Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

speedfaca
Novinec

Kraj: celje

fiat punto sporting

Napisal/-a speedfaca Po sep 17, 2012 12:03 pm

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: fiat punto sporting

Napisal/-a srcnik Po sep 17, 2012 12:10 pm

MOTOR JE 16V,KAR POMENI ODLICNE POSPESKE

:lol: pa 1.2 motor

Evo pa na temo: avto je star in ni med najbolj varnimi. En iskren predlog, kaj nabavit, ker že imam občutek kaj iščeš:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6452709&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6429423&show=1

Vredu registracija, dobro leti, dobra oprema... 1.6 16v ali pa 1.4 16v. Ker so pa ti avti zdaj že neverjetno poceni, pa je varen, pa še zmogljiv, ne žere pretirano, rezervnih delov je dosti, pa še prodaš ga lažje, primerjava puntota pa tega je pa kot dan in noč, s tem mislim, da je punto kanta proti temu :lol:

Slaba stran je, da jih je veliko na cesti, torej boš en med mnogimi...

Pa če bo ok, ga še vseeno daj prej pregledati, ker ko daš enkrat denar je prodajalec "gluh" ;)
Zadnjič spremenil srcnik, dne Po sep 17, 2012 12:28 pm, skupaj popravljeno 5 krat.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po sep 17, 2012 12:12 pm

Kaj so eni spretni, na prvi in predzadnji sliki je skril tablico, na ostalih jo je pa še vedno videt :D

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po sep 17, 2012 12:22 pm

srcnik je napisal/-a:

Heh, ne podcenjuj malih mlinčkov v majhnih avtih. peugeot 106 1.1 s 60 konji leti k sneta skira, 107 1.0 12v ima samo 68 konjev... pa v prvi (gre do 70 km/h) in konkurira 206 RCju s 177 konji - preverjeno ;)

O samem avtu pa ne morem kaj veliko povedat, jih ne poznam.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po sep 17, 2012 12:41 pm

DePalmo je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:

107 1.0 12v ima samo 68 konjev... pa v prvi (gre do 70 km/h) in konkurira 206 RCju s 177 konji - preverjeno ;)

kaj ce ga oba zgeta v 1. na max obratih :?: :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po sep 17, 2012 12:42 pm

_furby_ je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:

107 1.0 12v ima samo 68 konjev... pa v prvi (gre do 70 km/h) in konkurira 206 RCju s 177 konji - preverjeno ;)

kaj ce ga oba zgeta v 1. na max obratih :?: :mrgreen:

Engine blown :D

Uporabniški avatar
Atomic Sound
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Atomic Sound Po sep 17, 2012 2:44 pm

Sem meu puntota sporting samo da je biu moj 2001 letnik, Avto za svoj motor potegne dobro, sploh nad 4000obrati, je zelo odziven.
Je pa problem pri elektorniki, pač fiat italjani, al se ti bodo prižigale neke lučke ali boš usak teden menjal žarnice ali osvetlitev na števcu
skratka motorji so še kr vredu samo elektronika jih zajebava. Tako da jaz ti za ta denar tudi priporočam rajši kakega cliota, pa še po moji strani je tudi
lepši clio in seveda boljši.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po sep 17, 2012 3:06 pm

fotr si lasti clio-ta 1.4 16v l.02 in ko ga občasno si "sposodim" sm prou presenecen kk poskočn je :D torej gre tud moj glas clio-tu 8)

speedfaca
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a speedfaca Po sep 17, 2012 5:12 pm

clioti so uredu avti to vem sem ga že imel sicer motor 1.2 ampak je bil pa u nulo ohranjen in porihtan,tako da bom sedaj ga zopet verjetno kupil pa da je usaj 1.2 16v ali pa 1.4 16v to se mi zdi kar uredu! lp

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po sep 17, 2012 10:59 pm

Kolega ima cliota 1.4 16v 98 konjev al kolk ma, komaj čaka da se ga znebi, ali je slabo kupil ali pa so zanič. Menjal je že injektorje, nekaj so ga zabavale zavore, bencinska črpalko je menjal, to se na hitro spomnim.

Glede punta sporting pa nekdo je omenjal 1.2 motor, da je premlao. Kolega je imel hgt torej 1.8 130konjev in je šel "drag" ravno prosti sportingu 1.2. V prvi skoraj ni razlike, v drugi čist malo, v tretji oz nad 100kmh pa se pozna pomankanje navora. Ampak ne gre slabo.

Kvarijo se itak vsi avti, moraš vedeti da je to 10let star avto, sporting ponavadi vozijo mladi, in boš težko dobil zelo občuvan avto. ima pa sporting 6 prestav, napram clio z 5.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth To sep 18, 2012 6:45 am

Atomic Sound je napisal/-a:lepši clio in seveda boljši.

Kaj je za nekoga lepo je zelo relativno, tako da ... O motorju si pa lahko prebereš TUKAJ, odmisli dejstvo, da je test bravota. 8)
Fiat klub Slovenija

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To sep 18, 2012 8:54 am

xalfist je napisal/-a:Kolega ima cliota 1.4 16v 98 konjev al kolk ma, komaj čaka da se ga znebi, ali je slabo kupil ali pa so zanič. Menjal je že injektorje, nekaj so ga zabavale zavore, bencinska črpalko je menjal, to se na hitro spomnim.

Glede punta sporting pa nekdo je omenjal 1.2 motor, da je premlao. Kolega je imel hgt torej 1.8 130konjev in je šel "drag" ravno prosti sportingu 1.2. V prvi skoraj ni razlike, v drugi čist malo, v tretji oz nad 100kmh pa se pozna pomankanje navora. Ampak ne gre slabo.

Kvarijo se itak vsi avti, moraš vedeti da je to 10let star avto, sporting ponavadi vozijo mladi, in boš težko dobil zelo občuvan avto. ima pa sporting 6 prestav, napram clio z 5.

Pri teh renojih so problem vžigalne tuljave in sem pa tja kak senzor. Nekih večjih okvar ni. Odvisno kaj delaš z avtom in kako vzdržuješ. Injektorji in bencinska črpalka hm, to se mi zdi dokaj povezano.. Zavore pa imaš 95% faktor človeške roke, potem pa ostane nekaj malega dejanske napake..

Ta drag, se mi zdi malce za lase prvivlečen, pa brez zamere. 1.2 s pol manj konji ma nima kaj iskat ob 1.8. Tolk daljših prestavnih razmerij pa tud nima 1.8.

Ta 6. prestava je fajn dokler ni vrinjena in imaš na koncu blazno veliko prestavlanja zaradi krajših prestavnih razmerij, obrati pri 130 so pa na konu isti kot pri bencinarju s 5. prestavami.

@carloabarth

carloabarth je napisal/-a:

Kaj je za nekoga lepo je zelo relativno, tako da ... O motorju si pa lahko prebereš TUKAJ, odmisli dejstvo, da je test bravota. 8)

Drugič ko ga citiraš, citiraj vse, ne samo tisto kar tebi ne diši:

Atomic Sound je napisal/-a: pa še po moji strani je tudi

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth To sep 18, 2012 9:44 am

Badzo je napisal/-a:
@carloabarth

??
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr sep 19, 2012 10:45 pm

Badzo je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Kolega ima cliota 1.4 16v 98 konjev al kolk ma, komaj čaka da se ga znebi, ali je slabo kupil ali pa so zanič. Menjal je že injektorje, nekaj so ga zabavale zavore, bencinska črpalko je menjal, to se na hitro spomnim.

Pri teh renojih so problem vžigalne tuljave in sem pa tja kak senzor. Nekih večjih okvar ni. Odvisno kaj delaš z avtom in kako vzdržuješ. Injektorji in bencinska črpalka hm, to se mi zdi dokaj povezano.. Zavore pa imaš 95% faktor človeške roke, potem pa ostane nekaj malega dejanske napake..

Ta drag, se mi zdi malce za lase prvivlečen, pa brez zamere. 1.2 s pol manj konji ma nima kaj iskat ob 1.8. Tolk daljših prestavnih razmerij pa tud nima 1.8.

Ta 6. prestava je fajn dokler ni vrinjena in imaš na koncu blazno veliko prestavlanja zaradi krajših prestavnih razmerij, obrati pri 130 so pa na konu isti kot pri bencinarju s 5. prestavami.

@carloabarth

Če misliš da sem si izmislil, si nisem.
Sem pol malo razmišljal keri sporting je bil a je bil stari z 1.2 ali novejši z 1.4 pa se ne spomnim več ker je od tega že kakih 5let, moram kolega vprašat, ki je vozil oz je imel hgt. Vem da ni bilo neke ful razlike vsaj v prvi pa drugi, če mam pa tak slab spomin da je bilo drugače pa javim ko kontaktiram kolega :D
Sem pa malo pogledal posnetke 1.2 sporting od 0-100 okoli 9s , hgt pa okoli 8s , se pravi ni neke razlike .
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 19, 2012 11:45 pm

1.2 mafija na udaru! :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če sep 20, 2012 8:57 am

@xalfist, sam tale 1.2 sporting je pa od hudiča :D Pri manj konjih brez turbine je še celo boljši kot TSI :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

No pa da ne bom čisto neresen. 1.2 sporting z 80KM in 115Nm navora nima kaj iskat ob HGTju. Jbg tko je. Tud podatki tko pravjo. 10.9s vs. 8.6sec do 100. Potem na drugi strani pa je tuki 1.4 sporting z 9.6s do 100. In edino kar bi šlo skupaj podobno tvojim besedam je HGT proti 1.4 sportingu. Ampak to je še vedno na papirju in teorija..

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če sep 20, 2012 10:44 pm

Badzo je napisal/-a:@xalfist, sam tale 1.2 sporting je pa od hudiča :D Pri manj konjih brez turbine je še celo boljši kot TSI :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

No pa da ne bom čisto neresen. 1.2 sporting z 80KM in 115Nm navora nima kaj iskat ob HGTju. Jbg tko je. Tud podatki tko pravjo. 10.9s vs. 8.6sec do 100. Potem na drugi strani pa je tuki 1.4 sporting z 9.6s do 100. In edino kar bi šlo skupaj podobno tvojim besedam je HGT proti 1.4 sportingu. Ampak to je še vedno na papirju in teorija..

ja ampak tsi je zagotovo 100 ce ne 200kg tezji od starega sportinga. Pa saj nima veze.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Atomic Sound
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Atomic Sound Pe sep 21, 2012 11:09 pm

Badzo je napisal/-a:
@carloabarth

??

Saj sem napisal PO MOJI STRANI je lepši in boljši.. in na forumu si da pomagaš ne da pametuješ!

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So sep 22, 2012 7:29 pm

Atomic Sound je napisal/-a:

Saj sem napisal PO MOJI STRANI je lepši in boljši.. in na forumu si da pomagaš ne da pametuješ!

Če kdo pametuje si ti, umiri hormone. 8)
Fiat klub Slovenija
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aygo in 9 gostov