Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LG
Nov uporabnik

Re: ugoden avto za relacijo...

Napisal/-a LG Pe jun 01, 2012 10:49 am

~toMmy~ je napisal/-a:@sonic: Golf V 1.9 TDI je pač bolj "direkten" za vozit v primerjavi z nekatero (predvsem francosko) konkurenco. Sklopka zahteva malo več natančnosti, volan je bolj direkten, gas tudi ipd. Ok volan pri meni še nekoliko bolj zaradi letne obutve, ampak načeloma je zelo direkten avto za vozit, kar meni zelo zelo ustreza in vliva zaupanje, ker ga velikokrat gonim, spet nekomu je to (pre)zahtevno.

Hahaha :lol: :lol: ti si pravi lolek, če nebi pisalo da je govora o Golf V 1.9tdi ( oz. o traktorju) bi mislil da opisuješ svoje izkušnje ko si vozil F1 ali pa najmanj od Sebastiena Loeba avtomobil! Nekaj si še pozabo napisat in sicer da voziš zelo športno pa ti avtomobil žere samo 4,5 litra in da maš pri 150.000km še vedno prve ploščice ! Torej je Golf absulutni zmagovalec! :lol: :lol: :lol: Se ti vidi, da nisi nikoli vozil drugega kot ta traktorska j***a in poštarskega kombija, katerega tudi fuuul ženeš ! :lol: :lol: :lol:
`LG

zvezdica_maja
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_maja Pe jun 01, 2012 10:57 am

na1pir je napisal/-a:Na žalost sumim, da je bil cenejši razbit in popravljen, saj ima premalo luknjic za toliko km. Sedaj iščem mehanika in tisto napravo za merjenje laka, da bi si ogledal zadevo, da to potrdi, saj nočem sedaj zapraviti skoraj vseh prihrankov za kup pločevine, ki bi mi le delala kup skrbi. No saj me ne moti če je bil razbit če je le vredu popravljen in je tehnično izpraven.

Hm, ja, tole je pa pametna odločitev - res dobro preveri. Meni je en "kolega" (zdj je že bivši kolega) iz avtomobilske stroke pomagal pri nakupu prvega avta (punto) pa me je tako zaj*, da še danes ne morem verjeti - avto totalka, zanič popravljen, kilometri prevrteni, 8. lastnik namesto 2., kot so rekli, non stop sem imela neke probleme. Zato sem se potem tudi odločila za skoraj nov avto, vsaj vem, kaj in kako je servisiran. Glede Bravota pa malo preberi ustrezen forum, kjer so tudi opisane težave, ki se pojavljajo, da boš malo vedel, kaj mogoče lahko pričakuješ. Vso srečo pri nakupu ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jun 01, 2012 3:33 pm

LG je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:@sonic: Golf V 1.9 TDI je pač bolj "direkten" za vozit v primerjavi z nekatero (predvsem francosko) konkurenco. Sklopka zahteva malo več natančnosti, volan je bolj direkten, gas tudi ipd. Ok volan pri meni še nekoliko bolj zaradi letne obutve, ampak načeloma je zelo direkten avto za vozit, kar meni zelo zelo ustreza in vliva zaupanje, ker ga velikokrat gonim, spet nekomu je to (pre)zahtevno.

Hahaha :lol: :lol: ti si pravi lolek, če nebi pisalo da je govora o Golf V 1.9tdi ( oz. o traktorju) bi mislil da opisuješ svoje izkušnje ko si vozil F1 ali pa najmanj od Sebastiena Loeba avtomobil! Nekaj si še pozabo napisat in sicer da voziš zelo športno pa ti avtomobil žere samo 4,5 litra in da maš pri 150.000km še vedno prve ploščice ! Torej je Golf absulutni zmagovalec! :lol: :lol: :lol: Se ti vidi, da nisi nikoli vozil drugega kot ta traktorska j***a in poštarskega kombija, katerega tudi fuuul ženeš ! :lol: :lol: :lol:

Ampak ti si pa res k****n brez primere! :roll: Odgovor na debilno obračanje (oz. nedojemanje) mojih izjav si dobil že tukaj:

viewtopic.php?f=2&t=78517&start=1180

Glede tega, da nisem vozil drugega, imaš pa tukaj seznam, kjer verjetno še kaj manjka:

viewtopic.php?f=25&t=822&start=380

Btw poštarskega kombija ne ženem fuuul, ker ga že lep čas ne vozim, trenutno službeno (preko študenta) vozim to...

Slika

... in me prav zanima, kako bi takšen pametnjakovič kot si ti obvladal 7m dolžine in konstantno cca. 3 tone skupne teže po zjahanih, ozkih, strmih, ovinkastih cesticah (in makadamu), ki veliko voznikom povzročajo težave že pri vožnji osebnega avtomobila. Prav tako me zanima, koliko avtomobilov in v koliko različnih pogojih si vozil, da pišeš tako vzvišeno! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Pe jun 01, 2012 3:38 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
LG je napisal/-a:

Ampak ti si pa res k****n brez primere! :roll: Odgovor na debilno obračanje (oz. nedojemanje) mojih izjav si dobil že tukaj:

viewtopic.php?f=2&t=78517&start=1180

Glede tega, da nisem vozil drugega, imaš pa tukaj seznam, kjer verjetno še kaj manjka:

viewtopic.php?f=25&t=822&start=380

Btw poštarskega kombija ne ženem fuuul, ker ga že lep čas ne vozim, trenutno službeno (preko študenta) vozim to...

Slika

... in me prav zanima, kako bi takšen pametnjakovič kot si ti obvladal 7m dolžine in konstantno cca. 3 tone skupne teže po zjahanih, ozkih, strmih, ovinkastih cesticah (in makadamu), ki veliko voznikom povzročajo težave že pri vožnji osebnega avtomobila. Prav tako me zanima, koliko avtomobilov in v koliko različnih pogojih si vozil, da pišeš tako vzvišeno! ;)

Pa kaj mi kažeš ta seznam , če so na njem sami mlinčki! Pa ja, trdil si kak ženeš poštarskega kombija po centru Ljubljane in da imaš astronomsko porabo :roll: Smešn si! Če bi se spustil JAZ na tvoj nivo, bi ti rekel da si ravno ti k****n brez primere! Dirkač :lol: :lol:
`LG

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jun 01, 2012 3:42 pm

Če bi se TI dvignil na moj nivo, ne bi pisal takih neumnosti v stilu osnovnošolca!

P.S.: Sicer pa na vem, kako naj bi človek komentiral tvoje pametovanje, ker dejansko nisi sposoben napisat enega konstruktivnega posta. Še vedno me zanima, na podlagi kakšnih izkušenj pišeš tako vzvišene izjave s kupom neumestnega režanja (podkrepljene s prirejenimi izjavami potegnjenimi ven iz konteksta)! Občasno voziš kaj močnejšega, pa pišeš, kot da si boga za j***a prijel. Me prav zanimajo tvoje vozniške sposobnosti, po izjavah sodeč si namreč nek hudi voznik in poznavalec avtomobilov! :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir To jul 10, 2012 11:09 am

Pretekli teden je prišel dan D, saj sem si končno nabavil avto. Umislil sem si fiat bravo 1.6 120 temno modre barve.

Nekaj primerjav naprem našemu golfu 5:
+ poraba je tam - tam z golfom, no ja če voziš po pameti na bravu vsekakor vsaj za 0.5-1l nižja.
+ občutek avta pri višjih hitrostih je zelo dober (najbrž zaradi večjih gum)
+ razen avtomatske klime, tempomata(razmišljam o vgradnji) ter sredinskega naslona za roke ima vse! Naprimer navigacija (connect nav+) deluje zelo dobro, razmišljam pa o napravi za predvajanje iz usb/sd, da je možno hkrati imeti navigacijo ter poslušati glasbo)
o pregled vozila - se pač navadiš zadaj bi lahko bilo večje okno na vratih (razmišljam o kameri in/ali parkirnimi senzorji)
o sedeži so rahlo kratki k sreči nimam dolgih nog ampak tudi vw ni zares udoben za sedet saj me v golfu boli hrbet po 30 min vožnje
- menjalnik pri vw absolutno zmaga saj je vsaj ta precej zmatran ter nenatančen in sem se že nekajkrat zašaltal(pomaga, da za 6to med predstavljenjem tiščiš proti desni da ne skoči v 4) ima pa konkreten navor med 1300 pa vse do 3000 tako da ni ravno hude potrebe skos šaltat, je pa priporočljivo če hočeš voziti varčno
- avto ni nov ima že nekaj prask in ker je iz tujine nima sigurne zgodovine; v kratkem bo potreben velik servis, trenutno pa še čakam na olje ter filtre...

Po mojem mnenju bolšega avta nebi mogel najti. Je pa to res le moje mnenje. Če bi ta trenutek še enkrat kupoval bi nabavil bravota, mogoče le v kaki drugi svetlejši barvi. Če kdo kupuje avto, mu vsekakor priporočam bravota.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov