Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

meganetune
Nov uporabnik

Nakup Bravota 1.9JTD realna cena?NUJNO RABIM mnenja

Napisal/-a meganetune Sr avg 08, 2012 10:59 am

ŽivjO!

Rabim mnenja..

Kupujem fiat Bravota 1.9JTD avto uvožen iz ITALIJE v začetku 2011-prvi lastnik v SLO(preveril)...
znana je vsa zgodovina,servisi vsi delani,glavni narejen nedolgo nazaj,olje redno menjano,podvozje(neke roke menjane..itd,EGR ventil itd...motor suh kot poper,podvozje lufta nima...edino avto ima po mnenju pooblaščenca Kavčiča in drugih serviserjev komplet sklopko za zamenjat,ker trese se malo tezje prestavlja, zato bi bilo treba odpret menjalnik..na nepooblačencu me popravilo pride med 500-600eu z delom(dvomasni vztrajnik,lamela,potisni ležaj...).Avto je drugače vizualno lepo ohranjen edino sprednji odbijač ne stoji tako kot bi moral-ruknjen,na prednji desni strani prednja vrata+odbijač sta bila štrihana+malo več lufta ima med vrati,blatnikom(vezna stena..je drugače vredu tako,da pomoje ni bil veliko razbit..ima pa seveda tudi praskice(me sicer ne moti)..notranjost zelo lepo ohranjena..(volan,stopalke,sedeži itd)

Sedaj pa kakšna bi bila po vašem mnenju neka realna cena glede na znano neko zgodovino iz slo neki tudi iz italije(2-štemplja)?letnik je drugače 2007 z 165.000km prevožeimi?

Mnenja dobrodošla
HVALA!
Zadnjič spremenil meganetune, dne Sr avg 08, 2012 11:05 am, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Re: Nakup Bravota 1.9JTD realna cena?NUJNO RABIM mnenja

Napisal/-a čare Sr avg 08, 2012 2:41 pm

Pa je ta avto tok poceni da si ga tako strašno želiš al zakaj sprašuješ ?? Če je zanič sklopka,veš da je farban itd itd je edini razlog samo še dobra cena ki pa je ne vemo tako da ti težko povemo ali ja ali ne.Omenjaš menjavo vztrajnika za 500-600€ pri nepooblaščencu kar je še vedno malo poceni,ker jaz sem za mareo 2 leti nazaj dal z zelo velikim popustom 380€ za vse skupaj tako da zna bit kar malo dražje če boš res menjal vztrajnik.Če je bele barve ga sploh ne glej.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr avg 08, 2012 3:42 pm

Pa te bravote ti v hrbet mečejo tukaj v sloveniji. Daj imaš po 3 leta stare po 6 jurjev madona. Pa zelo veliko krivica se dela avtu ker je dober avto. Kompakno narejen, lepa notranjost in vse kar moraš imet.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 08, 2012 6:27 pm

Lepa notranjost že mogoče a stoli so kot klopce v parku.Za met je edino z sport opremo.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr avg 08, 2012 6:43 pm

Ja ker si vsak dan na pisti in gas do daske... Pol pa jih vidiš vozit 50 km/h na avtocesti pa itak samo ravno voziš... Glede na to, da pride taki 2009 golf ali pa audi A3 3x več si lahko te avte v rit zatlačijo... za razliko v ceni pa si lahko noter daš recaro zice pa še ostane ti za potovanje okoli sveta pa še kaj...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 08, 2012 6:52 pm

OK to je že vse res ampak vse varjante razen sporta so res porazne,prav tako zanič sedeže ima stilo.Ne vem no skoraj popolnoma ravni stoli v nekem sodobnem avtu?? Saj že za pogledat ni kaj šele da v kakšen ovinek malo hitreje pripelješ saj te na sovoznikov zic vrže.

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune Sr avg 08, 2012 7:07 pm

prodaja ga za 6200eu...jst mu več kot 5800 nisem ponudil,ker ne razumem ljudi,da komplet poservisirajo motor menjalnik oz sklopka,katera pa je zelo pomemben del za normalno delovanje avtomobila pa pustijo??avto je imel več kot leto in pol+probleme z sklopko ze v štartu-1 mesec po nakupu(sem najdel temo na fiat forumu)pa jo ni zamenjal...če bi sklopka vsaj normalno delovala bi mu tudi 6500e dal(glede na trenutno stanje v državi in zelo nasičen trg rabljenih avtomobilov)!Žal pa je trenutno to bil edini primerek na avto-netu,da bi se ga splačal mogoče kupit samo zal z ceno nismo skupaj prišli..ostalo je bolj bogo ali pa neznana zgodovina oziroma neservisirani primerki..

Tako,da iščem naprej..

Hvala vsem za mnenja!!

Lp

kejže
Nov uporabnik

Napisal/-a kejže Pe avg 10, 2012 1:03 pm

meganetune je napisal/-a:prodaja ga za 6200eu...jst mu več kot 5800 nisem ponudil,ker ne razumem ljudi,da komplet poservisirajo motor menjalnik oz sklopka,katera pa je zelo pomemben del za normalno delovanje avtomobila pa pustijo??avto je imel več kot leto in pol+probleme z sklopko ze v štartu-1 mesec po nakupu(sem najdel temo na fiat forumu)pa jo ni zamenjal...če bi sklopka vsaj normalno delovala bi mu tudi 6500e dal(glede na trenutno stanje v državi in zelo nasičen trg rabljenih avtomobilov)!Žal pa je trenutno to bil edini primerek na avto-netu,da bi se ga splačal mogoče kupit samo zal z ceno nismo skupaj prišli..ostalo je bolj bogo ali pa neznana zgodovina oziroma neservisirani primerki..

Tako,da iščem naprej..

Hvala vsem za mnenja!!

Lp

Po mojem je od takega avta roke stran za dat.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe avg 10, 2012 3:58 pm

kejže je napisal/-a:
meganetune je napisal/-a:prodaja ga za 6200eu...jst mu več kot 5800 nisem ponudil,ker ne razumem ljudi,da komplet poservisirajo motor menjalnik oz sklopka,katera pa je zelo pomemben del za normalno delovanje avtomobila pa pustijo??avto je imel več kot leto in pol+probleme z sklopko ze v štartu-1 mesec po nakupu(sem najdel temo na fiat forumu)pa jo ni zamenjal...če bi sklopka vsaj normalno delovala bi mu tudi 6500e dal(glede na trenutno stanje v državi in zelo nasičen trg rabljenih avtomobilov)!Žal pa je trenutno to bil edini primerek na avto-netu,da bi se ga splačal mogoče kupit samo zal z ceno nismo skupaj prišli..ostalo je bolj bogo ali pa neznana zgodovina oziroma neservisirani primerki..

Tako,da iščem naprej..

Hvala vsem za mnenja!!

Lp

Po mojem je od takega avta roke stran za dat.

2x 8) ..a mora bit nujno Bravo? zihr se najde na netu za ta denar ksn bolsi in bolj kvaliteten avto ;)

EDIT: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6343176&show=1 mislm da je tale velik bolsi kot bravo ;)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6342079&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6341178&show=1
tole je samo par od kar nekaj primerkov za omenjenu budget ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe avg 10, 2012 4:09 pm

E vdiš ramo ravno zato jaz že cel čas vozim Fiata.VW je enkrat starejši in ima isto ceno vozil pa se bom z enim ali drugim od A do B to pa da bom po petih letih lastništva za enega dobil jurja za drugega pa 2 mi je pa čisto vseeno.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe avg 10, 2012 11:32 pm

čare je napisal/-a:E vdiš ramo ravno zato jaz že cel čas vozim Fiata.VW je enkrat starejši in ima isto ceno vozil pa se bom z enim ali drugim od A do B to pa da bom po petih letih lastništva za enega dobil jurja za drugega pa 2 mi je pa čisto vseeno.

no ti mas dobre izkusne s fiat-i,js jih pač nimam :? in tud par mojih kolegov je na istem :?

p.s.: ni blo zdj misljeno,da mora kupt VAG,sem samo podal primerkov,katere sem na hitro pregledal ;)

p.s.1:..tud sam nism neki extra obozevalec VAG koncerna :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov