ejsim je napisal/-a:To je žal precej odvisno od "sreče". Lahko v svojega vložiš kakih 500-1.000 eur v roku 1 leta pa ti bo še 5 let delal brez težav, lahko pa ti tudi po 1 mesecu crkne spet nekaj za 100 eur, pa potem 300 eur, pa itd.. Seveda se ti isto to lahko zgodi tudi s kakim novim, ki bi nadomestil tega, poleg tega pa si zapravil še tistih 2.000 eur za nakup vozilla. Lahko pa da ti bo delal brez težav in boš tako dobil novejši avto, pa še zamenjal boš..
Moj post ti sicer popolnoma ničesar ni povedal, kar ne bi že vedel..
Kaj pa vem.. Če poznaš za kak dober primerek za 2.000 eur, bi jaz razmislil tudi o zamenjavi. Prej seveda dobro preveri, vloži še tistih 50 eur pred končnim nakupom, za strokovni pregled avtomobila in je.. Čeprav...tisti tvoj zadnji odstavek ni napačen.
Recimo da se strinjam s teboj.. v obeh primerih je pomembna sreča

Edino te pregledi za 50€ so za en k... če se vsaj malo spoznaš za avto boš sam opazil napake ki ih oni pogledajo.. se pravi zavore.. delovanje motorja.. podvozje itak ko se zapelješ po bolj slabi cesti se marsikaj občuti... Po tistem pregledu za 80€ bolj natančno če se ne motim še ne pomeni da zdaj imaš avto brezhiben... ker motorja nebodo odpirali da pregledajo ohranjenost
En primer na hitro.. kolega kupil Golfa z tem pregledom avto odličen... čez par mesecev.. crknila naftna pumpa, oljna pumpa nakoncu clo zvite odmične gredi... in cena popravila skoraj presegla ceno vozila.. (v razmislek)
Zdaj pa bolj na kratko povedano bistvo... bolje imeti vozilo in 2.000€ nekako v žepu za popravila in vožnja brez skrbi... kot pa "novo" rabljeno vozilo za ta dva tisočaka.. potem pa strah če pride do večje okvare kako financirati popravilo... Sam lastnik najbolje ve z čem razpolaga, toliko z moje strani.