Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

W3s7_S1D3
Novinec

Re: Citroen C3 Picasso

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne jun 10, 2012 2:37 pm

ne vem no, ampak ko sem vozil novega C3 VTI 95 z vklopljeno klimo mi je bil premalo. Dokler je ravnina gre motorček vredu vendar, ko se pojavilo daljši in strmejši klanci potem pa ni več tako zabavno. Tukaj je dizel v bistveni prednosti, ampak zaradi kilometrine... Poraba me je pa lepo presenetila. Relacijska vožnja je s porabo kar lepo blizu dizla.
Na tvojem mestu bi probal dobit obe izvedenki 95 in 120 in se nato šele odločil.

AndrejHO
Nov uporabnik

Napisal/-a AndrejHO Ne jun 10, 2012 2:53 pm

Glede na to, da bova imela avto skupaj s partnerko, se bo strošek registracije razdelil. Tako mogoče vseeno bolje 120-ka. Da bo mir za 20 let :D Bom pa stestiral oba modela, da vidim.

Hvala za pomoč

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 10, 2012 3:45 pm

AndrejHO je napisal/-a:Glede na to, da bova imela avto skupaj s partnerko, se bo strošek registracije razdelil. Tako mogoče vseeno bolje 120-ka. Da bo mir za 20 let :D Bom pa stestiral oba modela, da vidim.

Hvala za pomoč

Razlika v registraciji med obema je po moje minimalna in zanemarljiva v primerjavi z ostalimi stroški nakupa/lastništva vozila
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Ne jun 10, 2012 4:20 pm

kolikšen pa sploh je budget? A link od Maniaxxa oz modri 120vti je preveč denarja? Mislim da ima Citroen osnovno barvo samo belo.
lp

AndrejHO
Nov uporabnik

Napisal/-a AndrejHO Ne jun 10, 2012 5:20 pm

Budget je nekje 14000 max. Ampak bi rada imela črno barvo. :) Picajzlava, vem..ampak če bova že imela avto dolgo časa, naj bo vsaj po željah :)

Tisti z linka je OK, nima pa ESP, pa rad bi imel še zatemnjena zadnja stekla. Ti detajli pa potem nanesejo...

Bomo videli, kaj porečejo v salonu

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 So jun 16, 2012 8:24 am

Samo glede morebitne dileme a bo bencinar preveč porabil in stroški v v nebo,... Bi predlagal predelavo na plin. Življenska dob motorja je daljša, da ne omenjam, da je cena plina precej nižja od dizla in bencina. Investicija se pa povrne v parih letih kar je sploh velik plus, če ga nameravata imeti dolgo. Moj stric je imel par let nazaj prenovljenega Peugeota 406 Break 1.8i 16v, ga dal predelat na plin, adijo rezervna guma in cca. 300 000SIT je šlo vendar se je splačalo.
Samo toliko v razmislek. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

AndrejHO
Nov uporabnik

Napisal/-a AndrejHO So jun 16, 2012 11:15 am

Verjamem, da se privarčuje, a mislim, da zaenkrat ne bom šel v plin varianto.

Je pa padla odločitev za vti120. Registracija bo samo za cca 70€ dražja, kot vti95, 1,6 pa je napram 1,4 močnejši in ne bo problemov pri "prehitevanju kamionov". :)

Sedaj pa v salon na pogajanja.

Sem pa videl, da imajo za 120-ke posebno akcijo. Vendar je problem, ker vključuje panoramsko streho, katere pa jaz ne bi. A je možno pri teh akcijah npr namesto panoramske strehe vzeti ESP in je še vedno ista cena? Je kdo že to poskušal omeniti v salonu?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jun 19, 2012 12:35 pm

AndrejHO je napisal/-a:Verjamem, da se privarčuje, a mislim, da zaenkrat ne bom šel v plin varianto.

Je pa padla odločitev za vti120. Registracija bo samo za cca 70€ dražja, kot vti95, 1,6 pa je napram 1,4 močnejši in ne bo problemov pri "prehitevanju kamionov". :)

Sedaj pa v salon na pogajanja.

Sem pa videl, da imajo za 120-ke posebno akcijo. Vendar je problem, ker vključuje panoramsko streho, katere pa jaz ne bi. A je možno pri teh akcijah npr namesto panoramske strehe vzeti ESP in je še vedno ista cena? Je kdo že to poskušal omeniti v salonu?

Pri akcijah so paketi opreme kot so... Ni zbiranja kaj bi in kaj nebi. Akcije so ponavadi pogojene s posebnimi dogovori med dilerji in tovarno, ter določeno količino vozil s "posebnim" paketom opreme, ki ga ni možno spreminjat. Je pa tak nakup lahko dober kompromis med željami in globino denarnice.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

AndrejHO
Nov uporabnik

Napisal/-a AndrejHO To jun 26, 2012 5:08 pm

Evo...poročilo s teren.

Ravnokar sem se vrnil od nekaj salonov okolici Lj. In kaj je bilo? Povsod isto sr*nje. Nobenih dodatnih popustov, tisto, kar naračunaš na internetu je to to. Opcijsko je edino -500€, če vzameš na leasing.

5 prodajalcev, 5 enakih ponudb.

Kaj pa narediš v takem primeru? Očitno denar v roki oz. pripravljenost kupiti avto ni nek argument več.

:huh:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To jun 26, 2012 5:28 pm

Tako pac je. Bolj kot berem tole bolj se cudim da nekateri doktorirajo iz nakupa avta. Potrebno si je zastavit zgornji limit, napisat katero opremo more avto nujno imeti ter koloko kw je dovolj.

Prodajalci ti ne bodo sli cez minimum, ki ga imajo nastavljenega

AndrejHO
Nov uporabnik

Napisal/-a AndrejHO To jun 26, 2012 5:44 pm

Dokotriral sem iz enega in edinega razloga. 13500 € ni malo denarja, da bi vsako leto lahko privoščil / menjal avto.

Ampak glede na vse prebrano in kako so na nekaterih stranerh podana navodila o kupovanju avtov, sem pričakoval, da bo kje kakšen popust dodatno.

Očitno je veliko tistih, ki govorijo teorijo, malo pa jih dejansko poskusi v praksi, kako je. Bo potrebno malo globje seči v žep.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To jun 26, 2012 5:48 pm

Nekatere znamke imajo dolocene modele v akcijski ponudbi kjer nimajo vec popustov razen na financiranje, tako da tam ni vec barantanja mogoce za kako garancijo in to je to. Imas pa znamke kjer imajo navite osnovne cene ter kasneje dajo "velike" popuste. Naredi tako kot sem visje napisal

AndrejHO
Nov uporabnik

Napisal/-a AndrejHO To jun 26, 2012 5:58 pm

Sem, sem. Imam limit, oprema stisnjeno notri, denar pa tudi. Nad dodatnim popustom sem od danes dalje obupal, tako da kupim to, kar je. ;)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To jun 26, 2012 7:02 pm

Jap...pri Citroenu kakšnega dodatnega popusta ne boš dobil... Imajo cene kot imajo: Uradni cenik, potem pa "kao" ful popusta, ki pa je itak konstanten in bi bilo popolnoma vseeno, če bi ceno že v ceniku znižali, pa še kasko bi bil cenejši.

Srečno pri nakupu.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jul 14, 2012 3:48 pm

In kaj si nabavil?

AndrejHO
Nov uporabnik

Napisal/-a AndrejHO Sr jul 18, 2012 2:36 pm

C3 Picasso Vti120 :) Z nekaj dodatki. :D