Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mlaker.1990
Nov uporabnik

Kraj: Maribor - Radvanje

Nakup Citroen Xsara Picasso 2.0i HDi

Napisal/-a mlaker.1990 Po sep 10, 2012 8:21 pm

Lep pozdrav !

Sem dokaj nov na forumu in sem pred nakupom rabljenega avtomobila.
Prosil bi za mnenja o zgoraj namenjenem avtomobilu, izkusnje lasnikov, okvare, pohvale nasplosno vsak odgovor bi bil zazelen !

Spodaj sem prilimal link od avtomobila ki ga imam v mislih za nakup !
Prosim ce ima kdo kaksne iskusnje z tem trgovcem ali pozna avtomobil !

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6178057&show=1

Hvala lep pozdrav !

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: Nakup Citroen Xsara Picasso 2.0i HDi

Napisal/-a srcnik Po sep 10, 2012 8:30 pm

Verjetno ima kilometre malce prevrtene, to so avti, ki so za kilometre delat ;)

Sicer piše, da ma servisno potrejeno, samo to si dandanes trgovci po svoje razlagajo...

Naj ti da št. prometne, pa registrsko, pa boš videl, koliko lastnikov je imel, ter kdaj je bil uvožen.

Drugače je pa zanesljiv avto.

Lp

mlaker.1990
Nov uporabnik

Kraj: Maribor - Radvanje

Napisal/-a mlaker.1990 To sep 11, 2012 10:38 am

Sem se z nekaterimi lasniki pogovarjal in vsak rekel da problemov z motorjem ali cem podobnim ni se imel... ce le redno delas servise... je pa res da tukaj zdraven ne stejemo potrosni material ker to pa tako ali tako menjamo ko potrebno... Je pa res da nakup rabljenega avtomobila je tombola.. lahko kupis in bo avto ti sluzil odlicno naprej ali pa bos po nekaj dneh ze naletel na tezavo... se mi pa zdi smiselno kupit avto v avtotrgovini saj je nekako da ima vsak avto 6 mesecev garancije.. tako slisal..ali se motim ? prosim za kaksne odgovore ali izkusnje z tem avtomobilom... :)

Hvala !

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To sep 11, 2012 11:08 am

Vsak avto naj bi imel 1 mesec garancije, pa še to ni to.

Kljub garanciji pelji avto na pregled prej. Kar ta garancija ma pol toliko lukenj, da glava peče. Lahko se zgovarjajo, da si divjal in sam uničil kaj (tako je ponavadi) ali pa je kar na enkrat vse na avtu potrošni material, itd...

Problem pri privat nakupih so tako imenovani privat švercerji, ki prodajajo svašta...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To sep 11, 2012 12:08 pm

Ljudje se še vedno niso naučili :roll:

Ni važno kam greš gledat avto, lahko k švercerju, lahko k fizični osebi, lahko v avtohišo kot rabljenega (ali celo novega, potem kar berem na tem forumu), avto se pregleda v detajle. Če tega nisi sam vešč, vzameš s sabo mehanika, ali avto zapelješ na AMZS ali na servis da ga oni pregledajo.

O samih garancijah je pa tudi že veliko napisanega med "Nategatorji". Ko kupuješ ti obljubijo vse samo da prodajo, ko je napaka pa nisi več dobrodošel. Redke, ampak res redke so izjeme od avtohiš ki bojo brez kompliciranja upoštevale dano garancijo.

Navsezadnje, kdo ti garantira da te nebo nategnil znanec, prijatelj ali celo sorodnik?

EDIT: še ena o samem motorju. 2.0 HDi od PSA koncerna je trpežen, ob rednem in pravilnem vzdrževanju brez problema naredi 400.000 km ali več. Novejših (2.2 HDi ali VTi) se pa moraš izogibat, ker so z njimi sami problemi.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr sep 12, 2012 8:33 am

Prosim ne pisat, kako so motorji vzdržljivi in kako niso. So vzdržljivi ja, če so pravilno servisirani, sploh 2.0 HDi je blazno občutljiv. Tud če je potrjena knjižica ni nujno, da so kje v Belgiji, Nemčiji, Franciji, Italiji naredili servis kot je treba, al so sam dolili olje. Fiatov motor ni nikol tako občutljiv na te neumnosti.
Moj primer: Celo življenje sem se prevažal s Fiati zdaj kupim Citroen C8, vse super in prav govorijo, kok s temi motorji ni težav do 500 tisoč, sicer crkne marsikaj okol, sam blok in osnova motorja je pa vzdržljiva. Dreka. Ta motor je vzdržljiv dokler se mu kaj ne zgodi, čim malce zakuha, se mu uščije šoba, mu odnese turbino, se voziš do zadnjega po intervalu in potem samo doliješ olje, lepo zriba, tko kot jim je moj.
Kupim avto, ta zavergla pri -10 ko puška (Fiat je komaj vžgal pri tej temperaturi) Pol pa kupim (nikol več se tko ne našajbam, vedno gre avto na pregled od zdaj naprej) in avto ma nek čuden rahel kovinski prizvok ko se ogreje, kot bi ena šoba malo mim tolkla. Nardim servis, se vozim in vozim po priporočilih dveh mehanikov, dokler mi ne dopizdi to ropotkanje in precej visoka poraba in peljem avto na diagnostiko šob. Kaj ugotovijo, da imata 3. in 4. cilinder eden 65% prepiha drugi pa 45%. Skratka motor za v smeti, šiba pa čist OK. Tud na prvi pogled mu moči ne manjka, seveda mu pa manjka navora in to se je poznalo šele s prikolco. Sodobna elektronika pomaga, da motor šiba, čeprav je skoraj popolnoma uničen. Fino a ne.
No hvala bogu in svetnikom za Motive Service garancijo, ki sem jo dokupil. Zamenjali so mi že kondenzator klime, jutri mi dobavijo drug motor, doplačilo bo sicer 1000 EUR, sam 2500 EUR krijejo oni, kar pa ni malo. Tko da to zavarovanje zaenkrat priporočam vsakemu, ki kupuje rabljeno vozilo, Nikol ne veš, kaj se zgodi. No bomo videli, zgodba še ni končana in ne vem, kakšen motor bodo pripeljali, baje ma 40 tisoč km, sam dokler ne bo šibal ko urca v mojem avtu ne verjamem več nič.

Tko da ne govorit, kok ti motorji vzdržijo, vzdržijo že, sam so krhki takrat, ko kaj ni čisto OK in takrat ribnejo dosti prej kot Fiatovi. Moj mehanik še niti enemu fiatu ni menjal motorja, menjal je vse živo, sam motorja ne, pri teh francoskih jajcih menjajo motorje ko za stavo.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr sep 12, 2012 9:28 am

Zanimivo. Torej če imaš nesrečo z enim avtom, so vsi peugeoti za en falus.

Povej mi nekaj, zakaj predvsem ti slišiš kok se motorje menjava v francozih? Pa prosim, ne mešat renaulta skupaj s citroen/peugeot, to sta dve različne firme. Poznam par mehanikov ki se ukvarjajo predvsem s peugeoti in o 2.0 HDiju nimajo slabih besed, majo pa jih veliko o novejših 1.6 HDi (fordov motor) ter VTI (psa in bmw motor).

O Fiatu pa nebom zgubljal veliko besed. Smo imeli dva fiata še v mojih rosnih letih, non stop problemi.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr sep 12, 2012 10:32 am

Nikjer nisem napisal, da je j**c, napisal sem, da je mašina občutljiva na takšne zadeve in da je to potrebno prekleto pazit predvsem ko kupuješ avto z nesigurno zgodovino. Ja, kar nekaj motorjev se je menjalo, pa ne zarad razlogov ki jih majo pri renaultu, ampak zarad takih oslarij kot je uscana šoba, slabo vzdrževanje, zakuhanje, te stvari. Živim pa čez cesto od doma znanega in priznanega serviserja Citroen. najbrš njegovi podatki niso ravno zanemarljivi.
O tem, ker avto je j**c in ker ne, pa ne mislim debatirat. men so Fiati služil odlično, eden mi še, tale pa tud upam, da mi bo, ko dobi drug motor. Parim ljudem ki jih dobro poznam pa prav tako Xsare in osmice delujejo brez posebnih težav, tko da upam, da se zdaj razumeva.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr sep 12, 2012 8:35 pm

Tudi meni ni do debate kateri avto je j**c, ker se to nikoli ne neha in vsak favoritizira svojo znamko.

Osebno res še nisem imel izkušenj z 2.0 HDi, poznam pa par ljudi ki imajo ta motor, seveda v starejših letnikih (med približno 2000 in 2005) in s tem motorjem ni problemov. Seveda je pogoj da je motor lepo vzdrževan, ker če ni, bo vsak zafrkaval neglede na znamko. O uscanih šobah na 2.0 HDiju nisem še nič slišal, sem pa večkrat da je serijska napaka na 2.2 HDiju in tam pa se menjava vse po vrsti...

Imam pa izkušnje z 1.6 HDi motorjem (ja, od forda) za katerega marsikdo reče da je slab. Meni v 4 letih rednega priganjanja in zelo malo umirjene vožnje sam motor ni čisto nič zafrkaval, sem pa imel probleme s FAP filtrom, enkrat zapacanim EGR ventilom ter puščajočim hladilnikom. Vglavnem je bilo to to. Je res da bližje kot sem bil 200.000 km, bolj je bila glasna turbina, a je še vedno dobro opravljala svojo funkcijo. Avto sem pa kupil s (prevrtenimi) 48.000 km, razbil sem ga pri cirka 190.000 km. Vmes pa samo redni servisi in en glavni.

Uf, zašel :) Ni važna znamka, vedno je potrebno zelo pazit ko se kupuje avto, z znano, "znano" ali neznano zgodovino.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr sep 12, 2012 8:38 pm

DePalmo je napisal/-a:Imam pa izkušnje z 1.6 HDi motorjem (ja, od forda) za katerega marsikdo reče da je slab.

:shock: Tole pa ne bo držalo. Kolikor je meni znano je 1.6 tdci oz. hdi od PSA koncerna ne pa od forda.

lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr sep 12, 2012 9:07 pm

Nop. Razvila sta ga Ford in PSA, uporablja se pa v marsikaterem avtu...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PSA_engines#DV
Main article: Ford DLD engine
The DV is a family of Diesel straight-4 engines shared between the PSA Group and Ford Motor Company (where it is called DLD).
DV4 — 1.4 L (1399 cc)
DV6 — 1.6 L (1560 cc)

Še spisek kje vse najdeš ta motor: http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engine#DLD-416

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 12, 2012 9:26 pm

DePalmo je napisal/-a:Nop. Razvila sta ga Ford in PSA, uporablja se pa v marsikaterem avtu...

The DV is a family of Diesel straight-4 engines shared between the PSA Group and Ford Motor Company (where it is called DLD).
DV4 — 1.4 L (1399 cc)
DV6 — 1.6 L (1560 cc)

Še spisek kje vse najdeš ta motor: http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engine#DLD-416

Še vedno pa ni samo fordov, to je to kar ti je King1 napisal..je kr skupni zmazek :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr sep 12, 2012 9:34 pm

Res je. Ni samo od Forda, in tudi ni samo od PSA koncerna. In dejansko vredu zmazek :) za razliko od PSA in BMW motorjev (VTi).

Ok, dovolj z moje strani, smo že krepko off topic.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če sep 13, 2012 4:42 am

DePalmo je napisal/-a:Nop. Razvila sta ga Ford in PSA, uporablja se pa v marsikaterem avtu...

DV4 — 1.4 L (1399 cc)
DV6 — 1.6 L (1560 cc)

Se posipam ampak po pričevanju poznavalcev sem bil 100%, da je samo PSA-jev. Se opravičujem za dezinformacijo. oops

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], madpanter, pleomax in 18 gostov