Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Re: Nakup Peugeot 307 1.6

Napisal/-a kesneberg So sep 29, 2012 12:15 am

mišek je napisal/-a:V peti gre 50 pri 1500 obr. Cisto brez problema, poraba pa je takrat, odvisno, ponavadi pod 4 litri.
Teb ne gre v peti, ker je dizel ja. Naj se tako vsi pravijo kako se dizli vozijo na nizkih obratih to v praksi pokaze, da ni res. Dizli imajo ponavadi tako, da grejo pri 2000 obr. 90km/h. Pod 1700 so pa tako mrtvi, torej ne mores pricakovati lepe voznje pri 50.
Imam tudi primer; v gorci imamo mimo kleti precej strmo cesto. Speljes iz ravnega dovoza v hrib. Jaz z bencinarjem z minimalnim gasom in se peljes. Dizla, ce mu ne das 2000 obr. bo zdahno. Pa je to xsara 2.0Hdi ali pa fucus navadn 1.8 dizl. Tudi ce iz te ceste obrnes vzratno na dovoz, res visi precej na nos, bencinarju das mal pod 2000 obr. pa lepo obrnes. Dizla, ce ti pade pod 2000 bo ugasno. Za mene ima bencinar dosti bol uporabno to najnizje podrocje kot dizel. Pa risejo grafe navora kakor hocejo, rabi vec obratov kot bencinc ce hoces da gre. Ker pa imajo dizli potem se dalse prenose, to situacijo se samo poslabsa.
Bencinc gre v peti 70 pri cirka 2000obr. Normalno vlece. Dizel ima za enako hitrost 1500 obr. takrat pa komaj diha.
Jaz ce se vozim z dizlom imam vedno vec saltanja kot pri bencinarju. Bencinc gre od 50 navzgor lahko skoz v peti, dizla pa imas obcutek da ga bo raztrgalo in mors saltat, da obrati ne padejo pod 1700

No tole ni glih res. Sicer ne bom trdil za druge a pri mojem P307 2.0hdi/90 se pelem 50 v 5 brez problema. Ni nobenega traktorkega efekta.
Je pa res da če pa hočeš zahodit dizla pod 1,5 obratov moraš šaltat v 4. V hrib pa definitivno lahko z isto hitrostjo k bencinar voziš vsaj 1 prestavo višje (benz 3, dizel 4). No men še ni ugasnu pr obračanju pod 2k, v bistvu ga lahko brez gasa samo na štandagas speleš pr semaforju, vse je v levi nogi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov