Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lenčica
Nov uporabnik

vprašanje glede nakupa Opla Merive

Napisal/-a lenčica So jun 02, 2012 5:25 pm

zanima me opel meriva bencin 100 ali 120 km ali dizel izvedba. če imate kakšne izkušnje? Hvala .

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: vprašanje glede nakupa oplla merive

Napisal/-a IcEm4n Ne jun 03, 2012 12:24 pm

Po konjenicah sodeč sklepam, da je govora o novi Merivi.

Bencinar ali dizel - odvisno, koliko prevoziš letno ter kakšne so relacije.
Sem pa vozil oba motorja, 1.4 16V (101KM) v Corsi in 1.4 Turbo (120KM) v Merivi, priporočam pa ti slednjega, ker prvi (atmosferc) zna bit že mal preslaboten za Merivo. Poraba je pa pri obeh približno enaka. Za kaj več je pa najbolje iti na testno vožnjo.
Slika

lenčica
Nov uporabnik

Napisal/-a lenčica Po jun 04, 2012 9:43 am

hvala za vaše mnenje. Gre za novo opel merivo pa me zanima pač če ima kdo kakšne izkušnje in tudi kakšna poraba ima. Pri prodajalcih pravijo nekaj čez 6 litrov,vendar mislim da se ta bolj nagiba med 7 in 8 litrov.?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jun 04, 2012 11:50 am

lenčica je napisal/-a:hvala za vaše mnenje. Gre za novo opel merivo pa me zanima pač če ima kdo kakšne izkušnje in tudi kakšna poraba ima. Pri prodajalcih pravijo nekaj čez 6 litrov,vendar mislim da se ta bolj nagiba med 7 in 8 litrov.?

Poraba je lahko precej drugačna od tiste navedene med tehničnimi podatki, ki jo prodajalci ponavadi tudi uporabijo za privabljanje kupcev. Na splošno velja, da je poraba ponavadi liter do dva višja kot navaja proizvajalec. Kakšna je v resnici pa se najlepše pokaže na testni vožnji. Vzemi si čas, odpravi se na testno vožnjo, pred tem pa resetiraj potovalni računalnik. Tako prideš do najboljšega približka. Na vrednosti ki so v potovalnem računalniku se ne oziraj, saj so rezultat nekaj različnih voznikov, ki so vozilo testirali - beri priganjali. Če se odločiš za turbo bencinski motor, bodi pozorna tudi na način vožnje. Dokler motor deluje v relativno nizkih vrtljajih je poraba resnično nizka, redno priganjanje v visoke vrtljaje lahko porabo poveča tudi preko 50% (krepko čez 10l).

Dober pokazatelj porabe pa zna biti tudi: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/35-Opel/326-Meriva.html?fueltype=2&constyear_s=2011&constyear_e=2012&gearing=1&powerunit=2

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

lenčica
Nov uporabnik

Re: vprašanje glede nakupa Opla Merive

Napisal/-a lenčica Po jun 04, 2012 8:41 pm

Hvala za vaše mnenje.Prej smo mislili kupit senika ali golfa zdaj pa sebolj nagibamo k nakupo opla. Za to me zanimajo mnenja ljudi ki imajo izkušnje.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jun 04, 2012 10:14 pm

Tovarniški podatki pravijo 5,9L na 100km. Je pa bolj verjetno, da bo poraba pri mešani vožnji nekje okoli 7 litrov.
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po jun 04, 2012 10:18 pm

Dizel 1.3 95KM pije kolegu okrog 5 litrov

lenčica
Nov uporabnik

Napisal/-a lenčica To jun 05, 2012 10:41 am

Hvala za mnenja. Zanima me če se pojavljajo kake okvare pa kaka je vožnja? Cenovno je avtu nekje tu kot drugi v tem razredu ali za malce cenejši.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To jun 05, 2012 12:17 pm

lenčica je napisal/-a:Hvala za mnenja. Zanima me če se pojavljajo kake okvare pa kaka je vožnja? Cenovno je avtu nekje tu kot drugi v tem razredu ali za malce cenejši.

Glede vožnje se ne oziraj na druge. To moraš preskusiti sama. Ljudje smo si različni in vsakemu ustreza kaj drugega.

Pri Oplu bodi predvsem pozorna na ceno, saj večinoma pogojujejo ceno z nakupom na lizing in kupom drobnega tiska... Po mojih izkušnjah je za nakup z gotovino v žepu Opel precej dražji od konkurence - saj veljajo cene po uradnem ceniku. V primeru financiranja pa se začnejo popusti brez konca in kraja. Žal pa ob tem pozabijo našteti tudi stroške ki spadajo k financiranju.

Za primer: pred dvema letoma me je prišel Golf na kredit cenej kot Opel Astra z vsemi popusti in obveznim lizingom.

Skratka je potrebno dobro premisliti koliko je nakup res ugoden in koliko je vse skupaj le prodajanje megle.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

lenčica
Nov uporabnik

Napisal/-a lenčica To jun 05, 2012 8:55 pm

Še enkrat hvala za vaše mnenje. Prej sem v enem odgovoru zasledil da 95km dizel troši okrog 5l. vendar me zanima če 95 km dosti močan za tak avto?

lenčica
Nov uporabnik

Napisal/-a lenčica To jun 05, 2012 8:58 pm

torej se vi bolj nagibatek k golfu?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To jun 05, 2012 9:08 pm

lenčica je napisal/-a:Še enkrat hvala za vaše mnenje. Prej sem v enem odgovoru zasledil da 95km dizel troši okrog 5l. vendar me zanima če 95 km dosti močan za tak avto?

za normalno voznjo cisto dovolj. Za sportno voznjo pa tako ni delana

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr jun 06, 2012 8:05 am

lenčica je napisal/-a:torej se vi bolj nagibatek k golfu?

Ne nagibam se k nobenemu vozilu. Izbira je stvar posameznika in njegovih želja/potreb/zmožnosti. Želim le povedati da niso vedno vse ponudbe takšne kot se zdijo, ter da brez dobre primerjave in preračuna cen hitro kupiš mačka v žaklu.

Midva sva takrat vzela Golfa, ker je končni izračun vseh stroškov nakupa z vključenim kreditom in popusti bil ugodnejši od Oplove ponudbe za primerljivo Astro na obvezni lizing. V primeru, da bi kupil Astro na gotovino (konec koncev to bi se tudi zgodilo saj mi je moja banka ponujala res ugoden gotovinski kredit), pa bi moral plačati cca 3.000 EUR več, saj nebi priznali niti centa popusta.

Na koncu je treba gledati koliko vozilo stane ko odplačaš vse stroške do registracije (vozilo, stroške kredita/lizinga, obresti...). In v tem pogledu Opel kupce močno zavaja. Na samo vozilo nudijo ogromne popuste, so pa zato stroški financiranja (lizing) toliko večji. Pod črto je cenovna ugodnost Opla vprašljiva. Za kupca z gotovino je zadeva povsem nekonkurenčna. Za nekoga ki ima v žepu nekaj tisočakov, ostalo pa bo vzel na kredit pa je potrebno narediti individualni izračun, saj se lahko hitro pokaže da so druge oblike kreditiranja ugodnejše.

Še posebej je zelo moteče z vidika nakupa dejstvo, da konkurenčne cene pogojujejo s financiranjem, kot kupec pa na koncu ne veš več koliko te je stal avtomobil in koliko financiranje preko lizinga.

LP Tristan01

lenčica
Nov uporabnik

Napisal/-a lenčica Sr jun 06, 2012 8:16 am

Mi smo mislili kupit z gotovino pa bomo še videli. Se pa v celoti strinjam z vašimi ugotovitvami.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr jun 06, 2012 8:25 am

lenčica je napisal/-a:Mi smo mislili kupit z gotovino pa bomo še videli. Se pa v celoti strinjam z vašimi ugotovitvami.

Potem pa pot pod noge v salon in naj vam izdelajo ponudbo na gotovino... Se bojim da bo ponudba tako "ugodna," da bo vse navdušenje nad Opli skopnelo.

Razen če se je v zadnjemm času odnos tržnikov do gotovine kaj spremenil.

Vsekakor pa je treba v vašem primeru preveriti ponudbo različnih konkurentov. Ne samo v smislu ustreznosti znamke/vozila, temveč tudi v smislu končne vrednosti. Razlike so lahko absurdno velike.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 06, 2012 10:56 am

Če je namen kupit Opla na gotovino, je precej boljša varianta 80% polog in 20% lizinga za 1 leto (tega se da ponavadi tudi že prej odplačati). Preverjeno!
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr jun 06, 2012 12:10 pm

IcEm4n je napisal/-a:Če je namen kupit Opla na gotovino, je precej boljša varianta 80% polog in 20% lizinga za 1 leto (tega se da ponavadi tudi že prej odplačati). Preverjeno!

Če je Opel res edina izbira se strinjam, drugače pa ne razumem zakaj bi nekdo z gotovino v žepu silil v kup birokracije, potrjevanja papirjev pri delodajalcu, v banki in ne vem kje še vse zato da kupi avtomobil po ceni ki je primerljiva s konkurenco? Tako pa so razlike med konkurenti kakšnega stotaka ali dva... Za tako majhen prihranek zapraviti kup časa in živcev... ne vidim pravega razloga.

LP Tristan01

lenčica
Nov uporabnik

Napisal/-a lenčica Sr jun 06, 2012 9:24 pm

hvala za vse vaša mnenja. Sicer opel ni edina opcija se pa pač zanimam za različna mnenja.( več ljudi več ve) Ker avto kupujem za dalj časa pa tudi 15tisočakov ni malo denarja (zame) zato pač malo tehtam kako in kaj. Še enkrat hvala za vsa mnenja so zelo koristna je pa res kot ste omenili da se nakoncu vsak mora sam odločiti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 5 gostov