sixtoo je napisal/-a:"Selitev" avtomobila ni nič neobičajnega, če mene vprašaš, glede na to, da poznam dve osebi, ki imata na Finskem avto iz časa službovanja v Nemčiji (Stuttgart in Aachen). Je pa v tvojem primeru neobičajno ker avto posledično "vozi/se upravlja" na napačni strani

Avto je za naše kraje povsem običajen, saj ga je prvi lastnik kupil v Nemčiji, torej je volan na levi strani.... Vsekakor pa mi ni jasno zakaj uvažati tak avtomobil v UK in imeti s tem težave.... Zato sem že v prvem postu napisal, da bi bilo najlaže avtomobil prodati v DE še pred selitvijo. Sedaj pa imamo v Angliji avtomobil z DE tablicami, ki bo prodan v SLO.... Skratka, tudi če ne gre za nateg bo veliko dela s papirji. Saj je treba avtomobil odjaviti in vrniti tablice v DE, nato pa avtomobil pripeljati k nam in naredit še registracijo...
Glede na to, da je prodajalce pripravljen plačati ogromne stroške prevoza avtomobila v SLO, predlagam bolj varno različico za kupca in prodajalca. Kupec ti naj plača letalsko karto v UK (EasyJet je poceni), če je avtomobil res takšen kot bi moral biti, se vsedita v njega in z UK tablicami odpeljta v Nemčijo, kjer bosta naredila odjavo vozila in kupoprodajno pogodbo. Tu vzameš izvozne tablice in avto na svoje stroške pripelješ k nam. Boš vsaj prepričan, da si kupil avtomobil kot se spodobi, saj ga boš do doma resnično preskusil, pa še dokumente boš imel urejene, če se v DE kaj zalomi s papirji, pa se še vedno lahko vsedeš na prvi vlak domov. Prodajalec ne bo imel večjih stroškov kot s pošiljanjem vozila k nam, oba pa bosta vedela da posel resen.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.