Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Nakup rabljenega vozila

Napisal/-a Blinder Ne jun 10, 2012 9:23 am

eh kaj tok padaste na ohranjenost
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jun 10, 2012 9:47 am

Ne gre za ohranjenost (razne buške ipd) pač pa za zanesljivost (torej ohranjenost prvenstveno pogonskega sklopa, podvozja in zavor) - da bo avto vozil in ne bo imel (pre)velikih stroškov za popravila. Kupovat "športen" avto do 1000€ skoraj vedno pomeni, da je tak avto dal že ogromno skozi (posebno, če je že prišel s ceno pod tisočaka! - star in ustrezno zgonjen) in bo verjetno potreben marsikaterega (dragega) popravila, da bo sploh vozen. In za nekoga, ki ima proračun 1000 je to takoj nerešljiva vreča brez dna. Saj če najde kakšnega kul, OK - a naj ne gleda prvenstveno na izgled/športnost, ampak na zanesljivost. To je vse, kar želimo povdarit, a se zdi, da je tudi to preveč.

Bi pač moral malo dalj časa iskal avto, ki bo za silo ustrezal vsem kriterijem.

Uporabniški avatar
vinny
Nov uporabnik

Napisal/-a vinny Ne jun 10, 2012 10:29 am

Nisem nič slabega mislil, da me ne bi kdo narobe razumel zato sem pa vprašal za vaša mnenja, ker nekateri imate že več let izkušenj z avti in mi boste povedali kateri avto je vredu in kateri ne.
Potem sem še naprej gledal in sem mislil za malo več denarja Fiat Bravo 2.0 HGT. Kako je zdaj s tem avtom, se splača? Prijatelj mi je rekel, da za hgt ni veliko delov če bi recimo kaj šlo in da se mi bolj splača potem bravo 1.6. Gledal sem pa tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6159230&show=1.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jun 10, 2012 11:25 am

se strinjam esem.

vinny, hgt te bo stal nwm 50% več, dal pa ti bo 10x več užitka. Tko da na enoto užitka te pride hgt ceneje. Športno podvozje, 5 cyl motor z zvokom od gallardota :D bolj približane prestave kot 1.6 Samo si naredi tut par računov za porabo goriva, lahko da boš v 4 letih dal 6000€ za gorivo
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

ekipa77
Nov uporabnik

Napisal/-a ekipa77 Ne jun 10, 2012 12:00 pm

vinny je napisal/-a:Nisem nič slabega mislil, da me ne bi kdo narobe razumel zato sem pa vprašal za vaša mnenja, ker nekateri imate že več let izkušenj z avti in mi boste povedali kateri avto je vredu in kateri ne.
Potem sem še naprej gledal in sem mislil za malo več denarja Fiat Bravo 2.0 HGT. Kako je zdaj s tem avtom, se splača? Prijatelj mi je rekel, da za hgt ni veliko delov če bi recimo kaj šlo in da se mi bolj splača potem bravo 1.6. Gledal sem pa tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6159230&show=1.

Ma nemoj tale Bravo rdeči. Prevoženih 193.000, veliki servis pa narejen pri 190.000. Slučajno je naredil veliki tehnični pregled, pa potem slučajno kupil drugi avto in sedaj pač slučajno tako neverodostojno zgleda ta servis. Morda res, nikoli ne veš, ampak ko tole vidim se mi nasmeji. :roll: Servisno knjigo pa ti lahko dandanes že vsak izpolni, kateri ima kakšnega kolega, ki je avtomehanik.
Italijanara, še posebej Bravota je fajn kupit, če rad daješ denar za bencin.
Kar pa je manjše od 1.6 (Bravo) je pa kvarljiva roba.

Sam nisem ljubitelj športnih avtov in ne dajem na to nič. Rad imam udobije in zanesljvost. Za tak denar kot je ta rdeči Bravo bi si raje kupil Peugoeta 206 letnik 2001, ali pa Citroen Xara letnik 2000, katero pa dobiš za malo manj gnarja in s spodobnimi kilometri. Preverjeno in nekvarljivo. Pa še lažje prodaš naprej, kot pa bi Bravota s toliko km in močjo. Pač moje mnenje.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne jun 10, 2012 12:18 pm

Se da dobit dobr avto od 500 evrov dalje in to tak, ki ti bo lahko služil 10 let brez večjih stroškov, le problem je, ker taki avti grejo v 1-2-3 urah in če delaš, pogledaš zvečer avto.net potem si padel med avte, ki so precenjeni, slabi, tisti boljši so že šli zgodaj pop.

Drugače pa glej avto.net, čimprej klicat in it gledat.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jun 10, 2012 2:21 pm

tiguan je napisal/-a:Se da dobit dobr avto od 500 evrov dalje in to tak, ki ti bo lahko služil 10 let brez večjih stroškov, le problem je, ker taki avti grejo v 1-2-3 urah in če delaš, pogledaš zvečer avto.net potem si padel med avte, ki so precenjeni, slabi, tisti boljši so že šli zgodaj pop.

Drugače pa glej avto.net, čimprej klicat in it gledat.

Sonček, daj ne prodajaj bučk. Dobri in ohranjeni avtomobili za drobiž se prodajo še preden pridejo med oglase. Ljudi ki bi imeli avtomobil ko bo sližil še X let in stane slabo delavsko plačo je ogromno. Tisti ki vedo kje se tak avtomobil prodaja si ga rezervirajo že dolgo preden se lastnik sploh odloči prodati.

Kako izgleda nakup avtomobila za nekaj 100 EUR si lahko avtor te teme prav slikovito prebere v tvojih temah. V zadnjih par letih si na to temo napisal več kot Dostojevski v vseh svojih romanih.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 10, 2012 2:57 pm

tristan01 je napisal/-a:

Kako izgleda nakup avtomobila za nekaj 100 EUR si lahko avtor te teme prav slikovito prebere v tvojih temah. V zadnjih par letih si na to temo napisal več kot Dostojevski v vseh svojih romanih.

LP Tristan01

SlikaSlikaSlika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
vinny
Nov uporabnik

Napisal/-a vinny Ne jun 10, 2012 6:27 pm

100 ljudi 100 čudi :) Bom še malo pogledal pa se potem odločil. Zelo malo je dobrih ponudb glede Bravota ampak en se bo že najdel :)

nejcm
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcm So jun 16, 2012 7:00 pm

ekipa77 je napisal/-a:
vinny je napisal/-a:Nisem nič slabega mislil, da me ne bi kdo narobe razumel zato sem pa vprašal za vaša mnenja, ker nekateri imate že več let izkušenj z avti in mi boste povedali kateri avto je vredu in kateri ne.

Ma nemoj tale Bravo rdeči. Prevoženih 193.000, veliki servis pa narejen pri 190.000. Slučajno je naredil veliki tehnični pregled, pa potem slučajno kupil drugi avto in sedaj pač slučajno tako neverodostojno zgleda ta servis. Morda res, nikoli ne veš, ampak ko tole vidim se mi nasmeji. :roll: Servisno knjigo pa ti lahko dandanes že vsak izpolni, kateri ima kakšnega kolega, ki je avtomehanik.

Sam nisem ljubitelj športnih avtov in ne dajem na to nič. Rad imam udobije in zanesljvost. Za tak denar kot je ta rdeči Bravo bi si raje kupil Peugoeta 206 letnik 2001, ali pa Citroen Xara letnik 2000, katero pa dobiš za malo manj gnarja in s spodobnimi kilometri. Preverjeno in nekvarljivo. Pa še lažje prodaš naprej, kot pa bi Bravota s toliko km in močjo. Pač moje mnenje.

Tle se pa nebi strinajl stabo, saj sm sam su pogledat tega rdečga bravota, in servisno knigo ma - ni pa potrjena in voglasu tut nikjer nepiše da je potrjena , servis je bil pa narjen pri 190.000 km in to tretja menjava glavnih jermenov, možakar mi je pokazal in kose in vse račune. Drugače pa seveda če bi bil rad tko k vsaka baba si kupš 206 al pa penzjonersko xaro in maš zihr mn stroškov k z avtom ki gre dobr in seveda sorazmerno stem tut pije.

Uporabniški avatar
vinny
Nov uporabnik

Napisal/-a vinny Po jun 18, 2012 7:30 pm

nejcm je napisal/-a:
ekipa77 je napisal/-a:

Tle se pa nebi strinajl stabo, saj sm sam su pogledat tega rdečga bravota, in servisno knigo ma - ni pa potrjena in voglasu tut nikjer nepiše da je potrjena , servis je bil pa narjen pri 190.000 km in to tretja menjava glavnih jermenov, možakar mi je pokazal in kose in vse račune. Drugače pa seveda če bi bil rad tko k vsaka baba si kupš 206 al pa penzjonersko xaro in maš zihr mn stroškov k z avtom ki gre dobr in seveda sorazmerno stem tut pije.

Danes poklical lastnika. Mislil sem da bi naredili zamenjavo kot ima napisano v oglasu ali da bi malo spustil ceno. Glede menjave se ni dalo nič zmeniti, ker lastnik hoče diesla jaz pa imam bencinarja, potem sem probal pri ceni, če bi malo spustil, pod 1400€ se ne da, tako da ne bo nič od avta.

Uporabniški avatar
vinny
Nov uporabnik

Napisal/-a vinny Ne jul 01, 2012 8:50 pm

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po jul 02, 2012 2:54 pm

Bi pa še pogledal za kakšnim drugim primerkom, ki je v lasti starejše osebe.

od starejše osebe, ki avto samo vozi ga ne kupim več

vsi ga samo hvalijo, sam pa še havbe ni odprl in ne ve kak avto ima, moj stric svojega hvali
jaz pa vem da je vs gnil, manšete je treba menjat, zavore ne primejo ok, volan ma luft, itd..
ampak zanj je ohranjen brezhibno!

če bom še kupoval ralbjen avto ga bom kupil od mehanika oz. nekoga ki sam šravfa avto, ki ve kaj
je menjal in kaj je še potrebno menjat oz. beri redno servisiranega

vinny je napisal/-a:Danes poklical lastnika. Mislil sem da bi naredili zamenjavo kot ima napisano v oglasu ali da bi malo spustil ceno. Glede menjave se ni dalo nič zmeniti, ker lastnik hoče diesla jaz pa imam bencinarja, potem sem probal pri ceni, če bi malo spustil, pod 1400€ se ne da, tako da ne bo nič od avta.

dobro ma kaj ti gledaš kaj boš kupil kako ohranjen avto ali gledaš samo da bo poceni?? :roll:

ta bravo kot tu berem ima tavelik servis in je vredu ohranjen ampak ti boš raje 100€ prišparal in kupil enga bravota od
avtohiše k tam stoji in bo treba nrdit še velik servis in še 500€+ boš vrgu nanj

dajte ljudje gledat na ohranjenost, kaj kupiš ne pa koliko nekaj stane, ker potem na ropotijo vržeš šenx več denarja
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
vinny
Nov uporabnik

Napisal/-a vinny Če avg 16, 2012 8:43 pm

Zdravo naslednje leto na spomlad bom kupil avto gledal pa sem audi tt cenovno tam do 6000€. Zanima me ali se ga splača kupit glede na to da za omenjeno ceno dobiš samo letnike do 2001?
Kako je kaj s temi modeli glede na to da so starejši letnik?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov