Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Pomoč - vaše mnenje ?

Napisal/-a Matey_ Ne jun 17, 2012 1:33 pm

En lep pozdrav vsem!

Obeta se mi priložnost za nakup Jaguarja X-type 2.5 V6 4x4 avtomatik.
Kakšno je vaše mnenje ?
Lastnika poznam že dalj časa in lohk zagotovim, da me ne bo ''nategnu'' pri nakupu, glede tega mam miren spanec.
Zanima me kako je z vzdrževanjem in rezervnimi deli za ta avto. Motor glede na to, da je N/A naj nebi bil problematičen - se motim ?
Zdaj poraba naj bi bila okoli 12l bencina, ampak avto kupujem za vožnjo po avtocesti in nekje 25-30.000 km na leto, tako da gre zagotovo na predelavo na plin.

O nakupu tega razmišljam izključno zato, ker vem, da je avto dobro ohranjen in da se z njim ni divjalo, ni nevarnosti za odpoved turbine in raznih DPF filtrov (tko, da mi je tu prihranjenih kar nekaj potencialnih stroškov) - vsi vemo, kako je z nakupom rabljenih dizlov v okviru 5-6k € ... skoraj vsi majo realnih 200.000+ km in tko naprej.

Bi se vi mogoče vseeno odločili za nakup dizla ?

Čim več mnenj dobrodošlih.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

peroRS
Mojster foruma

Re: Pomoč - vaše mnenje ?

Napisal/-a peroRS Ne jun 17, 2012 1:47 pm

A ni to v bistvu Ford Mondeo pod karoserijo? Mislim, da enako velja za motor in pogon? :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_X-Type
http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_AJ-V6_engine

Koliko pa ga ceni?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jun 17, 2012 10:02 pm

Tam okol 6000€ oz. kej po dogovoru ;)
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jun 17, 2012 10:35 pm

Matey_ je napisal/-a:Tam okol 6000€ oz. kej po dogovoru ;)

Po takšnih cenah se prodajata tudi tista dva primerka na avto.net. Ali je to ugodno ali ne je težko soditi. Vsekakor pa je velika prednost da je preteklost avtomobilia precej dobro poznana. Na tvojem mestu bi razmislil, ali sem res pripravljen biti zadnji lastnik tega avtomobila, saj se danes težko prodajo precej bolj ljudska vozila. Če te to dejstvo ne moti in ti avtomobil odgovarja, je verjetno kar dober nakup. Bi pa sam poskusil na račun stanja trga in dejstva da je Jaguar vse prej kot tržno zanimiv avtomobil ceno še pošteno zbiti, na račun nižje cene na avtomobilu narediti pošten servis, da kasneje ne bo težav, ali pa vgraditi plinsko napeljavo če se bo delalo več km.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov