Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Chevrolet Novi Aveo 1.4 LTZ

Napisal/-a sašo5 Pe okt 05, 2012 9:51 pm

adamovc je napisal/-a:V temah o Chevroletu uporabnika Sašo5 raje ignorirajte, vedno začne pametovati o nekih ogromnih in samo njemu vidnih razlikah .....

sem že 1x napisal: pojdite v salon kjer se skupaj prodajata Cruz in Astra (v Brežicah je tak) in samo povohajte v enega in nato v drugega....v Astri le dejanski "žmah" tak kak mora bit in tudi je pri novem (normalnem) avtu, v Cruzu pa nevem, kamko bi se sploh izrazil....kot bi prišel v neko vinilkloridno fabriko, ne vem no...še v cenejši Daciii je vonj po novem na mestu....

adamovc je napisal/-a:
Verjetno ga žre, da je njegov tast za pol cene dobil boljši avto kot je njegov

tudi on tako misli...........nič hudega ali celo pretresljivega- pač, ko je pa gledal in tudi probal novo Elantro so se mu pa sline cedile in skoraj tri leta stari Cruz je šel na net s samo 28.000 km za 8.900 eur_veš koliko jih je klicalo v 30 dneh(potem se je oglas odstranil) - TOČNO NOBEDEN (0) ........ko bi vsaj nekdo poklical, pa čeprav bi se norca delal in rec. ponudil 5.000 :arrow: ne, še to ne...

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc So okt 06, 2012 9:04 am

aha, iz otipa smo prišli že na vonj... kaj bo naslednji korak - boš čez eno leto pisal, da ko se usedeš v nemški avto da je tvoja aura bistveno bolj zasijala :)

Ja če prodajaš 3 leta star avto za 8900EUR, medtem ko nov stane 11.000EUR pa res ni čudno, da nihče ne pokliče. Sem v zadnjih treh letih prodajal golfa in škodo pa še ob realni ceni ni bilo nič bistveno bolje.

Glede varnosti - ko si razlagal o superiornosti nemških avtomobilov si imel verjetno v mislih ta najnovejši test Audija A4?
http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1677&seriesid=558
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So okt 06, 2012 11:54 am

adamovc je napisal/-a:aha, iz otipa smo prišli že na vonj... kaj bo naslednji korak - boš čez eno leto pisal, da ko se usedeš v nemški avto da je tvoja aura bistveno bolj zasijala :)

Ja če prodajaš 3 leta star avto za 8900EUR, medtem ko nov stane 11.000EUR pa res ni čudno, da nihče ne pokliče. Sem v zadnjih treh letih prodajal golfa in škodo pa še ob realni ceni ni bilo nič bistveno bolje.

Glede varnosti - ko si razlagal o superiornosti nemških avtomobilov si imel verjetno v mislih ta najnovejši test Audija A4?
http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1677&seriesid=558

Odebeljeno!

Sašo, še enkrat: vsak ima svoje želje in zmožnosti. Jaz osebno bi raje kupil rabljenega Opla kot pa novega Chevroleta. Tudi novega Hyundaja bi raje kupil. Zakaj? Ker pač tako mislim - ker tudi meni Chevroleti niso všeč. Vendar če bi VSI mislili tako kot midva, Chevroleta v Sloveniji sploh ne bi bilo! Pa je. In ima solidno prodajo. To pomeni, da so ljudje avto sprobali, primerjali s konkurenco in pretehtali kaj se jim najbolj SPLAČA. Marsikomu se ne splača dajat 2, 3 ali pa tudi 10k€ več (v primeru Cruzovega razreda) za nekaj, kar jim ni nujno za preživetje. Nujno za preživetje jim je prevozno sredstvo, s katerim bi radi imeli čim manj stroškov. Preprosto. In jaz jih razumem. Meni se tudi ne zdi vredno dajat 30k€ za novega VW-ja. Ali pa Audija. Ali pa BMW-ja. Za noben avto ne bi dal 30k€ (razen če "obogatim"). Pa ne samo zato, ker jih nimam, ampak zato, ker se mi ne zdi vredno zapufat za kanto, s katero imaš še nadalje same stroške, nudi ti pa (v osnovi) isto kot kakšen rabljen avto istega ranga. In potem se greš sekirat za vsako udrtino, ki jo dobiš na parkirišču itd.

Zato nehaj na silo cepiti svoje subjektivno mnenje nekomu, ki bi rad poceni prišel do novega avta. Kot sem že povedal, če bi zaradi tebe dal 2 jurja več po nepotrebnem, bi bil seveda naiven, ker ti je nasedel, ampak tudi ti bi bil svinja. ;)

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm So okt 06, 2012 5:47 pm

Hvala vsem za mnenja. Kot sem rekel, pretehtala je predvsem cena in oprema v avtomobilu, pa tudi sam avtoček se mi je zdil čisto OK na testu.
Edino kar mu manjka je avtomatska klima, ampa ok bom preživel za tak denar kot sem dobil sploh.
Meni je bistveno da me pripelje od A do B, da se notri dobro počutim, da ima vso opremo kar rabim, pa 5 let garancije. Prodajat ga pa tako ne mislim pred 10 leti. Trenutno imam Cliota 1.4 16V Privilege z vso opremo letnik 2001, pa ga kar s težkim srcem dam od sebe :-)

lp,Miha
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aygo in 9 gostov