Lej najprej se odloči kaj bi sploh rad. Predvsem razred vozila. Pomoje Passat (ali katerikoli drug avto tega razreda) za tak budget ni prava izbira. samo za pnevmatike boš dal bistveno več kot za kak "manjši2 avto. Ne preferiram nobene znamke, osnovna vodila ti naj bodo (filter na avto netu nastaviš):
- izogibaj se dilerjev če je le možno, se pravi iščeš prodajaalce fizične osebe
- nastavi si "keš filter" kaj pa vem od 1000 do 2500€
- za ta budget pozabi na dizla (razen če bi vozil golfa 2

) se pravi pri gorivu nastavi na "bencin"
- dobro bi bilo da omejiš kilometre na recimo max 150.000
- omejiš si še letnik npr. od l. 2000 naprej
- priporočljivo da obkjukaš "1. lastnik"
Če si opazil nisem omenil ne znamke ne modela - lahko pustiš prazno pa boš videl kaj pade ven
Seznam se že kar lepo zoža in vidiš na čem si. Še sam narediš mal selekcije:
- izločiš avte ki so že pregovorno zanič (npr. omenjeni Golf 1.4) ali jih apriori ne bi imel
- ne gled na nizek budget poskusiš najt avto ki ima potrjeno servisno (vsaj za prvih par let), pazi da niso vsi štempli in podpisi v servisni identični (enaka barva pisave v podpsiu in barva štemplejv ??)
- vržeš ven tiste ki ponujajo plačilo na leasing oz. položnice ker so dilerji
- izločiš oglase z opisi v stilu "sem sicer 2. lastnik ampak je bila 1. lastnica sestra od mojega mamojebca ki živi v Švici"

ali pa "ma lite feltne pa vufr u kufru pa super sport plastik fantastik kit na havbi"
Kar ostane pokličeš in greš pogledat, za začetek lahko sam, za resne ogled (kolikor ti še ostane resnih kandidatov) poiščeš nekoga ki se spozna da gre s tabo
tkole na kratko

Edit: sem še sam sprobat vse omenjen filtre in ven več ali manj pade Clio 2

Kar sploh ne bi bila slaba izbira pomoje.