Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Berlingo, Doblo, Partner, Caddy, s-max?

Napisal/-a plavko61 Sr jul 25, 2012 9:04 am

Katero znamko in kateri motor izbrati, da nebom glavni gost na servisih tako kot sedaj z Reno-jem?

Doblo 1.6 multijet 105KM ponuja kar veliko, pa edini ima 6 prestavo?
Vožnja bo pa krajše relacije 20km na dan?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Berlingo, Doblo, Partner, Caddy, s-max?

Napisal/-a RedBaron Sr jul 25, 2012 2:25 pm

Pri rabljenem je tveganje za okvare dosti večje kot pri novem, tako da kupi najbolj očuvanega, redno vzdrževanega in z znano zgodovino.

S-max je bistveno večji od ostalih treh ki si jih navedel, tudi cena novega je precej višja in temu primerna je tudi vožnja in počutje v avtu v primerjavi z ostalimi.

6 prestav ima tudi S-max - če je dizel, razen redkih izjem (nekih 100 KM verzij).

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr avg 01, 2012 1:02 pm

Vozil sem Dobloja in Caddy-a, oba že na daljše poti in Caddy je super, nič čričkov, nič utrujen, je razlika v kvaliteti materiala in občutek za volanom mi je bil boljši kot pri Dobloju.....moraš pa vedeti da tudi razlika v ceni pri teh dveh ni zanemarljiva.

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 Sr avg 01, 2012 5:03 pm

Grega_:
Si vozil Dobla 105KM, potem me zanima kak je 6 prestava, a je uporabna ali je samo tak kot pri Scenikih, da zviša navor pri nižjih prestavah?

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr avg 01, 2012 9:03 pm

plavko61 je napisal/-a:Grega_:
Si vozil Dobla 105KM, potem me zanima kak je 6 prestava, a je uporabna ali je samo tak kot pri Scenikih, da zviša navor pri nižjih prestavah?

Ne moreš primerjat dizelskega dobla z bencinskim Scenikom... :roll:

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če avg 02, 2012 12:18 pm

Plavko61.....ne, Doblo je bil bencinar, Caddy pa dizel......zato tudi nisem pisal o motorizaciji, porabi ipd., ampak samo o občutku za volanom, sedežih, notranjosti nasploh....pri Dobloju je bolj cheap vse skupaj...ampak če te to ne moti je OK....če ti pride v poštev, poglej še Roomsterja...sem že od parih slišal da jim je žal da so Caddya nabavli in ne Roomsterja...sploh če bi obstajal še večji kot npr. Caddy maxi. (razlog predvsem v ceni).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov