Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Re: Mitsubishi?

Napisal/-a petrolhead_RS Ne jun 17, 2012 6:43 pm

Kaj pa mazda cx5?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jun 18, 2012 10:37 am

barb5 je napisal/-a:hja, okoli 10l kar sem uspela preveriti, za 30d......jaz imam na žalost-srečo 4.8 bencinar in poraba je 13,9l :( .....naredim pa med 25 do 30 tisoč km letno.
sem pa probala dizel pred nakupom in sem bila zelo razočarana....še nikoli ga nisem imela in sem tudi zato v veliki dilemi..
hvala za odgovor :)

Tudi z bencinarjem se da voziti opazno ceneje. S predelavo na plin se bodo stroški spustili na raven dizla, le v prtljažniku bo manj prostora, kar pa v X5 nebi smelo predstavljati težav. Sicer pa tudi okrog 14 litrov za V8 z avtomatiko, širokimi gumami in aerodinamiko enodružinske hiše ni tako porazen rezultat. Je pa jasno, da vožnja takšnega avtomobila ni ravno poceni.

Glede na to da je trg rabljenih vozil v razsulu je morda predelava na plin še najpametnejša rešitev.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po jun 18, 2012 11:59 am

barb5 je napisal/-a:hja, okoli 10l kar sem uspela preveriti, za 30d......jaz imam na žalost-srečo 4.8 bencinar in poraba je 13,9l :( .....naredim pa med 25 do 30 tisoč km letno.
sem pa probala dizel pred nakupom in sem bila zelo razočarana....še nikoli ga nisem imela in sem tudi zato v veliki dilemi..

zakaj razočarana, sicer si ne bi mislil, da bom to kdaj napisal ( strasten ljubitelj bencinskih motorjev:) ), ampak sem s 3.0sd zelo zadovoljen, gre zelo dobro , pije pa okrog 10-11,ob zmerni nogi še kakšen liter manj, kar je pa slabe 3l manj kot tvoj...mogoče je res opcija plin, ampak glede na to da je v8 in ,da rabiš velik tank, da ni treba skoz hodit tankat, te to stane nekje 3000€, kar je pa letna razlika med dizlom x5 in V8 X5:) na hitro:)

predlogi:
Mazda cx 7: diesel cca. 160 hp, poraba okoli 8-9
Nissan Pathfinder: diesel cca. 170 hp, poraba okoli 10l
audi q5,bmw x3,...:)
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po jun 18, 2012 2:18 pm

TOYOTA je napisal/-a:

zakaj razočarana, sicer si ne bi mislil, da bom to kdaj napisal ( strasten ljubitelj bencinskih motorjev:) ), ampak sem s 3.0sd zelo zadovoljen, gre zelo dobro , pije pa okrog 10-11,ob zmerni nogi še kakšen liter manj, kar je pa slabe 3l manj kot tvoj...mogoče je res opcija plin, ampak glede na to da je v8 in ,da rabiš velik tank, da ni treba skoz hodit tankat, te to stane nekje 3000€, kar je pa letna razlika med dizlom x5 in V8 X5:) na hitro:)

predlogi:
Mazda cx 7: diesel cca. 160 hp, poraba okoli 8-9
Nissan Pathfinder: diesel cca. 170 hp, poraba okoli 10l
audi q5,bmw x3,...:)

Toyota v tej zgodbi si pozabil na eno malenkost... Med prodajati in prodati je velika razlika, še posebej pri tržno nezanimivih avtomobilih. Danes prodati avtomobil s tako porabo.... Verjetno ga je bolje zažgati na dvorišču, saj je trg mrtev, če se najde kupec pa ali nima denarja v žepu ali pa nudi žaljivo nizko ceno.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

barb5
Nov uporabnik

Napisal/-a barb5 To jun 19, 2012 7:50 pm

No, da ne bo pomote :), že odkar imam X5 mi je avto zakon in ga ne bi zamenjala, vendar ko sem malo črto potegnila se mi zi veliiika neumnost dajati 400eur na mesec za bencin, kar hitro nanese pri tej ceni :( .
Že dobre pol leta se razgledujem po avtomobilih in najbolj me je prepričal mitsubishi ASX. Sploh pa nikoli več ne dam več kot 20tisoč za avto.
Vseeno hvala za nasvete, če bo čas dopuščal se bom ta teden dogovorila za testno vožnjo, pa vam sporočim filinge ;)
bodte fajn :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 19, 2012 8:39 pm

Prodajat bi bila res misija nemogoče. Predelaj na plin! :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr jun 20, 2012 7:45 am

barb5 je napisal/-a:No, da ne bo pomote :), že odkar imam X5 mi je avto zakon in ga ne bi zamenjala, vendar ko sem malo črto potegnila se mi zi veliiika neumnost dajati 400eur na mesec za bencin, kar hitro nanese pri tej ceni :( .
Že dobre pol leta se razgledujem po avtomobilih in najbolj me je prepričal mitsubishi ASX. Sploh pa nikoli več ne dam več kot 20tisoč za avto.
Vseeno hvala za nasvete, če bo čas dopuščal se bom ta teden dogovorila za testno vožnjo, pa vam sporočim filinge ;)
bodte fajn :D

No ja, skozi oči racionalnega voznika, je nakup X5 že v štartu velika neumnost. Ogromen avtomobil, ki sodi predvsem na ceste izven mesta in je primeren za premagovanje velikih razdalj... Uporaba v mestu prinese težave s parkiranjem in manevriranjem, poraba se dvigne v nebo, tudi pri izvenmestni vožnji je precej višja kot pri običajnih vozilih... Da o stroških registracije in vzdrževanja na pooblaščencu niti ne govorim. Pod črto zelo draga vožnja, ki pa se na drugi strani oddolži z VAU faktorjem ki ga povzroča pri sosedih, udobjem in razkošjem v vožnji... Skratka tipičen premium avtomobil, pri katerem so stroški vožnje postranska zadeva.

Osebno sem mnenja, da avtomobila se ne splača prodajat. Novi primerki premium razreda imajo temu primerno ceno, ko so vozila stara par let, pa postanejo za lastnika le še premium strošek in premium izguba vrednosti in se jih ne splača prodajati, razen če denar v tej zgodbi ne igra vloge.

LP Tristan01

barb5
Nov uporabnik

Napisal/-a barb5 Pe jun 22, 2012 6:47 pm

Kot sem obljubila......poizkusila sem micko ASX, štiri pogon, dizel, sicer motor 1.8, ampak sem bila prijetno presenečena. Seveda ni primerjave z X5,
razen seveda v porabi goriva :) .....verjetno bo to moj naslednji avto, jeeeee :D ....
uzivajte v poletju 8)

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec Pe jun 22, 2012 7:57 pm

barb5 je napisal/-a:Kot sem obljubila......poizkusila sem micko ASX, štiri pogon, dizel, sicer motor 1.8, ampak sem bila prijetno presenečena. Seveda ni primerjave z X5,
razen seveda v porabi goriva :) .....verjetno bo to moj naslednji avto, jeeeee :D ....
uzivajte v poletju 8)

Baje jih nič kaj ne hvalijo po forumih, izgled je špica, vse ostalo pa bolj žalost.
Leva, desna, pazi KURNIK!!

barb5
Nov uporabnik

Napisal/-a barb5 So jun 23, 2012 7:49 am

no, jaz sem s seboj vzela svojo prijateljico ki vozi rally z micko evolution in sicer je tudi fenica mitsubishijev in delno me je tudi ona nagovorila na to izbiro.
Seveda pa sem tudi po forumih malo pobrskala in ugotovila da mitsubishi pri nas res ni velik bum, in dokaj malo izkušenj imajo ljudje z njim...
Se bom pustila presenetiti :)

lp, barbara

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jun 23, 2012 11:25 am

Je ta 1.8 dizel s 150KM ? Drugače mi je ASX všeč, se ga ne bi branil, tebi pa samo priporočam, da zadevo, preden se 100% odločiš, večkrat stestiraš. Sem šel 1x iz močnejšega na manj močan avtomobil in sem zdržal 6 mesecev, pa še to samo zaradi večje mere udobja in ostalih dodatnih zadev. Potem je šel avtomobil kmalu na "tuning", kjer se je približal prejšnjemu (80-90% približek).

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So jun 23, 2012 5:34 pm

barb5 je napisal/-a:no, jaz sem s seboj vzela svojo prijateljico ki vozi rally z micko evolution in sicer je tudi fenica mitsubishijev in delno me je tudi ona nagovorila na to izbiro.
Seveda pa sem tudi po forumih malo pobrskala in ugotovila da mitsubishi pri nas res ni velik bum, in dokaj malo izkušenj imajo ljudje z njim...

lp, barbara

Pametno!
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jun 23, 2012 5:55 pm

BoneS je napisal/-a:
barb5 je napisal/-a:no, jaz sem s seboj vzela svojo prijateljico ki vozi rally z micko evolution in sicer je tudi fenica mitsubishijev in delno me je tudi ona nagovorila na to izbiro.

lp, barbara

Pametno!

x2

Malo offtopic:
Sicer pa je pri nas Mitsubishi zadnja leta v vegetaciji kar se prodaje tiče, sploh od kar je propadel predzadnji uvoznik(2004) in je zadevo prevzel Autocommerce oz AC Konim-hčerinska firma AC (mesečno sev SLO vozil Mitsubishi proda med 10-18). Ob pomanjkanju oglaševanja (vsi ostali oglašujejo kot nori) in prodajne politike (malo prodajalcev, ki imajo precej nemogoče pogoje v relaciji do uvoznika) je količina prodanih še prav dobra.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

samba67
Nov uporabnik

Napisal/-a samba67 Sr jun 27, 2012 6:41 pm

http://www.avto-novice.si/novice/31/tok ... ez-pripomb še ena nova! Same pozitivne o tem avtu!!!!! O uvozniku pa je sploh škoda besed :evil:

samba67
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jun 27, 2012 7:17 pm

neee ni pametno da ji mitsubishi freak opere možgane da kako je superioren mitsubishi. v bistvu so tej fani ljudje ki ti dajo najslabše nasvete ker vedno precenjujejo svojo znamko
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Sr jun 27, 2012 7:18 pm

samba67 je napisal/-a:http://www.asxownersclub.com/forum/4-discussions

kaj si mislil s tem linkom povedati?

samba67
Nov uporabnik

Napisal/-a samba67 Če jun 28, 2012 11:35 am

Debate:
DPF system problem
Alternator fell apart and bad Mitsubishi service
RUST
emo
Oil level above X yet again -> to poudarjajo da je normalno in nič ne škodi avtomobilu, motorju :huh:
front tyre wear
Not Happy

Dosti informacij imetnikov ASX-a...pri nas se o tem dosti ne govori, ker nas ni dosti lastnikov takega avtomobila...so pa isti problemi...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov