Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

valcar
Nov uporabnik

nakup družinskega avta

Napisal/-a valcar So avg 25, 2012 2:51 pm

Razmišljam o nakupu novega avta. Smo štiričlanska družina, zanimajo me vaše izkušnje oz. kaj priporočate za kupiti.
Cena do 15.000 €, Potrebujemo bencin-arja, saj letno naredim 10.000 km, prav tako me zanimajo karavani. Hvala in Lep pozdrav!
Zadnjič spremenil valcar, dne Ne avg 26, 2012 12:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Re: nakup družinskega avta

Napisal/-a Matey_ So avg 25, 2012 4:00 pm

Hmmmm mogoče kak podatek več ??

Iščete diesela ali bencinarja ? Kolk km na leto naredite približno ?
Se išče nov avto iz salona ali malo rabljen (po možnosti še v garanciji) ?
Na izbiro so karavani in enoprostorci (mali in veliki) ?

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

valcar
Nov uporabnik

Napisal/-a valcar So avg 25, 2012 7:19 pm

Tako...kupil bi bencinca, lahko je nov ali malo rabljen, naj bo nekoliko večji,
Poudarek na tem da je prostoren prtljažnik, obvezno 5 vrat..
razmišljal sem recimo o DUCIA DUSTER 1.6... MNENJA?
Morda še kaka ideja? :)

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 So avg 25, 2012 7:45 pm

Duster (za moje pojme), glih ni pojem prostornosti, da ne govorim o opremi in ambijentu, čeprav je že to star okusa posameznika.
Kaj pa C4Piccaso, Scenic, mogoče bi se kakšen Chevrolet Orlando že dobil za ta denar, ali pa Opel Zafira (prejšna generacija - nova)?
Mi imamo, kot drugi avto, C4Piccaso, nas je 5, prtljažnik je dovolj velik, potniška kabina tudi....
lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne avg 26, 2012 7:22 am

Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Ne avg 26, 2012 7:57 am

*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne avg 26, 2012 8:40 am

Če boš vzel dacio, potem pazi, da ni dizel. Bencinarji imajo manj problemov kot dizli.

Midva imava za družinski avto subaru legacy in to letnik 2000. Nekak v teh časih nočeva reskirat nakupa novega avta - ni čas za kupovanje, je bolj čas za šparanje.
Prtljažnik v legacy-ju je tako velik, da gre vanj voziček s košaro in 2 haskija, ki normalno ležita v prtljažniku zraven vozička. Zadnji sedeži so rezervirani za ženo in lupinco s hčerko ter nujne stvari za dojenčka, na sovozniškem sedežu pa imamo vso robo, ki jo imamo s seboj. Uglavnem placa je zelo veliko.
Za pozimi pride 4x4 pogon zelo prav, ker hodimo zelo veliko na sneg, največ na pokljuko - laufat na tekaške proge - haskiji so obvezna oprema takrat na snegu. Letos bodo pa na snegu sanke vlekl s hčerko gor. :) Pa sam sem tudi zelo veliko na cestah in me je 4x4 pogon že velikokrat rešil iz neprijetnih situacij. Poleg tega je pa to zelo zanesljiv in robusten avto.

Res pa da za 15.000 evrov novega ne boš dobil. Se pa že dobi za ta denar 3 do 4 leta star subaru boxer dizel, ki pa bo odlična izbira.
Old subarus never die, they just get faster!

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Ne avg 26, 2012 9:49 am

nebivedu je napisal/-a:Če boš vzel dacio, potem pazi, da ni dizel. Bencinarji imajo manj problemov kot dizli.

Midva imava za družinski avto subaru legacy in to letnik 2000. Nekak v teh časih nočeva reskirat nakupa novega avta - ni čas za kupovanje, je bolj čas za šparanje.
Prtljažnik v legacy-ju je tako velik, da gre vanj voziček s košaro in 2 haskija, ki normalno ležita v prtljažniku zraven vozička. Zadnji sedeži so rezervirani za ženo in lupinco s hčerko ter nujne stvari za dojenčka, na sovozniškem sedežu pa imamo vso robo, ki jo imamo s seboj. Uglavnem placa je zelo veliko.
Za pozimi pride 4x4 pogon zelo prav, ker hodimo zelo veliko na sneg, največ na pokljuko - laufat na tekaške proge - haskiji so obvezna oprema takrat na snegu. Letos bodo pa na snegu sanke vlekl s hčerko gor. :) Pa sam sem tudi zelo veliko na cestah in me je 4x4 pogon že velikokrat rešil iz neprijetnih situacij. Poleg tega je pa to zelo zanesljiv in robusten avto.

Res pa da za 15.000 evrov novega ne boš dobil. Se pa že dobi za ta denar 3 do 4 leta star subaru boxer dizel, ki pa bo odlična izbira.

Uh madona, nič ne rečem, Subaru je super voz, ampak da je prtljažnik tako velik, da spraviš voziček in 2 haskija (predvidevam da govoriš o psih :) in da sta v kletki, poleg (zloženega) vozička?
Vem zase, ko smo bili še 2+2 in bernski planšar, avto je bil takrat Voyager (ta krajšo klop sem vrgel ven in naprej porinil daljšo klop), ko je bil pes v prtljažniku, je bil problem v vozičku :?
lp

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Ne avg 26, 2012 9:55 am

Med temi bi jaz osebno izbral Zafiro, je pač novi avto, Peugeot mi je lep, vendar ne s to motorizacijo, jo imamo v C4P, poraba :huh: :roll: ..... Renault, za moje pojme (ga imamo v službi), potniška kabina, sploh zadaj utesnjena, notranjost dolgočasna, ampak to je spet stvar okusa posameznika, Mazda, super zadeva drsna vrata, edino dotični prodajalec :roll: , malo poguglaj.
lp

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne avg 26, 2012 5:12 pm

Za omenjeni proračun se dobi že zelo solidno opremljeno povsem novo vozilo. Če ste štirje pa bi moral biti dovolj velik karavan:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5379598&show=1
To še ni faceliftan model, ampak je tudi zdajšnji praktično enak temu, razen led luči na spodnjem delu odbijača in par rdečih črt in šivov v notranjosti - prav zaradi tega, bi se ga po mojem mnenju še dalo nekoliko zbiti ali pa dobiti vsaj komplet zimskih gum. Airbus - v službi imate verjetno berline različico, ker karavanska izvedba ima zadaj povsem solidno veliko prostora.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6083218&show=1

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Ne avg 26, 2012 5:24 pm

thunderbolt je napisal/-a:Za omenjeni proračun se dobi že zelo solidno opremljeno povsem novo vozilo. Če ste štirje pa bi moral biti dovolj velik karavan:

Airbus - v službi imate verjetno berline različico, ker karavanska izvedba ima zadaj povsem solidno veliko prostora.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6083218&show=1

Imamo karavane, imeli smo tudi prejšne modele, pa se mi je prejšni model zdel, da ima več prostora zadaj, kot novi. Pri novih se mi zdi, da je streha zelo "porezana", je pa res da imam jaz GrandEspace-a, in mi je vsak karavan "majhen" :)
Torej, jaz osebno bi izbral enoprostorca Zafira/Mazda5/C4P, po moje 4 osebe (oz 2+2) bolj komot sedijo kot pa v karavanu, oz imajo več prostora v kabini.
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov