Napisal/-a renault_dti To nov 13, 2012 11:27 pm
Odločam se za nakup enoprostorca/vana, in sicer v poštev pridejo Berlingo, Partner, Kangoo, Opel Combo.
Najbolj se nagibam k Oplu, ker dobim največ za svoj denar, za cca. 6000 eur dobim 2009 letnik z dizel motorjem 1.3 ali 1.7 cdti.
Pa me zanima, kako je z temi dizel motorji, so vzdržljivi? Za 1.3 cdti vem, da imajo verigo, kako je z 1.7 ? Ima kateri od teh dveh dvomasni vztrajnik? So z šobami in turbino kakšne večje oz. pogostejše okvare ?
Kaj pa mislite o ostalih treh? Drugo mesto si delita PSA "dvojčka", za katera sem slišal veliko pozitivnih mnenj, sploh 1.6 hdi 90 KM bi naj bil vzdržljiv, brez dvomasnega vztrajnika in FAPa... bi pa ad slišal tudi mnenja kakšnega lastnika ?!
Kangoo je pa zadnja izbira, dci-ja me "strah" ker je zelo rizičen motor, bencinarji pa so zelo požrešni in glede na prevožene km,ki jih delam letno, plina pa trenutno še ne ugrajeval. Imajo pa veliko odlagalnih polic, avionske predale kar je velik plus pred konkurenti, zato je še v igri.
Najbolj bi bil vesel konkretnih informacij o Oplu, seveda pa je dobrodošla vsaka informacija.
Hvala