Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cayzi
Novinec

Nakup vozila Škoda Octavia Family

Napisal/-a cayzi Po okt 01, 2012 2:01 pm

Zdravo!

Zanima me kaj mi svetujete pri nakupu Škode Octavia Family 1.6hdi 105KM za cca. 18.000 + nekaj več dodatne opremo kot serijska izvedenka (tempomat, senzor za dež, gretje sedežev,...).

Sem pred dilemo ali vzeti takšen avto ali pa mogoče kaj cenejšega med 13.000 - 14.000€?
Recimo v izbiri bi bilo naslednja vozila:
- bmw 318d ali 320d (moti me predvsem drago zavarovanje in veliko število kilometrov pri takem vozilu za omenjeno ceno, s servisi naj nebi bil problem in niso ne vem kaj dražji vs. Škoda ali se motim?)
- passat
- mazda 6 combi

Se nakup Škode Octavie v tem času sploh "splača" glede na to da naslednje leto pride popolnoma nov model.

Hvala!

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Re: Nakup vozila Škoda Octavia Family

Napisal/-a dottore Po okt 01, 2012 7:00 pm

Tvoja dilema je zelo dvoumna, ker v bistvu ne veš kaj hočeš. In če sam ne veš, kaj bi se ti v tvoji situaciji najbolj izplačalo, ti tudi ostali ne moremo pomagati. Našteti modeli se med seboj precej razlikujejo, zato bi se kot kupec najprej moral odločiti, v katero smer bo šel tvoj nakup. Pa vso srečo.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Po okt 01, 2012 8:32 pm

Jaz osebno ne bi dal 18 jurčkov za octavijo. Če bi hotel avto srednjega razreda, bi raje vzel fokusa, astro, golfa, aurisa, vsi ti modeli mi izgledajo bolj dovršeno, ker je trenutna octavija že kr zastarela. Nebi pa obupal nad škodo ... naprimer tale škodilak je stroj in pol: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5601880&show=1 :D Če ti ni prevelik seveda. Z tem bi se vozil kot gospod in bi se mi nasmejalo ko bi prišel do parkplaca, kar za octavio ne morem rečt. Če bi bil že nov model zunaj, bi bila odločitev lažja, samo ta se mi zdi že preveč zastarela.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po okt 01, 2012 9:07 pm

povej kaj pričakuješ od avta, kake so želje...
rabiš limuzino ali karavana?
malo več informacij. drugače pa z nakupom oktavije nimaš kaj falit
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl To okt 02, 2012 10:22 pm

Vozim Octavio combi 1.9TDI in letnik 2008.
Več kot zadovoljen. :bow
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 03, 2012 6:24 am

Če imaš namen toliko denarja dati za avto, potem z škodo ne boš zgrešil, ker je res dober avto. To, da je na koncu prodajne poti je pa lahko samo plus, saj so vse napakake praktično odpravljene, kar za kakšen nov model ne moremo ravno reči. ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr okt 03, 2012 12:59 pm

cayzi je napisal/-a:Zdravo!

Zanima me kaj mi svetujete pri nakupu Škode Octavia Family 1.6hdi 105KM za cca. 18.000 + nekaj več dodatne opremo kot serijska izvedenka (tempomat, senzor za dež, gretje sedežev,...).

Sem pred dilemo ali vzeti takšen avto ali pa mogoče kaj cenejšega med 13.000 - 14.000€?
Recimo v izbiri bi bilo naslednja vozila:
- bmw 318d ali 320d (moti me predvsem drago zavarovanje in veliko število kilometrov pri takem vozilu za omenjeno ceno, s servisi naj nebi bil problem in niso ne vem kaj dražji vs. Škoda ali se motim?)
- passat
- mazda 6 combi

Se nakup Škode Octavie v tem času sploh "splača" glede na to da naslednje leto pride popolnoma nov model.

Hvala!

Na kratko takole: Odločaš se med rabljenim vozilom ali novim. Tem rabljeno vs. novo je malo morje. Odločitev v eno ali drugo stran prinesek določene posledice. Kaj tebi bolj ustreza se odloči sam. Octavija za 18.000 EUR ponuja veliko - v pogledu opreme kot tudi prostornosti glede na velikostni razred. Dilema je res ali se splača kupiti poslavljajoči model. Če je cena dobra vsekakor in tu mislim da imaš pri Škodi še precej maneverskega prostora za kakšen dodaten popust.

Raznih BMW in Audijev za 13 - 14.000 EUR nebi gledal - preprosto zato ker je večina vozil iz uvoza brez poznane preteklosti in s prirejenim stanjem kilometrov (beri magičnih 120- 160.000). Pri takem nakupu moraš kar računati na kakšen dodaten vložek poleg nakupa. Kupiti par let star BMW z neznano km, vložiti vanj še tisočaka ali dva... Se v primerjavi z novo Octavijo in dobrim popustom to res splača? Se bojim da bo na koncu BMW stal več kot Octavija. Je značka res vredna tega? Odloči se sam.

Redno vzdrževanje BMW (in ostalih kandidatov) pri popoldancu res ne bo kaj dražje kot pri Škodi, bo pa več stroškov na račun obrabe potrošnega materiala (zavore, podvozje, verjetno takoj nakup seta gum, eventuelno turbina....) - če ne znaš takšnih stvari urediti sam ali nimaš ugodnega mehanika je vložek tisočaka ali več preden se zaveš. Ko odpraviš eventuelne napake na rabljenem BMW bo zdržal tudi preko 500.000km ob rednem in pravilnem vzdrževanju (ima moj sosed v lasti tak primerek).

Ob tem pa se je treba zavedati, da je Octavija za razred manjša od omenjenih BMW, Passata ali Mazde 6 - morda so rabljeni sicer res cenovno in prostorsko blizu Octavije vseeno pa govorimo o povsem drugem razredu.

Sam vozim Octavije že 4 leta (cca 250.000km) in sem z avtomobilom zelo zadovoljen. V zakup je potrebno vzeti da je avtomobil nastal na podaljšani Golfovi platformi - kar prinaša malce manj udobja v primerjavi z BMW, Passat ali Mazda 6, vseeno pa v kabini ni skoraj nič manj prostora (tu ciljam predvsem na prostornost zadnje klopi in prtljažnika). Notranjost je po zasnovi bližje Golfu kot Passatu, vseeno pa so materiali odlični in trpežni. Vozne lastnosti so dobre in avtomobil se obnaša predvidljivo, ni pa dirkalnik. Ergonomija je zgledna in tudi na daljših poteh nisem imel težav z utrujenostjo ali bolečinami. V primerjavi s premium znamkami je seznam sladkorčkov precej krajši, tudi izbira barvnih kombinacij je precej ožja ampak pod črto avtomobil odlično služi. Osebno menim, da za tak denar Octavija ponuja odlično razmerje med ceno in tistim kar dobiš, ob predpostavki da ne želiš narediti vtisa na sosede - tu je BMW v veliki prednosti.

Preden se dokončno odločiš kaj izbrati, pojdi v salone, preizkusi enega in drugega, pretehtaj pluse in minuse, pa kmalu ne bo več dileme. Predvsem pa pri rabljenih vozilih preveri realno stanje ponudbe - znaš biti močno presenečen.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov