Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

S2755
Nov uporabnik

Mnenja oz. izbira znamke za nakup

Napisal/-a S2755 Ne jun 03, 2012 10:41 am

Pozdravljeni.

Rad bi neka splošna mnenja o tehle modelih, katere imam na izbiro pri nakupu novega avtomobila. Avto kupujem za dalj časa, tako da želim kakovost. Trenutno še ne gledam na ceno ampak izbiram pravo "firmo". Nato pa bom pri znamki izbiral opremo in lastnosti avta.

Torej, na izbiro imam tole:

1.) Citoren C3 picasso
2.) Chevrolet Orlando
3.) Nissan Note
4.) Kia Soul
5.) Tojota Corola Verso

Kakšne so vaše izkušnje s temi znamkami, kaj priporočate in kaj naj bi "držalo dolgo".

Hvala za mnenja.
S

hahehihoh
Uporabnik

Re: Mnenja oz. izbira znamke za nakup

Napisal/-a hahehihoh Ne jun 03, 2012 12:35 pm

Čisto vsi avti so OK, bolj ali manj je le vprašanje sreče, ali boš imel z avtom kakšne težave. Mislim, da je od vseh nissan note še najbolj preverjen, čeprav noben ni ravno zelo nov na cesti (edino orlanda ne poznam). Tako da, kar se kakovosti tiče, velja načelo, da se pri vsakem avtu lahko kaj zalomi, je pa res, da je pri nekaterih večja verjetnost kot pri drugih. Mislim, da noben od teh večjih težav nima. Osebno bi od teh izbral C3 picasso, saj mi je najbolj všeč, sem se tudi vozil v njem in je zelo prijeten. KIO bi osebno (iz subjektivnih razlogov, ker mi ni všeč...) izpustil, chevroleta najbrž tudi. Nissanov note je že kar dolgo na trgu, je pa res da je pred kratkim doživel manjšo prenovo. Kaj pa nissan juke? Prtljažnik niti ni tako majhen (ni pa tako velik kot pri C3 picasso), poleg tega je pa zelo simpatičen avto. Sem se tudi peljal v njemu in je zelo udoben. Poglej tudi za njim ...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 03, 2012 1:06 pm

Najbolje, da se odpraviš na testno vožnjo z vsemi zgoraj naštetimi vozili, ker boš le tako dobil občutek kaj ti bolj odgovarja... saj veš 100 ljudi 100 čudi, sto žena dvesto sisa, sto majmuna dvesto jaja =P

Od zgoraj naštetih sem imel v lasti nissan note 1,6 bencinar, ki sem ga kupil novega julija 2006. V štirih letih sem prevozil 70 tisoč km brez problemov, edino spona volana je bila menjana pod garancijo. Oba bencinca sta nissanov produkt z izjemo menjalnika, ta je renojev (nič slabega). Po zaslugi kratkih prestavnih razmerij je avto zelo poskočen, le na avtocesti je posledično precej glasen zaradi visokih obratov, vendar se da preživeti. Po drugi strani se odkupi z udobjem (medosna razdalja je 2,6m) in prostornostjo... generalno gledano odličen avto.

Še danes mi je žal, da sem ga zamenjal za preplačano žalost od vw-ja :evil:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jun 03, 2012 2:20 pm

Od vseh ti priporočam Toyoto. Benz motorji so z verigo in do 500tkm naj ne bi imel večjih izdatkov glede sevisiranja pa tudi ostale zadeve so zanesljive.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jun 03, 2012 2:39 pm

Avti so različno veliki. Corolla Verso (in Orlando) je primerljiva z npr C4 Picasso (zelo zanesljiv po statistikah) in Scenicom (tudi izboljšana zanesljivost), tako da se najprej odloči glede velikosti. Tudi - najprej se izbira lastnosti avta (torej obvezen preizkus - kar velja tudi za šrostornost/velikost), šele potem znamko ter motor in na koncu opremo - seveda upoštevaje tudi ceno.
Morda je Kia Venga primernejša od Soula?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne jun 03, 2012 2:39 pm

S2755 je napisal/-a:Kakšne so vaše izkušnje s temi znamkami, kaj priporočate in kaj naj bi "držalo dolgo".

Hvala za mnenja.
S

http://www.youtube.com/watch?v=K0epP7jvwEM

Toyote so vzdržljive samo ni pa filinga v avtu, vse je tako mrtvo in siromašno, se pa tako prišpara bencin.

S2755
Nov uporabnik

Napisal/-a S2755 Po jun 04, 2012 8:20 pm

Najlepša hvala za pomoč.

Malo sem še pregledoval in krčil in je tako izbira padla na Citroen C3 Picasso ali Hyundai iX20. Nekako iste velikosti sta, cene so tu tu....

Oba grem še pogledat v salon, a na prvi pogled in vtis sta mi obe obliki všeč.

Citroen C3 Picasso je v igri diesel 6 prestav, ker je potem poraba nekje 6-7l, pri Hyundaju pa gledam, da je Diesel samo 1,4. KAko je pa s porabo tu?

Se zahvaljujem za komentarje.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jun 04, 2012 9:17 pm

pile, tovarniške podatke si poglej za porabo, kaj niti sprašuješ take reči.
6-7 je nekam veliko za dizla.

če pogledam tov. podatke v revijo(2011), c3 1.6 90 4.8
c3 1.6 110 4.9

kia venga 1.4 77 4.7
venga 1.4 90 4.7
venga 1.6 115 4.9
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov