Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

[Nakup] VW Passat B6 (2006-2010)

Napisal/-a TheZero Pe avg 24, 2012 2:58 am

Pozdravljeni,

Torej, kupuje se Volkswagen Passat B6, se pravi od letnika 2006, do letnika 2010. V tem razredu mi je nekako najbolj všeč in, ker sem nekako izbiral med B6 Passatom in B8 (2009+) Audijem A4, sem se raje odločil za Passata, ker ga za ta denar dobim bolje opremljenega. Budget je maksimalno 15/16.000 Eurov. Moj problem je, da sem pri Volkswagnih popolnoma nov in nimam blage veze kar se motorizacije in opreme tiče.

Iskreno povedano, bi najraje imel 2.0 FSI varijanto, vendar je takšnih slovenskih, zelo malo (sicer ne bi imel problema voziti tudi uvoženega, vendar se najbolj bojim, da se bom nategnil, ker pitaj boga, kako je potem z zgodovino, opravljenimi servisi in ostalim). V Nemčiji je izbira verjetno dosti večja, vendar me nakup avta iz tujine, ne zanima. Kako je z tem in ostalimi motorji? 1.6 TDI je verjetno premalo za tak avto, takisto se mi zdi 1.9 TDI nekam malo, za takšno težko kravo. Ne bi rad, da bi avto bil podhranjen. Najbolj optimalna varijanta, kar se dizla tiče, je verjetno 2.0 TDI, kar pa bencinarja, če bi uspel dobiti dober primerek, pa 2.0 FSI, ali se motim? Kako je z zanesljivostjo teh motorjev, so kakšne napake, ipd.?

Kako je glede opreme? Blage veze nimam kaj iskati oz. kaj točno se kje dobi, zato bi mi pomagal kak seznam paketov opreme, če ima kdo kak link, da me ne bo kdo nategnil :lol: . Če prav razumem je Sportline neke vrste S-Line Audija? Takisto ne bi rad kupil avtomobila, za katerega se po opremi točno ve, da je bil službeni.

Kar se oblike avtomobila tiče, mi je vseeno ali gre za sedana ali karavana. Preferiram sicer sedana, ker družine še ne načrtujem kmalu, ampak, če bi dobil dober karavanski primerek, bi vzel tudi to.

Lep Pozdrav, TheZero!
"You never really learn to swear until you learn to drive."

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: [Nakup] VW Passat B6 (2006-2010)

Napisal/-a adis Pe avg 24, 2012 7:06 am

imam passat in imam težko opevanega 2.0 tdi in do sedaj ni ckrnilo še NIČ.

torej 2.0 fsi ( katerega ima sorodnik) je nekako "len" glede na motorizacijo pa spije cca. 9l-10l ob normalni vožnji.

2.0 tdi pa lepo potegne se ne občuti, da gre za težko kravo.

jaz bi na tvojem mestu izbral dizla zaradi ekonomičnosti napram 2.0 bencinarju.

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora Pe avg 24, 2012 10:50 am

Pomoje sem našel to kar iščeš. VW Passat 2.0TSI, za moje pojme dosti opreme, všečne barve. Stane 10.000€, tako ti ostane par tisočakov za kakršnekoli stroške, letnik je res da 2006 ampak to te ne moti, kakor je razvidno iz tvoje prve objave. Avtohiša je pa tudi za moje pojme ena izmed bolj zaupljivih, vsaj jaz še nikol nisem slišal pritožb nad njimi. Pa še eno letno garancijo ti prilagajo, podrobnosti le te pa ne poznam, boš videl pri njih če se odločiš za ogled. Prilagam ti še link avtomobila.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6319201&show=1 , printscreena pa žal neznam naložiti. To prepuščam komu drugemu z foruma. Meni se zdi avto smotrn nakup, če te ne moti 200km in njegova poraba. :) Srečno pri nakupu.
Alfa Romeo 159 - 2007 ; 1.9 jtdm

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So avg 25, 2012 3:48 pm

Mi smo kupili VW Passata letnik 2009, vozilo je uvoženo iz Francije. Vsa zgodovina vozila je znana, sicer nima znamenitih slovenskih 90-120k km prevoženih. Ampak raje kakšen kilometer več in znana zgodovina. Poganja ga 2.0 TDI Bluemotion z 81kw. Oprema je comfortline, edino kar pogrešam so ksenonski žarometi.
Passat je napram moji vectri dizel izredno mehek. Slabo preglednost nazaj rešujejo odlični park senzorji.
Avto zna biti na relacijah predvsem na avtocesti pri konst. hitrosti 110 presneto varčen, takrat znaša poraba 4.5l. Skupna poraba pa je okoli 6litrov, kar je 1l manj kot pri moji DTI vectri.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To avg 28, 2012 9:21 am

Pomoje je najboljša izbira če najdeš kje 2.0 TFSI. Isti motor kot pri Golfu V gti, sam je problem pr teh Passatih da jih je ful mal. Je pa ta motor res fajn, dobr potegne in tut poraba je znosna. Edin registracija pa zavarovanje te zna opalit.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 4 gostov