Mrki-Lantra je napisal/-a:esem je napisal/-a:Zakaj je to v "splošni debati"? Prestavljam...
Ne poveš, kakšen budget imaš, ali kupuješ rabljenega ali novega ipd. Od kje ti to, da ima BMW več opreme? Upoštevaš, da Octavijo dobiš mlajšo (torej tudi manj rizično) in bolje opremljeno, - ob isti ceni?
Prvo se opravicujem ker sem dal v napacni topic.
Budget mi je do 6000eur....mogoce malenkost vec.
Skodo dobim res mlajso in z manj km...pomojem jaz se bolj prevagam za skodo ampak ne poznam nobenega od teh avtomobilov so mi pa ZELO ZELO oba vsec.....
Bmw je pa starejsi in vec km pa prevozenih vsak,...sam zdaj sem vecinoma vprasal zaradi stroskov vzdrzevanja itd.
Zato me zanima vase izkusnje z temi dvemi avtomobili,da mi cim vec poveste.
Lp
Kupuješ le z očmi ali tudi z razumom? Primerjati top ponudbo BMW-ja in povprečno opremljeno Škodo, kot bi se odločal med kosilom v menzi in restavracijo z Michelinovo zvezdico. Že sama nabavna vrednost novih vozil je vsaka v svojem svetu. BMW 50.000 EUR in dalje, medtem ko Škoda dosega ceno okrog 20 tisočakov. Prav tako motorizacija: Škodin 1.9 TDI okrog 100konjev (odvisno od različice) v primerjavi z BMW jevimi 180 ali celo več km odvisno od letnika motorja... V Škodi 5 brzinski ročni menjalnik, medtem ko najdeš v BMW 5 ali 6 brzinske ročne menjalnike in avtomatiko.... Pri opremi je razlik še več, saj BMW-jev seznam dodatne opreme vsebuje vsaj dve strani opcij - od navigacije, platišč, kupa igračk za voznika, M paketa opreme, osvetljenih kljuk, TV, odlagalni paket, električna nastavitev sedežev s spominom....
Če že želiš delati primerjavo med Škodo in BMW raje primerjaj 318d ali 320d - vsaj v okviru motorizacije sta primerljiva. Drugače pa vsekakor za proračun 6.000 EUR priporočam Škodo, saj bo avtomobil dosti mlajši in manj zdelan. Tudi prtljažnik je precej uporabnejši in prostornejši.
Pri na kupu pa še posebej pazi, da kupiš primerek z znano zgodovino - drugače bo vsak avtomobil jama brez dna.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.