kdor si želi VW-ja si kupi VW, kdor pa želi Škodo si kupi Škodo. Povprašaj malo lastnike Škod in sem prepričan, da ti jih bo 90% reklo (vključno z mano), da nočejo imeti VW-ja ;)
Jaz bi tudi lahko namesto Octavie kupil Golfa 6, vendar sem hotel imeti Škodo in ne da si ne bi mogel privoščiti VW.

Ja, značkarji smo :mrgreen:

To je podobno, da bi rekla, da je nekdo kupil Ceeda, ker si želi Hyundai i30 :lol:

Ceed je napisal/-a:Avtor teme se ni oglasil od 1.5. mislim, da ta razprava ni več smiselna.

x2
Pač vsak naj kupi kar mu paše, saj dandanes skoraj ni več slabega avta ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jun 02, 2012 10:13 am

Ja definitivno testna vožnja. Vsaj jaz tako pravim. Pa nima veze če je Ceed novejši oziroma, da se trenutni Octavii počasi kažejo leta... Kar hočem povedat je, da ni nujno, da če je novejše, da je tudi boljše. Oziroma lahko ti sploh ne odgovarja pa naj bo še tako lep in moderen.

@tommy si pa "priletel" za mano v sekundi. Kar naekrat je bil en moder Golf za mano... :D Kam se ti je pa tako mudilo? Drugače pa lep. ;) Tale barva mu fejst paše. Pa gumce imaš tudi fajne gor. Lepo izgleda tale Golf. Se vidi, da skrbiš zanjga. Leti pa tudi dobr. :D Jaz itak nimam pogojev s tem mojim "mlinčkom"... :(
Kak se ti lučke vidijo? Sveti lepo belo? Ponoč sem pa bolj malo v Metliki. Bolj kakšen popoldan... Se še kaj vidmo...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan So jun 02, 2012 12:59 pm

Zanimivo je nastala "kregarija" v temi okrog dveh znamk, ki v osnovni, grobi filozofiji nagovarjata podobno ciljno populacijo. Populacijo, ki išče najboljši price-performance, oziroma ogromno avtomobila za dani denar. Ravno Škoda in Kia (ter znotraj koncerna še Hyundai) so znamke, ki morda trenutno kažejo najboljši razvoj ter znajo z vsakim novim modelom ponuditi trgu ravno tisto, kar potrošnik danes v največji meri išče. Obdobje recesije ter gospodarske krize spreminja potrošnika, da zna dvakrat premisliti, preden se odloči za kaj bo dal svoje prihranke ter opravi racionalen nakup.

Mogoče je edinole grobo oceniti ter reči, da so kupci Škode prvenstveno tradicionalisti, katerim je zunanji design sekundarnega pomena ter iščejo ostale kvalitete. Kia (ter Hyundai) z zadnjimi modeli atakirajo tudi z izjemno všečnim oblikovanjem, novodobni kupci pa se sedaj sploh prvič odločajo za korejske predstavnike (znak le tega je konstantna rast prodaje korejskih avtomobilov ter prehod kupcev z drugih znamk). V grobem gre za dokaj podobno dobre modele avtomobilov, pri katerih se kupec dandanes ne more "opeči", vsaka znamka pa ima svoje prednosti ter pomanjkljivosti.

Glede "krega" o starostni strukturi kupcev enega ali drugega modela, pa nekaj zanimivih podatkov (v kolikor so pričujoči statistični podatki točni) s sledeče spletne strani: http://www.drobtinice.si/app/gw.dll/por ... portalHome

Prodaja med 1.1.2009 ter 1.5.2012:

Octavia:

3489 prodanih primerkov (39,15% fizičnih oseb)
Povprečna starost kupca: 42 let

Cee'd:

5828 prodanih primerkov (53,38% fizičnih oseb)
Povprečna starost kupca: 42 let

Morda le še to (če je tema avtorju še vedno aktualna): sam bi pogledoval za novo Kio Cee'd, v prostornejši različici SW, ki prihaja jeseni. Ali pa za primerjavo sploh počakal na prihod nove generacije Octavie, da bo primerjava sploh smiselnejša.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So jun 02, 2012 2:12 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Statistike sicer ne poznam, sem pa skoraj prepričana, da se v škodi octavii vozijo v povprečju 5 do 8 let starejši ljudje kot v cee'du. Če zraven prišteješ še pro cee'da, s katerim je Kia uspela prepričati veliko mladih, je verjetno moje razmišljanje v smislu življenjske filozofije še bolj nazorno. Primerjava med octavio in cee'dm se mi zato zdi razmeroma neživljenjska. Kdor kupuje škodo, si v bistvu želi volkswagna, za katerega noče plačati polne cene, pri Kii gre za drugo zgodbo. Kdor stavi na VW, pa itak skoraj gotovo ne bo nikoli kupil Kie - in morda tudi obratno.

Eh ja, če gledam bolj lokalno in sem malo hudomušen, je Octavia avto za mlade družine (in policijo :mrgreen: ), Ceed in i30 (oz. Kia in Hyundai) pa za upokojence. ;) (Pro)Siid je mlade in stare prepričal predvsem s ceno, garancijo, "agresivnim" oglaševanjem in hkrati všečnim izgledom. Filozofiranje o življenjski filozofiji in stilu izvira predvsem iz tvojega subjektivnega dojemanja tega avtomobila in že spet daje zelo PR-ovski vtis iz tvoje strani! =P S svojimi izjavami temu modelu pripisuješ mnogo več "dodane vrednosti" kot trgovci in prepričan sem, da tudi precej več od povprečnih lastnikov. :D

Glede Škode/VW-ja ti je peroRS lepo napisal in tudi jaz osebno ter na podlagi mnenj ostalih lastnikov tako razmišljam. Če damo na stran, da se precej Škod proda iz racionalnih razlogov, VW-jev pa na podlagi ljudskega izročila, s(m)o privrženci VAG-a kar lepo razdeljeni med znamkami! :D On si ne želi VW-ja, tako kot si jaz ne želim Audija (dokler želje in finančne zmožnosti ne presegajo ponudbe "matične" znamke!). :D

tomzzi je napisal/-a:@tommy si pa "priletel" za mano v sekundi. Kar naekrat je bil en moder Golf za mano... :D Kam se ti je pa tako mudilo? Drugače pa lep. ;) Tale barva mu fejst paše. Pa gumce imaš tudi fajne gor. Lepo izgleda tale Golf. Se vidi, da skrbiš zanjga. Leti pa tudi dobr. :D Jaz itak nimam pogojev s tem mojim "mlinčkom"... :(
Kak se ti lučke vidijo? Sveti lepo belo? Ponoč sem pa bolj malo v Metliki. Bolj kakšen popoldan... Se še kaj vidmo...

Mudilo se mi je k ljubci v vas! oops Drugače pa kar pogosto tako vozim, sploh ko sem 6 dni na teden v kombiju in mi Golf deluje toliko bolj športno, pač za dušo! :mrgreen: Hvala za pohvale, se trudim z zmernim vložkom iz njega izvleč čim več in moram reč, da je zelo hvaležna premičnina, kar se tega tiče! :) Luči ti zgledajo super, pozicije res bele, kako minuto za tem sem srečal eno z navadnimi in je zelo očitna razlika! ;) Btw ima tvoj mlinček na papirju 20KM več od mojega traktorja! :D
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jun 02, 2012 3:10 pm

tomzzi je napisal/-a:Ja definitivno testna vožnja. Vsaj jaz tako pravim. Pa nima veze če je Ceed novejši oziroma, da se trenutni Octavii počasi kažejo leta... Kar hočem povedat je, da ni nujno, da če je novejše, da je tudi boljše. Oziroma lahko ti sploh ne odgovarja pa naj bo še tako lep in moderen.

@tommy si pa "priletel" za mano v sekundi. Kar naekrat je bil en moder Golf za mano... :D Kam se ti je pa tako mudilo? Drugače pa lep. ;) Tale barva mu fejst paše. Pa gumce imaš tudi fajne gor. Lepo izgleda tale Golf. Se vidi, da skrbiš zanjga. Leti pa tudi dobr. :D Jaz itak nimam pogojev s tem mojim "mlinčkom"... :(

Kaj pa če mal naviješ svojega mlinčka? :mrgreen: Sej tommyjev je pomojem mal navit, ane?

Sem pa včeraj videl eno Octavio karavan (limuzina pri meni odpade, enako pri Superbu - ne le zaradi praktičnosti, ampak tudi zaradi videza), neka svetlo modra barva, xenon luči, temna stekla in pa 17-ke..lep avto. Samo pač drugače lep, v primerjavi s Ceed-om. Edino..če že TSI, potem raje 1.4. Ali 2.0 :8 Sem pa čez 5 min potem videl srebrno Octavio (limuzina) in pa z neko očitno osnovno opremo in pa 15-kami...pfff..deluje tako impotentno. Ampak ok..bi rekli da je to bolj "ženski vidik".

Ma vzameš tistega, ki ti vliva več zaupanja, ti bolj leži in to je to. Vsi ti novi avtomobili so dobri. Garancijo pa so tudi pri VW/Škodi izboljšali, tako da so dokaj konkurenčni tudi na tem področju. Aja..pa upam da s ketnami ni več problemov :twisted:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 15 gostov