Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

UPI89
Nov uporabnik

Nakup BMW 520i pomoč

Napisal/-a UPI89 Če avg 09, 2012 9:40 pm

Resno se odločam za nakup avtomobila: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6336043&show=2
Zanima me ali je avto vreden denarja oziroma realnost podatkov, če ga kdo pozna.
Če ima kdo podoben avto (motor, menjalnik) me zanima kakšna je življenska doba motorja oz. predvsem menjalnika oz. stroški vzdrževanja (v primerjavi s podobnim dozlom)?
Prosim za čimprejšnjo pomoč.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Nakup BMW 520i pomoč

Napisal/-a abbe Če avg 09, 2012 9:58 pm

jst avta sicer nisem vozu,samo se mi zdi ta motor malo presvoh za tako vozilo,sploh v kombinaciji z avtomatikom.
kar se prodajalca tiče niso glih na najboljšem glasu,so pa daleč od tega kar je a1,avtocesar,šargi in ostali....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če avg 09, 2012 10:15 pm

UPI89 je napisal/-a:Resno se odločam za nakup avtomobila: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6336043&show=2

nisem vedel, da se pri malo preko 100.000 km tako unici sedez :roll:
pa se poraba bo 10l, z tem da ne bo ravno letel
turbo inside

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če avg 09, 2012 10:25 pm

100k km :lol:
No escape from the mass mind rape...

UPI89
Nov uporabnik

Napisal/-a UPI89 Pe avg 10, 2012 6:28 am

Avto bom šel vrjetno jutri pogledat pa sporočim stanje... 100 000 za prvega lastnika se mi zdi možno saj tudi sam delam cca 12000 na leto. Kar se porabe tiče vrjetno pri 525 in višje ni nič manjša? Ima kdo tak avto in lahko pove s prve roke?

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Pe avg 10, 2012 7:18 am

Glede km - možno sicer je da jih ima 100k, ampak zelo malo vrjetno, sploh ker ne piše da je slovenski avto...

UPI89
Nov uporabnik

Napisal/-a UPI89 Pe avg 10, 2012 7:42 am

Res je. Sem pa kar nekaj mnenj o tej ASP hiši prebral in me je kar nekako odvrnilo od nakupa... glede na mnenja sodeč vrtijo kilometre kot zmešani + lažejo strankam glede free servisov itd... Ima mogoče kdo kakšno vspodbudno glede ASP???

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 10, 2012 8:38 am

UPI89 je napisal/-a:Avto bom šel vrjetno jutri pogledat pa sporočim stanje... 100 000 za prvega lastnika se mi zdi možno saj tudi sam delam cca 12000 na leto. Kar se porabe tiče vrjetno pri 525 in višje ni nič manjša? Ima kdo tak avto in lahko pove s prve roke?

Če ti je avtomobil toliko všeč, si vzemi številko šasije in se z njo odpravi na najbližji BMW servis. Tam ti bodo lahko izvrtali podatke o servisni zgodovini vozila, saj ima BMW elektornsko servisno knjigo. Tako boš zvedel zgodovino okvar in ostalih težav, če jih vozilo ima, iz servisnih intervalov in časa pa boš lahko ocenil realno kilometrino (pričakujem da bo račun pokazal 150- 200.000km več). Razlog je preprost: Avtomobil ima več ali manj osvnovno opremo in tipične dodatke za trgovske potnike ali kakšnega manj pomembnega managerja (navi, avtomatika in prostoročno telefoniranje). Če podatkov o servisni zgodovini ni, je avtomobil po poreklu iz Italije (to se ugotovi na podlagi številke šasije), ali pa ga je imela katera večjih lizing hiš, ki namesto na pooblaščencu svoja vozila vzdržuje v lastni delavnici - v tem primeru lahko pričakuješ da je avtomobil delal letno 70- 100.000km.

Kar se tiče bencinskih motorjev pri BMW so zelo vzdržljivi in neproblematični. Poraba je glede na moč in prostornino lahko precej zmerna, vendar ob predpostavki da voziš po omejitvah in predvsem izven naselij. V naseljih težka karoserija in avtomatika terjata svoje. Avtomatika pri BMW je povsem soliden izdelek, vendar zahteva redne servise (menjava olja, oljnega sita, ter roko poznavalca ki ve kako se tej zadevi streže), pri testni vožnji bodi pozoren na pretikanje in vožnjo brez sunkov. Osebno se pri tako "majhnem" motorju v petici nebi odločal za avtomatiko, ker je v nižjih vrtljajih navora enostavno premalo, zato se avtomatika ob konkretnejšem pritisku na plin odloča za pretikanje navzdol ko tega ne pričakuješ. S prostorninsko večjim motorjem je zato vožnja precej bolj elegantna in mehka. Ampak to je že stvar okusa posameznika. V tej kombinaciji motorja in menjalnika avtomobil zmore zadostiti potrebam prometa, ne pričakuj pa športnosti in dinamičnosti ki jo vsi pripisujejo BMW-ju. Predvsem daljši klanci ob 4 potnikih in nekaj prtljage znajo terjat svoje pri porabi.

Kakšen voznik si in kaj od avtomobila pričakuješ in ali je ta BMW zate... Največ boš zvedel na preskusni vožnji.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

UPI89
Nov uporabnik

Napisal/-a UPI89 Pe avg 10, 2012 11:58 am

No to pa je konkreten odgovor. Najlepša hvala.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe avg 10, 2012 12:41 pm

Voznikov sedež se nikakor ne more tako grdo posesti na opori pri 100k km, kot je razvidno iz slike.

Ta avto ima po mojem konkretno več km (ali pa so sedeži tako slabe kvalitete, v kar dvomim).

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 10, 2012 2:37 pm

Matjazy je napisal/-a:Voznikov sedež se nikakor ne more tako grdo posesti na opori pri 100k km, kot je razvidno iz slike.

Ta avto ima po mojem konkretno več km (ali pa so sedeži tako slabe kvalitete, v kar dvomim).

Žal se tale generacija BMW-jeve petice močno razlikuje od predhodnih po kakovosti obdelave in zanesljivosti (podobno je opaziti tudi pri nekaterih detajlih serije 3). Se zna zgoditi da predhodnik (E39) kljub precej več km za sabo notranjost izgleda bolje kot pri teh modelih. Se pa povsem strinjam, da poseden sedež lahko nakazuje zamolčane kilometre, modra tudi nadpovprečno zavaljenega prejšnjega lastnika, morda celo posledice prometne nesreče... Kakšno je pravo stanje pa bo pokazal temeljit pregled in preverba zgodovine. Iz izkušenj ti lahko povem, da ne pričakuj preveč, saj je izredno težko najti res dober primerek vozila (ne glede na znamko in model), saj je trg preplavljen s cenenimi primerki iz uvoza, posledično pa se dobri ne prodajajo razen če ni res nujno. Lastniki dobrih vozil pač niso pripravljeni prodajati za ceno primerljivo z povprečjem, večina kupcev pa tudi ne zna pri nakupu primerno ceniti dober primerek v primerjavi z povprečnim ali celo slabim.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe avg 10, 2012 2:45 pm

Jaz sem imel tako petico z ročnim menjalnikom. Moj sedež je bil pri 232 tisoč km identičen temu na sliki, malo naguban in poseden drugače pa ok.

Tisti ki pravi da je avto švoh in da bo ogromno pil pa se vidi da takega avta še ni videl od blizu. Je res da ni raketa, vendar vseeno ni švoh,v mestu se ga da lepo vozit na 1.5k rpm, lepo se zavrti, sicer ni tistegega "Vtec" občutka pri višjih vrtljajih ker zadeva konstantno vleče.
Relacijsko porabo sem imel 7.3 najnižjo, drugače pa se je vrtela poraba med 8 in 10 litri. 10 je žrl striktno mestne vožnje in kratke relacije z hladnim motorjem. Je pa res da sem ga lepo vozil...

Pojdi pogledat avto, ti pa lahko rečem da je cena navita...ta več kot 9 tisoč ni vreden.

LP Miholl
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe avg 10, 2012 6:38 pm

Zdaj ne vem ali nekateri vozite formule, ipd. in pišete, da ne gre nikamor? Kaj pa tisti, ki vozijo švoh dizle, pa pišejo da kako gre?
Jaz sem tak avto vozil in gre čisto vredu za te konje! Saj več ne rabiš po naših cestah. Glede na to kolikšne so kazni je dovolj!
Poraba se je pri meni vrtela od 8 - 9 litrov.

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` So avg 11, 2012 8:21 am

Živjo.

Sem 80 % da poznam avto. Preveri kdo je bil lastnik v SLO. Če je bil M.L., potem je avto samo za kupit. Sam ga je pripeljal v SLO nekje pol leta starega, redno vzdrževan, kilometri pa 100% realni.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So avg 11, 2012 10:11 am

Miholl84 je napisal/-a:Jaz sem imel tako petico z ročnim menjalnikom. Moj sedež je bil pri 232 tisoč km identičen temu na sliki, malo naguban in poseden drugače pa ok.

Tisti ki pravi da je avto švoh in da bo ogromno pil pa se vidi da takega avta še ni videl od blizu. Je res da ni raketa, vendar vseeno ni švoh,v mestu se ga da lepo vozit na 1.5k rpm, lepo se zavrti, sicer ni tistegega "Vtec" občutka pri višjih vrtljajih ker zadeva konstantno vleče.
Relacijsko porabo sem imel 7.3 najnižjo, drugače pa se je vrtela poraba med 8 in 10 litri. 10 je žrl striktno mestne vožnje in kratke relacije z hladnim motorjem. Je pa res da sem ga lepo vozil...

Pojdi pogledat avto, ti pa lahko rečem da je cena navita...ta več kot 9 tisoč ni vreden.

LP Miholl

roččni menjalnik pa avtomatik sploh nemoreš primerjat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Bostyan87
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Bostyan87 Če avg 16, 2012 2:34 pm

Odvisno kako voziš ampak poraba pod 9 ne bo povprečje bo 10.5-11. Kar se tiče pa moči hm... Lastim BMW E46 323iA (2.5 / 170 KM) in ti lahko povem, da ne pričakovat, da bo zdaj nevem kako to šlo ker ima 170 KM avto je težak + avtomatik 100Kg več kot moj, tak da ti bolj priporočam 525iA. Seveda odvisno kaj želiš od avta ali, če bo to za normalno vožnjo tam pa tam malo gasa je OK avto, v drugih primerih pa odpade npr. družina 5 oseb in v hrib, drift :D pa pod 525iA niti ne gledat. Drugače pa tak avto tudi jaz mislim kupit ne še ampak 530iA full je lep LCD (DVB-T itd.) full opreme ima tak, da ti priporočam nakup ali 520iA... odvisno je kaj želiš od avta

Tukaj imaš še nekaj info.
http://www.bmwslo.com/avtomobili/e60
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov