Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Marx30
Nov uporabnik

Uvoz iz Anglije

Napisal/-a Marx30 Če jul 30, 2009 9:16 pm

Js!
Lep pozdrav sem nov tukaj pa bi rad pomagal.Tole je lestvica davkov katere morate plačati za vozilo ,katero pripeljete v SLO.

Davek :
- do 4172 Eur je 1% davka
- od 4172 do 5842 Eur je 1,4 % davka
- od 5842 do 7500 Eur je 2% davka

Pr ns pa moraš plačat še, 0,0065€/kg EKOLOŠKEGA Davka za uničenje vozila.

To pišem iz lastnih iskušenj.Če koda še kaj več zanima,mu lahko pomagam.
Lep pozdrav
:)

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Ne nov 08, 2009 11:10 pm

Slika
se ena
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

gogocak
Novinec

Re: Uvoz avta iz Anglije

Napisal/-a gogocak To jun 12, 2012 9:33 pm

Cisto na kratko. avto z nemsko registracijo in prijavljen v Nemciji se nahaja v Manchestru pri lastniku ki ga je kupil v casu sluzbovanja v Nemciji. V angliji se naredi kupoprodajna pogodba, da avto firmi za prevoz katera ga dostavi v Slovenijo na stroske prodajalca. Tukaj se podpise pogodba in v primeru da je z avtom vse v redu placa dogovorjen znesek. sedaj me pa zanima a je to sploh mozno, ali je treba odjavit avto v Nemciji? Upam da mi nekdo cim prej odgovori. lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jun 12, 2012 10:37 pm

gogocak je napisal/-a:Cisto na kratko. avto z nemsko registracijo in prijavljen v Nemciji se nahaja v Manchestru pri lastniku ki ga je kupil v casu sluzbovanja v Nemciji. V angliji se naredi kupoprodajna pogodba, da avto firmi za prevoz katera ga dostavi v Slovenijo na stroske prodajalca. Tukaj se podpise pogodba in v primeru da je z avtom vse v redu placa dogovorjen znesek. sedaj me pa zanima a je to sploh mozno, ali je treba odjavit avto v Nemciji? Upam da mi nekdo cim prej odgovori. lp

Če ni skrivnost, kakšen avtomobil bo prodajalec na svoje stroške in riziko poslal čez pol kontinenta? Kupuješ kakšno zbirateljsko rariteto? Ne vem zakaj bi nekdo iz DE peljal avtomobil v UK. Je ceneje vozilo prodati za kakršnokoli ceno kot pa ga seliti tako daleč, potem pa prodajati. Še posebej zato ker v UK vozijo po napačni strani in se taki avtomobili ne prodajo. Če gledamo s stroškovnega vidika, je za prodajalca ceneje in manj tvegano, če ti preko EasyJet plača povratno karto v Macnhester, saj stane ob ugodni ponudbi le malce čez stotaka, kot pa za več kot tisočaka pošilja avtomobil tebi, ob tem pa ne ve ali boš vozilo res kupil. Meni vse skupaj deluje kot nateg, le da tokrat poteka v obratni smeri kot običajno, kjer prevaranti kupujejo vozila.

Pa še nekaj, če je zadeva čisto slučajno le resnična, bo lastnik moral odjaviti avtomobil v DE, saj je tam še vedno registriran in prijavljen. Potem pa šele napišeta prodajno pogodbo in ti vozilo plačaš.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To jun 12, 2012 10:55 pm

Nimam pojma zakaj ga je vlekel nazaj domov v anglijo. Sem vedel da je problem, ker ni odjavlen v Nemciji. Gre se pa za golf v gti. Cena fntasticna, tudi shipping c. je potrdila vse kar sva se dogovarjala. j*** ga sem vedel da je nekje hakl.
skodaa

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Sr jun 13, 2012 6:53 am

"Selitev" avtomobila ni nič neobičajnega, če mene vprašaš, glede na to, da poznam dve osebi, ki imata na Finskem avto iz časa službovanja v Nemčiji (Stuttgart in Aachen). Je pa v tvojem primeru neobičajno ker avto posledično "vozi/se upravlja" na napačni strani :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jun 13, 2012 10:35 am

sixtoo je napisal/-a:"Selitev" avtomobila ni nič neobičajnega, če mene vprašaš, glede na to, da poznam dve osebi, ki imata na Finskem avto iz časa službovanja v Nemčiji (Stuttgart in Aachen). Je pa v tvojem primeru neobičajno ker avto posledično "vozi/se upravlja" na napačni strani :)

Avto je za naše kraje povsem običajen, saj ga je prvi lastnik kupil v Nemčiji, torej je volan na levi strani.... Vsekakor pa mi ni jasno zakaj uvažati tak avtomobil v UK in imeti s tem težave.... Zato sem že v prvem postu napisal, da bi bilo najlaže avtomobil prodati v DE še pred selitvijo. Sedaj pa imamo v Angliji avtomobil z DE tablicami, ki bo prodan v SLO.... Skratka, tudi če ne gre za nateg bo veliko dela s papirji. Saj je treba avtomobil odjaviti in vrniti tablice v DE, nato pa avtomobil pripeljati k nam in naredit še registracijo...

Glede na to, da je prodajalce pripravljen plačati ogromne stroške prevoza avtomobila v SLO, predlagam bolj varno različico za kupca in prodajalca. Kupec ti naj plača letalsko karto v UK (EasyJet je poceni), če je avtomobil res takšen kot bi moral biti, se vsedita v njega in z UK tablicami odpeljta v Nemčijo, kjer bosta naredila odjavo vozila in kupoprodajno pogodbo. Tu vzameš izvozne tablice in avto na svoje stroške pripelješ k nam. Boš vsaj prepričan, da si kupil avtomobil kot se spodobi, saj ga boš do doma resnično preskusil, pa še dokumente boš imel urejene, če se v DE kaj zalomi s papirji, pa se še vedno lahko vsedeš na prvi vlak domov. Prodajalec ne bo imel večjih stroškov kot s pošiljanjem vozila k nam, oba pa bosta vedela da posel resen.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lextasy
Novinec

Napisal/-a lextasy To jun 19, 2012 3:26 pm

gogocak je napisal/-a:Cisto na kratko. avto z nemsko registracijo in prijavljen v Nemciji se nahaja v Manchestru pri lastniku ki ga je kupil v casu sluzbovanja v Nemciji. V angliji se naredi kupoprodajna pogodba, da avto firmi za prevoz katera ga dostavi v Slovenijo na stroske prodajalca. Tukaj se podpise pogodba in v primeru da je z avtom vse v redu placa dogovorjen znesek. sedaj me pa zanima a je to sploh mozno, ali je treba odjavit avto v Nemciji? Upam da mi nekdo cim prej odgovori. lp

to je mega nateg..torej samo lepo naredi obvoz in čimprej pozabi..kdo ti bo pa pošiljal avto v slovenijo brez pologa denarja in šenkal prevoz??

lep primer je tale mišek:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =EstateCar

lastnik revež je v španiji, ampak ker je dobra duša ga komot da na pripeljat v slo..potem pa tako kot gori piše..
mail od "lastnika"

rgtkals@hotmail.com
rgtkals@googlemail.com

in potem malo povprašaš po guglju in najdeš tole temo, kjer sicer z polomljenim prevodom razbereš da je kar nekaj ljudi okoli prinesel:

http://translate.google.si/translate?hl ... md%3Dimvns

pa srečno!!
The SKY is lightning yellow

Matej1986jdm
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej1986jdm To sep 11, 2012 3:42 pm

Lep pozdrav! Mene pa zanima, če kdo ve za kakšnega poceni prevoznika, kateri bi lahko uvozil avto iz Škotske? Pa kaj bi bilo potreno za homologacijo avta z volanom na desni strani? Hvala

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Sr sep 12, 2012 6:05 am

Poceni prevoznika s Škotske ni. Po moje bo strošek prevoza preko 700 EUR + DDV ... Odvisno kako visoko na Škotskem je avto... Če pa ve kdo za cenejšo varianto, se priporočam tudi sam...
Jaz uporabljam storitve Go Logistics

http://www.goeuropean.eu/Contact%20Us.html

Kolikor vem, za homologacijo vozila z volanom na desni strani načeloma potrebuješ samo V5 dokument (nekakšno potrdilo o lastništvu, oz. o prejšnjih lastnikih).

LP

Matej1986jdm
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej1986jdm Sr sep 12, 2012 10:58 am

Hvala Gti_fan!
lextasy ne morem poslati nazaj PM, ker mislim da nimam dovolj postov. Piši mi na ta mail prosim: matteopichello@gmail.com

Matej1986jdm
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej1986jdm Sr sep 12, 2012 6:14 pm

Gre se pa za tale avto: http://www.pistonheads.com/sales/4209487.htm
Zakaj iz Anglije? Ker samo tam dobiš ta letnik avta s takimi prevoženimi kilometri za tako ceno, pa na obrobah je prva barva...

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Sr sep 12, 2012 6:19 pm

Ja, samo avto pa je tudi skoraj na Islandiji... ;) Mislim, da bo težko dobiti prevoz, ki ne bo dražji od samega vozila...
Pa srečno!
LP

Matej1986jdm
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej1986jdm Sr sep 12, 2012 6:42 pm

A če bi bil pa avto npr. v Londonu ali pa malo bolj severno od njega, bi se pa dalo zrihtat za ene 400 Evrov, da bi plačal prevoz do Slovenije? Ker prodajalec tegale avta mi pravi, da je stroškov za približno 250 funtov samo za plačat. A je to sploh možno? :) Ampak si moram sam zrihtati prevoznika.

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Sr sep 12, 2012 7:01 pm

Matej1986jdm je napisal/-a:A če bi bil pa avto npr. v Londonu ali pa malo bolj severno od njega, bi se pa dalo zrihtat za ene 400 Evrov, da bi plačal prevoz do Slovenije?

Če dobiš koga za ta denar, prosim sporoči. Ta cena velja recimo za Nizozemsko, ki je na celini... Za UK pa je vmes še trajekt in še dodatnih nekaj 100 ali 1000 km, nafta pa danes ni poceni...
Če prodajalec pravi, da je stroškov samo 250 funtov, mu povej, da jih daš 350, če ti on uredi prevoz... Vsekakor pa se pred kakršnokoli odločitvijo vprašaj, če prodajalcu zaupaš...

Matej1986jdm
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej1986jdm Če sep 13, 2012 9:01 am

Sej drugače ima tudi dober feedback na forumu. Ampak pomoje se mu ne sanja kolk je stroškov s prevozom pa tudi nevem, če se mi da zafrkavat z vsem tem, ker se moram prej dobro pozanimat o prevozu in predvsem homologaciji.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mišek in 18 gostov