Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So mar 13, 2010 6:51 pm

sicer večinoma vozim dizle, ampak s porabo sem bil pa zelo presenečen z meganom 1.6 16v, 2001 letnik. Dokler nisem "ugotovil", da se zavrti nad 4k obratov(pač vožnja brez priganjana na visoke obrate), sem mel porabo 6.5l/100km. To se mi zdi zelo lepa poraba za bencinarja. Vbistvu celo z dizlom težko pridem nižje od te na isti relaciji :lol:
Vglavnem, hotel sem pvoedat, da bi js gledal kakega megana ali pa cliota s tem motorjem. Za take kratke relacije in toliko kilometrov na leto se je brez veze mučit v dizlu.sploh takrat, ko je zunaj mrzlo in dizel rabi vsaj enkrat več časa, da začne toplo pihat. pa še turbina bolj trpi in lahko prej odpove.
LP Rok

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So mar 13, 2010 7:22 pm

noobie je napisal/-a:Men pije bencinar 1.4 Peugeot 8l pa ga čist nč ne teščim. Full nč sem probal pa mi ne pride po 8l in to relacija podskrajnik-postojna pa še kake par km po postojni.K sem se vožu z Civicom še pred tem k nisem mel peugeota sem mel iste relacije 6.4l pa je 2.2 140KM in precej težji od Puntota.

Ja samo ta civic je dizel.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So mar 13, 2010 8:09 pm

Gosic je napisal/-a:Meni, ko je bilo hud mraz, minus 10, minus 15, se mi po več kot pol ure vožnje ni segrel. Cesta regionalka, tudi klanci navzdol. Ko je nek hud klanec, ne drzim gasa kak kilometer nič, in se je v tem kilometru tudi shladil.
Vam, ki sem po nevem kolko malih kilometrih segreje, ga pač ne vozite do delovne pod 2000. Jaz ga čisto vedno. Leto pa pol že,odkar ga imam.
Za kratke ture, se ti nesplača dizla. Res ne. Tudi tist liter, ki boš prišparal, se ti bo pa poglihalo ko boš imel servis.

Se popolnoma strinjam z napisanim. Ko je bilo letos po -15 in več in je bil avto zunaj, se mi iz Celja do Tepanje še vedno ni segrel na delovno tepmaraturo, ampak šele par kilometrov po Tepanju - to pomeni več kot 25 km. Če je bil avto pri podobnem mrazu v garaži sem moral čakati vsaj do tunelov - približno 20 km. Pri stopinjah nad ničlo, pa se mi dizel ogreje (pustimo poletje) po približno 15km. Imam 1.9 TDIja. Sedaj sem zamenjal službo in imam do nje 10 km. Vsakič se pripeljem tja z motorjem ogretim do max 60 stopinj. Tako, da za take kratke razdalje nikakor ne kupuj dizla. Seveda se da dizla tudi segret na 90 stopinj v 3 km, vendar moraš prekršit vsa pravila vožnje dizlov...

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Ne mar 14, 2010 8:47 am

Blinder je napisal/-a:
noobie je napisal/-a:Men pije bencinar 1.4 Peugeot 8l pa ga čist nč ne teščim. Full nč sem probal pa mi ne pride po 8l in to relacija podskrajnik-postojna pa še kake par km po postojni.K sem se vožu z Civicom še pred tem k nisem mel peugeota sem mel iste relacije 6.4l pa je 2.2 140KM in precej težji od Puntota.

Ja samo ta civic je dizel.

Ja to že ampak hočem povedati da tale peugeot 206 preveč pije teh 8l. Že na cliotu sem mel 7,2 porabo 1.6 16V pa sem normalno vozu s tem pa probam počasi pa dobim tako porabo :)
Be happy

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr mar 17, 2010 12:29 pm

Kael je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Meni, ko je bilo hud mraz, minus 10, minus 15, se mi po več kot pol ure vožnje ni segrel. Cesta regionalka, tudi klanci navzdol. Ko je nek hud klanec, ne drzim gasa kak kilometer nič, in se je v tem kilometru tudi shladil.
Vam, ki sem po nevem kolko malih kilometrih segreje, ga pač ne vozite do delovne pod 2000. Jaz ga čisto vedno. Leto pa pol že,odkar ga imam.
Za kratke ture, se ti nesplača dizla. Res ne. Tudi tist liter, ki boš prišparal, se ti bo pa poglihalo ko boš imel servis.

Se popolnoma strinjam z napisanim. Ko je bilo letos po -15 in več in je bil avto zunaj, se mi iz Celja do Tepanje še vedno ni segrel na delovno tepmaraturo, ampak šele par kilometrov po Tepanju - to pomeni več kot 25 km. Če je bil avto pri podobnem mrazu v garaži sem moral čakati vsaj do tunelov - približno 20 km. Pri stopinjah nad ničlo, pa se mi dizel ogreje (pustimo poletje) po približno 15km. Imam 1.9 TDIja. Sedaj sem zamenjal službo in imam do nje 10 km. Vsakič se pripeljem tja z motorjem ogretim do max 60 stopinj. Tako, da za take kratke razdalje nikakor ne kupuj dizla. Seveda se da dizla tudi segret na 90 stopinj v 3 km, vendar moraš prekršit vsa pravila vožnje dizlov...

Preverite malo svoje termostate.

Meni se zjutraj ob danasnih temperaturah JTD segreje na 90stC tocno po 6km in to nezne voznje po AC med 90 in 100km/h. Ko je bilo -15stC pa 2km kasneje (8km).

Pri ne AC voznji pa 4km mesto in 3km regionalke in smo spet na 90stC - to ne velja pri -15stC.
Slika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Sr mar 17, 2010 9:00 pm

Odvisno od avta. Pri Peugeotu 607 2.7 dizlu se full hitr segereje oz. piha toplo že pri 2km, pri mojem Civicu pa mogoče po 4km ali malenkost več ter pri Peugeotu 206 tudi nekaj takega kot 607. Kako je pri Puntiču ne vem.
Be happy

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: Punto 1.3 JTD Multijet

Napisal/-a NejcZ Sr dec 05, 2012 11:02 am

Govora je o nekih hudih porabah 5,6l :shock:
Kakšno bi torej jaz imel porabo če imam pri starem JTDju okroglih 5l relacijskih voženj? (veliko je tu AC, ampak ne divjam načeloma :) )
Če ne pride tole na 3,5 ga je brezveze met potem :D
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr dec 05, 2012 12:21 pm

ti imaš recimo 5.0 na stilotu 1.9 jtd. Če so podobnega letnika stilo in punto lahko pogeldaš tovarniške podatke. Če v tov. podatkih porabi punto 10% manj kot stilo pol iz tvojih 5.0 pride 4.5.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr dec 05, 2012 12:29 pm

Pol litra manj po podatkih ja. Torej je point motorja da je brezvezen in vsak pameten kupi 1,9 :)
Škoda, sem malo gledal za drugi avtek pa vidim da nima smisla.
I'm not speeding I'm qualifying...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov