Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gdi
Novinec

Re: nakup manjšega avta

Napisal/-a gdi Ne jul 22, 2012 6:06 pm

Blinder je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
RedBaron je napisal/-a:
NoF3ar je napisal/-a:Ne napamet. Razlika je minimalna:

Opel corsa:

http://www.autospecs.info/CarSpecs/2005 ... 4-twinport

Performance 0-100kmh, 0-60mph: 11.5 seconds
Fuel consumption (Mixed): 5.9 litres/100

Seat Ibiza 1.4 16v

http://www.autospecs.info/CarSpecs/2006 ... -reference

Performance 0-100kmh, 0-60mph: 11.2 seconds
Fuel consumption (Mixed): 6.6 litres/100

Ne govorim na pamet, 85 KM ibizo sem imel, corso pa sem vozil 2 ali 3 dni kot nadomestno vozilo. V praksi gre corsa bistveno slabše, kljub več KM. Nisem mogu verjet, da je res 1.4. Saj poraba je res lahko majhna, samo potegne pa ne - sem bil kar razočaran, pa nimam nič proti oplu!!

Ti si jo vozil par dni js pa 100kkm oz 3.5 leta in ti lahk povem da gre zelo solidno za svoje konje, samo potrebuje vrtljaje, tako kot vsak NA bencinar, varčna je pa dosti bolj od VAG 1.4 motorja. Pa tudi lažja je od te ibize, tako da gre v vsakem primeru boljše, samo 5 prestava bi lahko bila malo daljša, ker pride avto do blokade tudi v 5 prestavi.

do blokade v 5. prestavi po klancu za dol.
Corsa 2005 je še prejšnja generacija. 1.4 90 1035 kg, 5.9/100, 11.5 0-100
ibiza 2005 sport, 1.4 100 hp, 1049 kg, 6.8/100, 11.2 0-100. ima pa ibiza 12 kmh višjo končno hitrost, tko da ko bo corsa pri blokadi šla 220 bo ibiza letela mimo 230+

Rad bi vidu koko zgleda teh 230+ z 1.4 mlinčkom :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jul 22, 2012 6:22 pm

gdi je napisal/-a:Rad bi vidu koko zgleda teh 230+ z 1.4 mlinčkom :lol:

Sosed je Cliota 2 1.4 16V po Višnjegorske klancu navzdol spravil v 5. do blokade (hitrost po števcu tam okoli 220kmh), pa je mislil, da bo zadeva razpadla :D ......aja pa zavore so res dobesedno razpadle ko je bilo treba ustavit pred enim ki ga je izsilil. Doživetje ni kaj :mrgreen: :lol:

Zanimivo pa, da se meni s Fabio 1.4 16V 100KM sploh ni zdela dramatična vožnja, ko sem jo isto spravil v 5. prestavi skoraj do blokade (hitrost po števcu isto slabih 220kmh) :twisted:

p.s: tistih 230+ je bilo pa mišljeno verjetno bolj sarkastično ;)

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne jul 22, 2012 6:27 pm

WMB je napisal/-a:Corsa 1.4 90km je baje čisti pijanec....pod 8 litrov gre težko...po mestu pa dobrih 9...normalne lepe vožnje.
Za tako majhen avto je pa to definitivno preveč in bi ga isto sekundo izločil iz kroga vozil, ki bi jih kupil.

Še en hud poznavalec lol. Jaz s svojim točno takim avtom ne pridem na 9 litrov pa se vozimo trije s prtljago in na 17" (niti po mestu ne). Ne širi nebuloz če nimaš pojma.

saluki
Nov uporabnik

Napisal/-a saluki Ne jul 22, 2012 9:50 pm

hehe, jake debate =)

Ampak a je to normalno da noben od teh majhnih avtov ne kuri pod 6? Sem živela v neki iluziji očitno. Moj lanos (baje zelo požrešen) mi kuri 7,5 do 7,8, pa vidim, da na bencinu ne bom ravno dosti prišparala z mojimi novimi opcijami.

Torej, eventuelno, C3 1.4 HDI bi pa morala bit tam nekje 5-5,5 poraba, realno gledano, tudi če imam težko nogo?

Yaris mi je všeč, ampak pes ne preživi v prtljažniku. Jazz, se mi zdi, da bi bilo tudi nekako tako, nisem prepričana.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Ne jul 22, 2012 10:02 pm

Glede porabe, tukaj vidiš najbolše :D

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Count Fuel type min Ø max
53 Diesel 3,54 4,92 5,86

saluki
Nov uporabnik

Napisal/-a saluki Ne jul 22, 2012 10:13 pm

NoF3ar je napisal/-a:Glede porabe, tukaj vidiš najbolše :D

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Count Fuel type min Ø max
53 Diesel 3,54 4,92 5,86

aiiii hvala! očitno bom poskušala naciljat dobrega diesla =)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jul 23, 2012 1:10 pm

saluki je napisal/-a:hehe, jake debate =)

Ampak a je to normalno da noben od teh majhnih avtov ne kuri pod 6? Sem živela v neki iluziji očitno. Moj lanos (baje zelo požrešen) mi kuri 7,5 do 7,8, pa vidim, da na bencinu ne bom ravno dosti prišparala z mojimi novimi opcijami.

Torej, eventuelno, C3 1.4 HDI bi pa morala bit tam nekje 5-5,5 poraba, realno gledano, tudi če imam težko nogo?

Yaris mi je všeč, ampak pes ne preživi v prtljažniku. Jazz, se mi zdi, da bi bilo tudi nekako tako, nisem prepričana.

Pri težki nogi bo poraba pri 1.4 HDI težko pod 6 litrov. Pri dinamični vožnji po mestu (80% mesto) imam jaz porabo od 6-6,5 litrov na 100 kilometrov. Pod dinamično vožnjo šteje pospeševanje do vsaj 3 tisoč obratov, ko se vžge zelena luč stopim krepko po gasu in ne delam kolone, sicer pa več ali manj po omejitvi (+- 10 km/h). Pri umirjeni vožnji pije po mestu okoli 5,5 litrov na 100 kilometrov. Podobno je na AC, poraba se ob neki normalni vožnji (130-150 km/h - pa ni to niti podrazno povprečna hitrost!) giblje okoli (dobrih) 6 litrov. Predvidevam, da ima bencinar vsaj 2 litra večjo porabo. Tako da, če želiš prišparati kaj pri gorivu, ne vem, če se ti ravno splača kupiti novejšega bencinca - boš na istem kot z lanosom - če že kupuješ, kupi nekega varčnega, dobro vzdrževanega dizla.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jul 24, 2012 11:03 pm

Umiri se s takimi! Ravno prej je bil link, kjer lepo piše, da prav nihče od 53 avtov C3 HDI nima porabe čez 6 l, ti pa praviš, da je pod 6 težko :roll: :roll: . Kljub "težki" nogi tako lahek avto toliko porabi samo, če dizla ne znaš vozit.
Če ti ne znaš vozit dizla in če ne verjameš tujim podatkom (kjer BTW lahko gonijo po autobahnu in gotovo so nekateri to tudi počeli), vsaj ne zavajaj ostalih (avtorice) s porabo, ki je samo tvoja in nikogar drugega. C3 HDI se komot pelje pod 4l, če ga voziš precej dinamično, je še vedno pod 6.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr jul 25, 2012 8:06 pm

esem je napisal/-a:Umiri se s takimi! Ravno prej je bil link, kjer lepo piše, da prav nihče od 53 avtov C3 HDI nima porabe čez 6 l, ti pa praviš, da je pod 6 težko :roll: :roll: . Kljub "težki" nogi tako lahek avto toliko porabi samo, če dizla ne znaš vozit.
Če ti ne znaš vozit dizla in če ne verjameš tujim podatkom (kjer BTW lahko gonijo po autobahnu in gotovo so nekateri to tudi počeli), vsaj ne zavajaj ostalih (avtorice) s porabo, ki je samo tvoja in nikogar drugega. C3 HDI se komot pelje pod 4l, če ga voziš precej dinamično, je še vedno pod 6.

Morda nisi opazil, da govorim o 80% mestni vožnji. In če je mestna vožnja dinamična je poraba vsaj 6 litrov. Če voziš po mestu umirjeno, je poraba nad 5 litrov (prej 5,5). Da pa bi bila povprečna poraba 4 litre, resnično dvomim...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 26, 2012 3:40 pm

esem je napisal/-a:Umiri se s takimi! Ravno prej je bil link, kjer lepo piše, da prav nihče od 53 avtov C3 HDI nima porabe čez 6 l, ti pa praviš, da je pod 6 težko :roll: :roll: . Kljub "težki" nogi tako lahek avto toliko porabi samo, če dizla ne znaš vozit.

1.4 hdi žre kot žolna če ga pritisneš, ta avto je izredno varčen, če se jajcaš.

Jazz ima precej večji prtljažnik od yarsike in tudi od c3
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

markoP79
Nov uporabnik

Napisal/-a markoP79 Pe jul 27, 2012 12:11 pm

Corsa bi znala biti kar prava izbira, recimo nekaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6120011&show=1

Pri nas imamo eno tako (le da je s štirimi vrati), pa do sedaj še ni bilo večjih problemov, čeprav je med poplavami jeseni leta 2007 zalilo celoten sprednji del.

Poraba tega avtomobila je nekje 6 do 7 litrov, pride pa tudi na 8 ali 9, kot so nekateri omenili, samo za tako porabo jo moraš konkretno priganjat.
Marko

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe jul 27, 2012 12:56 pm

Če te zanima jaz prodajam svojo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6306973&show=1 :)

saluki
Nov uporabnik

Napisal/-a saluki Pe jul 27, 2012 5:28 pm

Ravno sem govorila s sosedo (ima C3 1.4 HDi, njen oče pa novejšo corso 1.4 benz). Pravi, da ji C3 tudi ob priganjanju ne kuri več kot 6, da pa vsaj potegne, medtem ko corsa ne gre nikamor.

Zelo očitno sem se zagrela za diesle, ker se mi zdi majhen avto z veliko porabo pač "škifo" za imet. Čeprav me mika tudi Jazz, maniaxxx.

Trenutno se mi je življenjska situacija nepričakovano obrnila na glavo dobesedno čez noč, tako da bo avto počakal še kak mesec, dva (upam da ne kaj več kot to).
Vseeno bom ta čas malo pregledala kaj bom - ko bom...

Sem pa še malo spremljala všečne avtomobile in mi je padel v oči, sicer ni ravno majhen, Fiat Stilo. Polno konjev, polno placa (ker so navadni večinoma 3-vratni, bi vzela karavana), nič porabe za tak avto. Se sploh še da dobit kakšnega normalnega za tak budget (smo rekli cca. 3500)?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jul 27, 2012 5:37 pm

saluki je napisal/-a:Ravno sem govorila s sosedo (ima C3 1.4 HDi, njen oče pa novejšo corso 1.4 benz). Pravi, da ji C3 tudi ob priganjanju ne kuri več kot 6, da pa vsaj potegne, medtem ko corsa ne gre nikamor.

Zelo očitno sem se zagrela za diesle, ker se mi zdi majhen avto z veliko porabo pač "škifo" za imet. Čeprav me mika tudi Jazz, maniaxxx.

Trenutno se mi je življenjska situacija nepričakovano obrnila na glavo dobesedno čez noč, tako da bo avto počakal še kak mesec, dva (upam da ne kaj več kot to).
Vseeno bom ta čas malo pregledala kaj bom - ko bom...

Sem pa še malo spremljala všečne avtomobile in mi je padel v oči, sicer ni ravno majhen, Fiat Stilo. Polno konjev, polno placa (ker so navadni večinoma 3-vratni, bi vzela karavana), nič porabe za tak avto. Se sploh še da dobit kakšnega normalnega za tak budget (smo rekli cca. 3500)?

Glede na to, da sem vozil 1.4 hdi-ja, sicer v pugu 206 in corso 1.4 bencinar lahko rečem da vedno in povsod zberem raje corso.

Stilota jtd bos tezko nasla res lepega, če ga pa najdeš je zelo dobra izbira
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe jul 27, 2012 6:31 pm

Kak mi je smešno ko ljudje verjamejo "baba čula baba rekla" :lol: Boljše da še nič ne kupiš ja.

saluki
Nov uporabnik

Napisal/-a saluki Pe jul 27, 2012 7:35 pm

e ninjeti, saj je tudi na forumu isti princip :-P kako bi si človek drugače razložil toliko različnih mnenj o istih avtomobilih. o sosedi ni bilo mišljeno nič drugega kot še pač ena izkušnja nekoga s temi avtomobili.

če bi se odločala na blef, bi bilo najbrž bolj enostavno izbrati, ane. ni pa moje trenutno odlaganje nakupa prav nič povezano ne z enimi niti drugimi mnenji, če že ciljaš na to.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne jul 29, 2012 10:23 pm

saluki je napisal/-a:Ravno sem govorila s sosedo (ima C3 1.4 HDi, njen oče pa novejšo corso 1.4 benz). Pravi, da ji C3 tudi ob priganjanju ne kuri več kot 6...

Ne, to ne more biti res. Če bi ona vedela, kaj je priganjanje, bi poraba bila nad 8 litrov. Verjamem pa, da ob dinamični vožnji (z majhnim deležem mestne vožnje) poraba ni večja od 6 litrov. Ne pa ob priganjanju.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jul 29, 2012 10:39 pm

ninjeti je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Corsa 1.4 90km je baje čisti pijanec....pod 8 litrov gre težko...po mestu pa dobrih 9...normalne lepe vožnje.
Za tako majhen avto je pa to definitivno preveč in bi ga isto sekundo izločil iz kroga vozil, ki bi jih kupil.

Še en hud poznavalec lol. Jaz s svojim točno takim avtom ne pridem na 9 litrov pa se vozimo trije s prtljago in na 17" (niti po mestu ne). Ne širi nebuloz če nimaš pojma.

TEST 1.4 Corse (100)
Navkljub pogonska tehnika ni niti blizu športnosti. 1,4-litrski bencinski mlinček je v spodnjih vrtljajih zaspan, v srednjih znosen, v višjih pa se (kar je očitno tudi po zvoku) muči. Ker je kombiniran z le petstopenjskem menjalnikom, so vse te lastnosti še toliko bolj izražene.
POraba 8 l.....
FOLCIKA - SCIROCCO
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov