pavel je napisal/-a:Pozdravljen
Imamo Yarisa 1.4 D, letnik 2005. Prevoženih ima 240 000km.
Poraba se giblje od 4,7 -zmerna vožnja po avtocesti, pa do 5,5 po mestu in rahlem priganjanju po lokalnih cestah.
Razen potrošnega materiala ( zavorne ploščice ) in rednih servisov nismo imeli z njim še nobenih stroškov.
Rje še nisem opazi, ampak za to je verjetno še malo premlad.
Stroški servisov pri lokalnih avtomehanikih se mi ne zdijo ravno visoki, cen rezervnih delov pa ne poznam.
lp pavel
abbe je napisal/-a:kva ti bo dizl za te male kilometre.naredu bos cca 20.000 na leto kar je cist premalo da bi upravicil nakup dizla.
kup si enga bencinarja pa nebos mel nobenih tezav z sobami,z turbino z pumpo.....
radar je napisal/-a:pozdravljen,
sam sem bil lastnik cliota 1.5 dci, 60 kW, ki je bil čipan na 100 km.
Avto je bil kupljen od 1. lastnika. Z avtom nisem imel nobenega problema, razen redni servisi. Olje sem menjal na 15.000 km in ne na 30.000, in na vsakih 8000 km sem dolil še aditiv za čiščenje šob. Avto je šel v prodajo pri 200.000 km. Do takrat je bilo izvenserijska menjava 2 grelnih svečk, vsaka po 10 eur in to je to. Poraba zelo majhna, normalna vožnja po magistralkah je šla brez večjih problemov pod 4 litre, tako, da je bila povprečna poraba pri zadnjih 80.000 km 4,2 litra.
Ni bilo problemov ne z pumpo in ne s šobami. Bil je še spuščen in po eibachih se mi kr lepo kolca... spet bo treba v dol pri ljubljani
Drugače pa bi med malimi avti pogledal tudi za vw polotom in obvezno 1.9 tdi motor (to je pa zelo trpežen motor) in po možnosti 96 kw, pa še čip in je kr raketa, poraba pa bo normalne vožnje 5.5 litra (je še doma) ampak tudi on ima napake... Drugače ima 96 kW šest prestav, medtem ko jih ima 74 kW pa pet.....
je pa žal dražji od omenjega fonda. Če se ti ne mudi, spremljaj ponudbo.
Vsak dizel zna biti zelo velika finančna bomba - šobe, pumpa... Zato se raje pozanimaj o zgodovini avta (čimbolj realni kilometri in če je bil servisiran tako kot mora biti 100.000+ km ni nobena ovira za nakup), pelji ga na servis, kjer ti naj pregledajo sistem, da ni nikjer kakšnih opilkov, turbino,.... itd. Če dobiš dober primerek, pa ga servisiraj tako kot je potrebno - vedno menjaj filter olja, nafte, kupuj kvalitetno olje in večjih problemov ne bi smelo biti.
lp
abbe je napisal/-a:kva ti bo dizl za te male kilometre.naredu bos cca 20.000 na leto kar je cist premalo da bi upravicil nakup dizla.
kup si enga bencinarja pa nebos mel nobenih tezav z sobami,z turbino z pumpo.....
Peacemaker je napisal/-a:Naredu bom več kot 20.000 samo za redno službo + službena potovanja + lastno preganjanje (glede na to da dosti potujem sigurno še enkrat tolk).
lp in hvala za dosedanje nasvete...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov