Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Pe apr 10, 2009 8:48 pm

zuzek je napisal/-a:endoro ali cross, vsi mislijo da je to isto, pa ni! je čista razlika

za začetek ima cross še enkrat več KM, lažji je, predvsem se pa tu od čistega enduro motorja razlikuje vožnja (trd, z njim lahko skačeš) medtem ko pri enduri nebi priporočal skakanja, je pa mehak in bolj za gozd.. cross je bolj za dirkanje in po 2h urah vožnje te že vse boli :D je pa to dirkalni mator, navit tako da prva druga gre pr 125 po zadni, pr 250 in več pa kr use po zadnji :D

@mito: dodaj me na msn, če ga imaš (upam da) in ti bom kaj svetoval, ker nebi rad da kupiš mačka u žaklju, saj če ni servisa.. je vseeno če daš za motor 800€ ali 1300.. ker pri tistem za 800€ boš moral (ponavadi tako je) čez leto pa še dodat 500€ nanj :)

Ti primerjaš hard enduro in kros motocikle, ali enduro (soft) in kros? Ker med HE in kros motorji ni bistvene razlike, razen v nastavitvi vzmetenja, podajanju moči ter lučeh in zaganjaču.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe apr 10, 2009 9:23 pm

jack86 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:vem, da ni kroska a vseeno:

ktm super moto je ok, kar se tiče vzdrževanja? :P

Adis, nisem te razumel, hočeš kaj vprašat ali povedat... Jst sem govoril za svojo cross

kolikor vem je na koncu mojega vprašanja tudi ?

torej si lasti kdo supermoto in če, kako je z vzdrževanjem oz. na kaj biti pozoren pri tem tipu motocikla?

rrezar
Nov uporabnik

Napisal/-a rrezar Pe apr 10, 2009 11:28 pm

SlaYeR je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:endoro ali cross, vsi mislijo da je to isto, pa ni! je čista razlika

za začetek ima cross še enkrat več KM, lažji je, predvsem se pa tu od čistega enduro motorja razlikuje vožnja (trd, z njim lahko skačeš) medtem ko pri enduri nebi priporočal skakanja, je pa mehak in bolj za gozd.. cross je bolj za dirkanje in po 2h urah vožnje te že vse boli :D je pa to dirkalni mator, navit tako da prva druga gre pr 125 po zadni, pr 250 in več pa kr use po zadnji :D

@mito: dodaj me na msn, če ga imaš (upam da) in ti bom kaj svetoval, ker nebi rad da kupiš mačka u žaklju, saj če ni servisa.. je vseeno če daš za motor 800€ ali 1300.. ker pri tistem za 800€ boš moral (ponavadi tako je) čez leto pa še dodat 500€ nanj :)

Ti primerjaš hard enduro in kros motocikle, ali enduro (soft) in kros? Ker med HE in kros motorji ni bistvene razlike, razen v nastavitvi vzmetenja, podajanju moči ter lučeh in zaganjaču.

Hard enduro----> TO je clone crossa vendar ima Luci .....pa je za na cesto
Enduro----> Motor za po 5o-ih :D je pac obicni motor vendar dvignjen in namenjen za makedam in tudi packo....
Cross---> tak usi vemo kwa je...Trugla za ubit noro paccc :D tekmovanje...

Interscope
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Interscope So apr 11, 2009 7:14 am

rrezar je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:

Hard enduro----> TO je clone crossa vendar ima Luci .....pa je za na cesto
Enduro----> Motor za po 5o-ih :D je pac obicni motor vendar dvignjen in namenjen za makedam in tudi packo....
Cross---> tak usi vemo kwa je...Trugla za ubit noro paccc :D tekmovanje...

:jao:

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če apr 16, 2009 10:29 pm

Dober smeško Interscope. :D :P

Uporabniški avatar
zmeden
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a zmeden Pe apr 17, 2009 7:02 am

rrezar je napisal/-a:
rrezar je napisal/-a:
rrezar je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:
rrezar je napisal/-a:
SELJO je napisal/-a:ja ce govorimo o 125 so itak vsi enovaljni in v 90% 2t....sveda je razlika v zvoku 2t se dere ko zival sicer ima bol rezek zvok ampak vseeno veliko galsnejsi od 4T. 4t ima sicer mogoce malo bolj globok zvok ampak pri 125 ni za pricakovat kaksne glasnosti :P sicer pa vsi vemo glede na moc kaj pocne 2t power...spomnite se gp 500 2t ko so sli na 1000 4t so postavljali sam za malenkost hitrejse case no sedaj je ze drugace....

Je res da 2t ima mocnejsi glas....zadnic so se mimo mene peljali 4-ji endurci enih 450 in nikakrsn glas...vem da je enduro da je bolj za po 5o-ih letah ;) samo krosii tako 450 mi ni usec glas ...taksen prdajoc je...pa ko se pelje imam obcutek ko da gas sploh nima tiste moci tako pri 2t...vem ko se je moj brat peljal zz mojemu je kar odmevalo po dolinah :D

Tok okol tega no...Nevem pac prisegam na 2t...raje tej dam vec benze not se bm sej hitrejs pelo zz vecjim adrenalinom in uzitkom ;)

Ja maš prav, vsak svoj drek hvali in tle notr spadaš tudi ti :) Poizkusi še kaj drugega, mogoče kakšen 525,530 exc, 4T itak, pa se o moči, navoru in glasu lahko še kaj premisliš. :lol:

Aja pa ti tut.........sem se z lastnimi iskušnjami pretesteru :P

Amm stari to sm pozabu =) a ti ves kok bi me prisu baz za yz250 pa olje za mašino pa kje bi js to dobu....pa po kaksni solidni ceni ce se da dobit kje bolj pocen =)

Hvala za v naprej!

Lp!

HeeeeeeeeH sma na istem.....kupujem glih to...enih max. 150 € te bo prislo ...pravijo da naj bi biu 1oo€ bat 11€ pa olje =)

Zakaj sam sebe citiraš in sam seb odgovarjaš?!?!?!? :roll:

lp Robi

Whipe192
Nov uporabnik

Napisal/-a Whipe192 Sr jun 09, 2010 9:56 am

No fantje ...Se nekaj iz moje strani :D Nikjer nisem opazil da je majstru kdo povedal kategorije :D Glejte tukaj imamo kategorijo od 85 dalje ...
Kategorija 85ccm : 85ccm 2takt ali 150ccm 4 takt
Kategorija 125ccm: 125ccm 2 takt ali 250ccm 4 takt
KAtegorija 250ccm: 250ccm 2 takt ali 450ccm 4 takt

TAko nekako izgleda ..drugače pa 4 takter ima glede kubikaže pol manj konjov kot 2 takt NAprimer se odlocujes za kategorijo 125ccm Če želiš kot je že navedeno zgoraj bol divjo vožnjo bol nekontrolirano (poplesavanje zadnje gume) na brespotjih in podobnih zadevah si vzemi 125ccm 2 takt ki te bo glede servisov prišel manj ..glede porabe bencina pa več seveda je tu še olje za mešanico ki ga 4 takt ne potrebuje ,Če pa želiš voziti po progah in hoces imeti vse v svojih rokah kontrola motorja in mogoče malo več denarja pri servisiranju vzemi 250ccm 4 takt , ki pa ti bo popil veliko manj :D bistvena razlika v tem je da ima 4 takt mogoče 3-5 konj več vednar je motor sam po sebi malo težji ..Druače pa če se se povsem začrtnik in si bolj majhne rasti začni z kategorijo 85ccm (motorji goredo kot raketa za tako kubikažo) vendar je motor manj ukrotljiv zaradi radija zavijanja ki je pri tem motorju manjši :D glede firm pa ti povem da je bistvena razlika prenos v prestavah primer (2 bučmana tekmujeta na 30 metrov. Eden ima yamaho drugi ima kavasaki nekje vmes ima tisti z kavasakijem že 4 prestavo medtem ko ima pri isti hitrosti drugi bučman z yamaho šele 3tjo ) Motorji z večjimi prenosi pa v primeru yamaha so mogočje odtenek lažji za vozit ker zahtevajo manj kuplanja vendar večji občutek v roki ..to vse kar se tiče kuplanja je navedeno za 2 takt kar se pa tiče prenosov pa tudi za 4 takt ... :D Lp.Stane

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jun 09, 2010 11:42 pm

zakaj si odprl 1 leto staro temo?
Alergičen na rjo

ninja man
Nov uporabnik

Re: Kupim cross motor!

Napisal/-a ninja man Po jun 20, 2011 8:16 pm

kupujem cross motor.. to bo moj prvi malo močnejši motor. pa me zanima kaj se splača, kaj naj pazim, koliko časa naj se ogreva pred vožnjo. :D :D
P.S. kupujem rabljen motor

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a aljaz123 Po jun 20, 2011 8:22 pm

Evo en cross motor http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4919078
Pazit kaj moraš, če se ne spoznaš na crosse te lah prodajalec nategne kokr če.
Ogrevati ga psstiš, da se hladilniki za vodo segrejejo, ampak potem ko speleš še ne polni gas ampak ga ene 5min počasi ogrevaš.
[color=#4000BF]Renault Clio 1.8 16v[/color]

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po jun 20, 2011 9:14 pm

ninja man je napisal/-a:kupujem cross motor.. to bo moj prvi malo močnejši motor. pa me zanima kaj se splača, kaj naj pazim, koliko časa naj se ogreva pred vožnjo. :D :D
P.S. kupujem rabljen motor

za kolk keša?'

www.enduro-si.com

tu ti bodo motoristi bolj pomagali, tu je bol avtomobilističen forum
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
R0cky
Nov uporabnik

Napisal/-a R0cky To jul 17, 2012 2:20 pm

Pozdrav!
Se opravičujem ker odpiram eno leto staro temo, vendar za malenkost pa nebi nove odpiral..In sicer me zanima če je zgoraj omenjeni forum še aktiven, ali imam samo jaz težave ? Bi se našel še kakšen podoben forum kjer bi našel pomoč glede cross-enduro motorjev ?
Hvala
Lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jul 18, 2012 12:10 pm

MXSLO.com
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov