Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

blazkom
Stalni uporabnik

Menjati ali ne?

Napisal/-a blazkom Če okt 25, 2012 11:20 pm

Pozdravljeni, imam accenta 96, 1.5. Z 250000 km. Na avtu je za popraviti hladilnik klime ter zamenjati katalizator in počasi (cca 30-40 kkm) sklopko, ter teflone batne obročke in zobati jermen. Drugih večijih tezav ni (tok tok). Ali se splača popravljati ali voziti dokler gre, ali takoj menjati? Če menjati potem za ker avto, v poštev pridejo, na prvem mestu hyundai, potem ford, mazda. Avto bi moral biti malo višji vendar vseeno malo riti z kakim rahlim spojreljem nikakor ne vw, mercedez, bmw, seat... Mašina od 1.4 do 1.8. Cena do 2000€. Se pa zavedam da je potreben potem servis zato se bolj nagibam k popravljanju trenutnega.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Re: Menjati ali ne?

Napisal/-a Dj Big Če okt 25, 2012 11:29 pm

blazkom je napisal/-a:Pozdravljeni, imam accenta 96, 1.5. Z 250000 km. Na avtu je za popraviti hladilnik klime ter zamenjati katalizator in počasi (cca 30-40 kkm) sklopko, ter teflone batne obročke in zobati jermen. Drugih večijih tezav ni (tok tok). Ali se splača popravljati ali voziti dokler gre, ali takoj menjati? Če menjati potem za ker avto, v poštev pridejo, na prvem mestu hyundai, potem ford, mazda. Avto bi moral biti malo višji vendar vseeno malo riti z kakim rahlim spojreljem nikakor ne vw, mercedez, bmw, seat... Mašina od 1.4 do 1.8. Cena do 2000€. Se pa zavedam da je potreben potem servis zato se bolj nagibam k popravljanju trenutnega.

Raje svojega popravi.. vsaj vedel boš kaj voziš če imaš avto ohranjen in ni težav... Če misliš kupovati to kar si navedel
neke drastične spremembe ni samo to da boš imel verjetno nekaj stroškov z skritimi napakami... ki te bodo hitro koštale toliko kot popravilo tvojega vozila... in še zmeraj neboš vedel kako se je delalo z avtomobilom in se boš vozil z neprijetnim občutkom kakšne okvare še sledijo...

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Če okt 25, 2012 11:55 pm

To sem tudi sam skrbel, prav tako pride obvezni servis. Vendar za katalizator plus obročke hladilnik klime teflone. S tem da imam dober popust in poceni mehanika oz sosti bi sam zamenljal, mislim da nebi rabil več kot 600€. Če bi za tega dobil 300 bi bil srečen vendar za 1000 spet ne dobiš nobenega dobrega avta plus potem še obvezni servis spet 200€ pa registracija ponovna in si na 1500 s tem da za ta denar imam porihtan svoj avto plus še ostane mi :p. sem pa 7 lastnik in tudi s tem avtom ne vem kako se je delalo vendar ga imam že dve leti in sem prevozil 60000km. Nevem zakaj so ga noben ni maral.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe okt 26, 2012 9:02 am

To je žal precej odvisno od "sreče". Lahko v svojega vložiš kakih 500-1.000 eur v roku 1 leta pa ti bo še 5 let delal brez težav, lahko pa ti tudi po 1 mesecu crkne spet nekaj za 100 eur, pa potem 300 eur, pa itd.. Seveda se ti isto to lahko zgodi tudi s kakim novim, ki bi nadomestil tega, poleg tega pa si zapravil še tistih 2.000 eur za nakup vozilla. Lahko pa da ti bo delal brez težav in boš tako dobil novejši avto, pa še zamenjal boš..

Moj post ti sicer popolnoma ničesar ni povedal, kar ne bi že vedel..

Kaj pa vem.. Če poznaš za kak dober primerek za 2.000 eur, bi jaz razmislil tudi o zamenjavi. Prej seveda dobro preveri, vloži še tistih 50 eur pred končnim nakupom, za strokovni pregled avtomobila in je.. Čeprav...tisti tvoj zadnji odstavek ni napačen.

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Pe okt 26, 2012 9:39 am

Ta denar ko bi dal na sedanji avto raje prišparaj, tega pa zvozi do konca dokler bo šel. Klime zdaj ne boš rabil pol leta, sklopka tud še lahko da bo šla nekaj časa.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe okt 26, 2012 10:38 am

ejsim je napisal/-a:To je žal precej odvisno od "sreče". Lahko v svojega vložiš kakih 500-1.000 eur v roku 1 leta pa ti bo še 5 let delal brez težav, lahko pa ti tudi po 1 mesecu crkne spet nekaj za 100 eur, pa potem 300 eur, pa itd.. Seveda se ti isto to lahko zgodi tudi s kakim novim, ki bi nadomestil tega, poleg tega pa si zapravil še tistih 2.000 eur za nakup vozilla. Lahko pa da ti bo delal brez težav in boš tako dobil novejši avto, pa še zamenjal boš..

Moj post ti sicer popolnoma ničesar ni povedal, kar ne bi že vedel..

Kaj pa vem.. Če poznaš za kak dober primerek za 2.000 eur, bi jaz razmislil tudi o zamenjavi. Prej seveda dobro preveri, vloži še tistih 50 eur pred končnim nakupom, za strokovni pregled avtomobila in je.. Čeprav...tisti tvoj zadnji odstavek ni napačen.

Recimo da se strinjam s teboj.. v obeh primerih je pomembna sreča ;) Edino te pregledi za 50€ so za en k... če se vsaj malo spoznaš za avto boš sam opazil napake ki ih oni pogledajo.. se pravi zavore.. delovanje motorja.. podvozje itak ko se zapelješ po bolj slabi cesti se marsikaj občuti... Po tistem pregledu za 80€ bolj natančno če se ne motim še ne pomeni da zdaj imaš avto brezhiben... ker motorja nebodo odpirali da pregledajo ohranjenost :)
En primer na hitro.. kolega kupil Golfa z tem pregledom avto odličen... čez par mesecev.. crknila naftna pumpa, oljna pumpa nakoncu clo zvite odmične gredi... in cena popravila skoraj presegla ceno vozila.. (v razmislek)

Zdaj pa bolj na kratko povedano bistvo... bolje imeti vozilo in 2.000€ nekako v žepu za popravila in vožnja brez skrbi... kot pa "novo" rabljeno vozilo za ta dva tisočaka.. potem pa strah če pride do večje okvare kako financirati popravilo... Sam lastnik najbolje ve z čem razpolaga, toliko z moje strani.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe okt 26, 2012 11:13 am

Simon123 je napisal/-a:Ta denar ko bi dal na sedanji avto raje prišparaj, tega pa zvozi do konca dokler bo šel. Klime zdaj ne boš rabil pol leta, sklopka tud še lahko da bo šla nekaj časa.

Načeloma sami dobri nasveti, ampak s tem bi se še najbolj strinjal. V tega ne vlagaj nič razen resnično nujnih stvari in dokler ne crkne šparaj za drug avto.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Pe okt 26, 2012 12:24 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Simon123 je napisal/-a:Ta denar ko bi dal na sedanji avto raje prišparaj, tega pa zvozi do konca dokler bo šel. Klime zdaj ne boš rabil pol leta, sklopka tud še lahko da bo šla nekaj časa.

Načeloma sami dobri nasveti, ampak s tem bi se še najbolj strinjal. V tega ne vlagaj nič razen resnično nujnih stvari in dokler ne crkne šparaj za drug avto.

ta varjanta se najbolj splača v tvojem primeru
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe okt 26, 2012 1:34 pm

Tudi jaz pravim, vozi dokler gre.

Namreč skoraj vsak rabljen avto za tak denar ko gledaš (2 jurja) bo tudi treba še par stvari porihtat, hitro si ob par sto EUR ali celo jurja...

Kot primer glej sebe in svoj trenutni avto, ene par zadev bi moral porihtati - ampak če boš menjal avto, seveda svojega trenutnega ne boš šel rihtat, temveč prodal takega kot je.

Enako pa stori praktično vsak ki prodaja svoj rabljen avto: opusti misel na popravila (razen morda glede osnovne voznosti, ker ve da sicer avta nihče ne bo povohal) in avto proda. Star avto rihtaš tako kot treba, če ga imaš namen še uporabljat. Če bi se ga rad znebil, boš večino popravil prepustil naslednjemu lastniku...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe okt 26, 2012 9:47 pm

Zdej je že tolk avtov, da se da dobit za jurja kr vredi voz, jaz bi probal poiskati en drug avto, sem tudi sam vozil accenta in ni primerljivo z današnjo ibizo 2001, tle se dobr počutm, prej sem se v accentu vozil k s čolnom, skoz je neki plaval na AC.
Član od leta 2004 :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Gricko, tomzzi in 9 gostov