Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

koli99
Nov uporabnik

Focus 1.6 tdci ali 1.8 tdci?

Napisal/-a koli99 To avg 28, 2012 1:56 pm

Pozdravljneni!

Zanimam se za nakup rabljenega focusa. Letnik naj bi bil od 2008 naprej, do 125.000 km. Delal bom prb 30.000 na leto, zanimam se za nakup dizla in zato Vas sprašujem ali svetujete 1.6 tdci ali 1.8 tdci?

Ogledane imam te:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6355245&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6382808&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6353228&show=1

Najzanimivejši mi je zadnji (bordo rdeč) zato me zanima kako je s prevzemom lizinga? Sklepam da je lastnik avtohiša. Lizingjemalec in kupec (jaz) greva skupaj do lizing hiše (avtohiša?), kjer jaz plačam preostanek lizinga hiši in le-ta prepiše name avto? Ali gre kako drugače?

Zahvaljujem se Vam za vse informacije!

Lep pozdrav,

Jure

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: Focus 1.6 tdci ali 1.8 tdci?

Napisal/-a FLINK To avg 28, 2012 2:28 pm

Tocno teh avtov ne poznam ampak ti lahko rečem le to:

-Dizla v rangu Focusa s 5 prestavami ne kupuj. Poglej za drugo motorizacijo ali drugi avto.
:)

koli99
Nov uporabnik

Napisal/-a koli99 To avg 28, 2012 2:31 pm

Prvo hvala za odgovor. Sedaj bi pa rabil še obrazložitev:)

Zakaj meniš tako? Zaradi porabe?

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To avg 28, 2012 2:52 pm

Danes ima prakticno vsak 'resen' avto 6 prestav-in to ne brez pomena. Sicer ima ta Focus daljšo 5 prestavo ampak vseeno-če se avto uporablja za daljše ture (izbiras dizla in ti so za to namenjeni) potem je 6 brzina zlata vredna. Je praktična, potovalna, brez napora, bolj racionalna...! Pelji Focusa 140 km/h v 5 prestavi in opazuj, kako se avto pelje in porabo ter Fosuca v 6 prestavi. Pa imata lahko isto mocne masine-in nato porocaj.

Avto s 5 prestavami istega razreda je sigurno za razred slabsi kot tisti s 6.
:)

koli99
Nov uporabnik

Napisal/-a koli99 To avg 28, 2012 2:57 pm

No saj zato pa sprašujem na forumu - kjer se na zadeve spoznate bolje kot jaz.
Problem je, da na avto.net ni focusov (ne karavanov) ki bi imeli 6 prestav. Verjamem da je vožna udobnejša in varčnejša ampak vedno pridejo na prvo mesto finance. Nekje je potrebno iskati kompromise in recimo da bom zadovoljen s 5 prestavami. Omejen sem z zgornjo mejo 8000 eur in želel bi avto spodnjega srednjega razreda. Za to ceno pa ni veliko avtov ki bi odgovarjali "mojim" zahtevam. Če je kakšen drugi avto le na plano s predlogi!

Kljub temu bi želel, da kdo odgovori na zastavljena vprašanja ker me resnično zanimajo.

Hvala!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To avg 28, 2012 3:09 pm

FLINK je napisal/-a:Avto s 5 prestavami istega razreda je sigurno za razred slabsi kot tisti s 6.

Ja bravo no. Od kje pa tebi to? Mislim mate pa eni ideje take, da glava boli.

Osebno, če že bi raje vzel 1.8tdci, ker je kot pravijo poznavalci ( @trijoadijo ) t.i. zadnji fordov diesel motor, ki je kaj vreden. Pa ne da so 1.6tdci zanič. Drugače pa ima @maniaxxx ( uporabnik tega foruma ) 1.8 tdci-ja pa še čipan je. Tako, da bo sigurno on kaj več povedal.

lp

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To avg 28, 2012 3:19 pm

Sam si lastim Focusa letnik 2008 1.8 Tdci. Kar se tiče menjalnika res nebi bilo narobe če bi imel 6 stopenj. Poraba na kratke razdalje je 6L. Avocesta cca 120 km dnevno se mi pa vrti okoli 5.4L. Je pa 1.8 motor kr redek sam bi skor rajši vzel 2.0. Kar se tiče vožnje ga morem pa pohvalit.

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To avg 28, 2012 3:22 pm

Aja pa še nekaj 1.8 ima ketnco tak da nimaš velikega servisa.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 3:58 pm

Skorpjon je napisal/-a:Aja pa še nekaj 1.8 ima ketnco tak da nimaš velikega servisa.

1.8 nima ketne, ima velik servis na 200kkm,

Kot je king1 povedal sem sam lastnik 1.8 tdci-čipanega na 140+ konjev, ki ima 110kkm in do zdaj na avtu menjanega ni bilo nič razen kake žarnice in zavor sprednjih.

Porabo imam od 5-6 litrov v povprečju, če sem na izvenmestnih relacijah dosežem tudi porabo blizu 4 litrov, Da bi mu 6 prestava prav prišla je sicer res, ampak to samo če si neprestano na AC pri hitrostih 160 in več, pri 130 ima cca 2500 obratov kar ni veliko.

Ta motor je relativno občutljiv na nafto, zato je treba malo pazit da ne tankaš ravno največjega šrota in da je naftni filter redno menjan ( sam ga menjam na vsak servis ), znane so težave z vztrajniki, ki so pa itak težava veliko novejših dizlov, drugega pa niti ni za povedat.

1.6. je dosti bolj uglajen, načeloma bolj pokvarljiv, je pa seveda vse odvisno od posameznega primerka. Bo pa 90 konjev premalo za focusa, je le precej težek avto. 1.8 ima tudi precej turbo luknje, vsaj serijski, tu se vidi da je sama zasnova motorja še nekje iz časov konjskih vpreg :mrgreen:

skratka sam rečem da nabavi 1.8 ali 2.0, samo najdi preverjenega in kvalitetno servisiranega in ma da dela.

Če te še kaj drugega zania, kar vprašaj.
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne To avg 28, 2012 4:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 4:02 pm

FLINK je napisal/-a:Danes ima prakticno vsak 'resen' avto 6 prestav-in to ne brez pomena. Sicer ima ta Focus daljšo 5 prestavo ampak vseeno-če se avto uporablja za daljše ture (izbiras dizla in ti so za to namenjeni) potem je 6 brzina zlata vredna. Je praktična, potovalna, brez napora, bolj racionalna...! Pelji Focusa 140 km/h v 5 prestavi in opazuj, kako se avto pelje in porabo ter Fosuca v 6 prestavi. Pa imata lahko isto mocne masine-in nato porocaj.

Avto s 5 prestavami istega razreda je sigurno za razred slabsi kot tisti s 6.

a si že vozil focusa 1.8 tdci?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

koli99
Nov uporabnik

Napisal/-a koli99 To avg 28, 2012 4:24 pm

Super, hvala za odgovore in pojasnila!
Torej pride v postev samo tretji na linku. Ali imas kaksno mnenje o tem tocno? Servisna knjiga naj bi bila potrjena. Ali moram na kaj posebej paziti ko si ga grem ogledat?

Se kaksen odgovor glede prevzema lizinga?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 5:02 pm

koli99 je napisal/-a:Super, hvala za odgovore in pojasnila!
Torej pride v postev samo tretji na linku. Ali imas kaksno mnenje o tem tocno? Servisna knjiga naj bi bila potrjena. Ali moram na kaj posebej paziti ko si ga grem ogledat?

Se kaksen odgovor glede prevzema lizinga?

Poglej stanje vztrajnika, če je redno servisiran in je to to.

Je pa škoda ker nima mp3 avtoradia čeprav piše da ga ima, tudi USB nima, pa ne piše da je nekaramboliran, lahko da je bil. pa mislimd a ima ta avto samo 4x airbag ne pa 6x

Če te resno zanima focus se lahko kaj zmeniva da malo pelješ in pogledaš mojega, da boš imel kaj za primerjati, moj je 2008 letnik 1.8 tdci, slovenski...s kirga konca SLO si?

koli99
Nov uporabnik

Napisal/-a koli99 To avg 28, 2012 5:08 pm

Mp3 naj bi imel, oziroma tako pise pod informacijami?
Ali je servisiranje vztrajnika doloceno pod splosnim servisom? Raje tako vprasam, ko je peljal avto na servis, ali so vztrajnik menjali ceje le-to bilo potrebno. In ce vztrajnik do teh kilometrov ni bil menjan ali je to dobro ali slabo?

Zal pa sem iz Ajdovscine - Vipavska dolina... Hvala za ponudbo!

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 5:14 pm

koli99 je napisal/-a:Mp3 naj bi imel, oziroma tako pise pod informacijami?
Ali je servisiranje vztrajnika doloceno pod splosnim servisom? Raje tako vprasam, ko je peljal avto na servis, ali so vztrajnik menjali ceje le-to bilo potrebno. In ce vztrajnik do teh kilometrov ni bil menjan ali je to dobro ali slabo?

Zal pa sem iz Ajdovscine - Vipavska dolina... Hvala za ponudbo!

Vztrajnik se menja ko crkne, če je bil že menjan ni ravno dobro v smislu da je možno, da avto ni bil preveč pažen, je pa dobro zate, ker ne boš imel potencialnega stroška v višini par 100 evrov. Poznam pa primer, ko je bil pri normalno voženem focusu menjan vztrajnik pri 60kkm. načeloma bi pa pri teh kilometrih moral biti vztrajnik bp.

MP3 nima, precej opreme ki je navedena tam nima, zato bodi posebaj previden.

imaš pa še pm z moje strani

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To avg 28, 2012 5:23 pm

Po čem sklepaš da naj nebi imel MP3? Jaz ga imam, avoradijo je pa original in sicer firma Sony. In ja jaz mam ketnco preverjeno. Mislim da naj bi se pa navaden jermen menjal na cca 150kkm sm pozabu. Mam pa drgač opremo od STja.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 5:28 pm

Skorpjon je napisal/-a:Po čem sklepaš da naj nebi imel MP3? Jaz ga imam, avoradijo je pa original in sicer firma Sony. In ja jaz mam ketnco preverjeno. Mislim da naj bi se pa navaden jermen menjal na cca 150kkm sm pozabu. Mam pa drgač opremo od STja.

sony ima mp3, takega imam tudi sam, ta avto nima sonya ampak fordov avtoradio, ki nima mp3. avto ima velik servis, ne širi krive vere, je pa res da ima ketno za pogon ne vem česa, bo več trioadio povedal ko pride z dopusta. Skratka avto ima velik servis.

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To avg 28, 2012 7:17 pm

Avto ima velik servis. Samo je treba menjat samo jermen kateri goni vodno pumpo katero je treba tudi menjat ter zdraven goni še alternator in klimo. Menjava je pa tam okoli 150kkm nevem natanče kilometre sem pozabil imam pa napisano. Sam strošek pa ni tako visok kot pa da moreš menjat še zobati jermen ter šponarje, kar pa res kr nanese.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To avg 28, 2012 7:29 pm

Kot je povedal @maniaxxx ima avtomobil zobati jermen in ketno. Za pogon visokotlačne črpalke je namenjena veriga, od črpalke do ventilov je pa namenjen zobati jermen. Torej veliki servis je, dela se pa po predpisih na 200kkm, kot je že bilo omenjeno. Sam sem ga delal pri 150kkm in me je material (skf, gates) prišel cca. 200eur, tako da ni nek ogromen strošek. Tudi sam dam glas 1.8tdci.

Lp Jan
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov