gecco je napisal/-a:Lani sem jo prodal letnik 2006 (150KM) z 130.000 realnimi km...in quess what, bila je uvožena in bila je odlična!
Brezveze tukaj spraševat. Pojdi na ogled, vzemi s seboj mehanika ali koga ki ve malo več o avtomobilih in si oglej kaj je na stvari! Kar se tiče mašine je JTDm odlična. 120KM je OK, 150KM je pa še boljše. Avto je težak (cca. 1700kg) tako da dodatni konji ne škodijo. 09/2007 letnik bi moral že imeti odpravljenih večino poporodnih težav, tako da če si resen, naredi tako kot sem zapisal na začetku...oglej si avto!
Daedalus je napisal/-a:Bodi potrpežljiv in počakaj na slovenskega, od 1. lastnika in s servisno knjigo poštempljano, in ne se ustrašit, če bo imel 200k km. Tudi, če bo kak € dražji ali pa kako leto starejši, in nebo tako spoliran in zglancan.
gecco je napisal/-a:
Brezveze tukaj spraševat. Pojdi na ogled, vzemi s seboj mehanika ali koga ki ve malo več o avtomobilih in si oglej kaj je na stvari!
NoF3ar je napisal/-a:Hočem, povedat samo to, da noben neve niti jaz, če je avto uvozil posameznik ali pa podjetje ki se s tem bavi. Kjub nevednosti je večino uporabnikov ga ukronalo za zbitega
esem je napisal/-a:Sploh ni jasno, kaj hočeš povedat, delno tudi zaradi nerazumljivega pisanja.
Recimo, da sta v tujini dve podobni Alfi istega letnika, prva je za 7000 € in ima 90 000 km, druga je za 4500 € in ima 300 000 km (razlika zato, ker je prva bila uporabljana za "osebne" vožnje (ali celo kot drugo vozilo), druga za trgovskega potnika na lizing, a tega ne moremo vedet/ugotovit). Na zunaj sta skoraj enaki. Zdaj pa mi pokaži našega dilerja, ki bo vzel dražjo, čeprav bi lahko s cenejšo, ki bi ji prevrtel km, zaslužil vsaj 2000 € več. Osnovnošolska logika pravi, da v tujini naši dilerji kupujejo praktično vedno (razen, če ni po konkretnem naročilu) take, ki zgledajo še OK, a imajo čim več km - zato da je začetna cena čim nižja in zaslužek čim večji. Tisti, ki tega ne razume oz tako ne dela, pač ni primeren za tak posel.
NoF3ar je napisal/-a:Hočem, povedat samo to, da noben neve niti jaz, če je avto uvozil posameznik ali pa podjetje ki se s tem bavi. Kjub nevednosti je večino uporabnikov ga ukronalo za zbitega
peroRS je napisal/-a:Dobro, da vem da bom pred prodajo svoj avto zapeljal skozi blato in makadam, potem ga pa še na suho pobrisal z sirkovo metlo.
Ker če ne bo še kdo pomislil, da se spet prodaja en uvožen 8 let star dizel z magičnimi 130.000km, s fake servisno knjigo, ki je bil komplet zbit, na novo prebarvan in spoliran![]()
Po forumu brska: blasfemik in 5 gostov