ban je napisal/-a:Vse je odvisno od gum.
srcnik je napisal/-a:Ozke gume so najboljše za v sneg + da je sama kvaliteta gume dobra, pa prideš skoraj povsod tudi s twingotom. Za sneg so pa najboljši 8 ventilski motorji saj imajo več navora v nizkih obratih od 16v motorjev. 12V pa ne obstaja pri renoju
Lp
just.jsVW je napisal/-a:ban je napisal/-a:Vse je odvisno od gum.
Se pravi, da če maš vredu gume, bi moral priditi tudi s Twingom (pa seveda načinom vožnje) povsod?
sonic je napisal/-a:just.jsVW je napisal/-a:ban je napisal/-a:Vse je odvisno od gum.
Se pravi, da če maš vredu gume, bi moral priditi tudi s Twingom (pa seveda načinom vožnje) povsod?
Povsod ne, vse gre le do neke mere.
Načeloma pa:
- čimboljše gume (dobra znamka, prave zimske gume, z veliko profila in ne prestare)
- čim ožje gume - poglej na gumo kje piše nekaj v obliki recimo 145/70 R13 - prva številka ( v tem primeru 145) je širina gume v milimetrih - manj je načeloma bolje, če pelješ po snegu)
- čim več razdalje med tlemi in 'trebuhom avta', da ob globljem snegu ne nasede takoj.
- motor je pomojem še najmanj pomemben, ampak je načeloma res, kar so prej napisali, da je fajn čimveč navora že v nizkih obratih, pa da se da že od začetka lepo počasi in mehko kontrolirano dozirat gas (preizkusi v vožnji).
Skratka med temi avti, ko izbiraš, poglej podatke, kateri ima homologirane najožje gume ter poglej/pomeri pri katerem je karoserija najvišje nasajena. Potem pa kupi dobre zimske gume in to je to.
M+S in smrekica ali trikotnik s snežinko je pravilna oznaka za zimsko gumo, samo M+S imajo gume za terence in celoletne gume.
just.jsVW je napisal/-a:Zdravo
Že nekaj časa se odločam za nakup novega vozila, trenutno se odločam med Renault twingom (1.2, 12V), Renault Cliom ter VW polotom (1.4 ali 1.6) vsi letniki od 1999 - 2000. Zanima me predvsem to, kakšni so ti avtomobili za v sneg (sam sem doma bolj iz hribov, kjer zima ni tako huda, je pa pluženje bolj slabo). To me sploh zanima, če kdo ve, kako se Twingo obnese v snegu.
Lp