Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dreja
Nov uporabnik

Nakup Subaruja za 5 clansko druzino

Napisal/-a dreja To nov 27, 2012 6:34 pm

Pozdravljeni,
ze nekaj let se odlocam za nakup druzinskega avtomobila.

Ce se bo le dalo, se bom odlocil za Subaruja - novega oz. par let rabljenega (zadnji model).
Zato me zanima, kateri bi bil najprimernejsi za 5 clansko druzino (2 odrasla + 3 otroci v nizjih razredih OS ) ?

Sam bi najraje bi imel Foresterja, vendar se mi zdi majhen v primerjavi z Legacy-jem. Legacy se mi je zdel precej bolj prostoren, tako na zadnji klopi kot tudi prtljaznik.
Me pa pri Legacy-ju me moti predvsem to, da je nizek.

V cem je glavna razlika med Legacyjem ter Outbackom, da je Outback kar konkretno drazji ? Le v bolj bogati opremi ? Podvozje imata na prvi pogled enako (medosna razdalja, dolzina, volumen prtljaznika), le v visini je razlika...

Hvala in LP Andrej

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Nakup Subaruja za 5 clansko druzino

Napisal/-a nebivedu To nov 27, 2012 9:05 pm

Forester ima ene tok placa kot impreza, legacy in outback pa sta večja (30cm daljši avto).
Razlika legacy outback je v tem, da je outback par cm višji (daljši amortizerji, močnejši amortizerji) in da ima outback mogoče več opreme (odvisno od modela), pa ob strani ima plastično zaščito. Osnova avta je pa enaka - je isti avto.

Legacy je res konkretno nizek. Imam letnik 2000, pa sem že ob nakupu nasedel - na prodajalčevem dvorišču, ker sem bil prej vedno navajen visokih avtomobilov. Je pa lega na avtocesti zato toliko boljša.

Prostora zadaj je za 3 otroke dovolj, če imaš 2 otroška sedeža in na sredini tisti del, ki samo otroka prepne s pasom. Treh otroških sedežev pa ne moreš notri zbasat (mogoče, če bi bil sredinski res ozek). Prtljažnik je ene 20cm daljši (10cm pa imajo zadaj več za noge potniki kot v foresterju) od foresterjevega, visok se mi pa zdi prtljažnik enako kot v foresterju.
Old subarus never die, they just get faster!

dreja
Nov uporabnik

Re: Nakup Subaruja za 5 clansko druzino

Napisal/-a dreja Sr nov 28, 2012 9:56 am

Hvala za odgovor.
Za dodatno opremo Outbacka se ne sekiram, je gotovo ne bom pogresal.
Bolj bi verjetno pogresal Outbackovih dodatnih 5cm na kaksnem izletu, ko je treba po malo slabsem makadamu...

LP Andrej
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov