Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bostek
Novinec

Kraj: štajerska

Prodaja trgovcem v Celju

Napisal/-a bostek Po dec 03, 2012 12:47 pm

Zaradi trenutnih družinskih problemov, študiram da bi prodal svoj avto in tudi takoj kupil nekaj cenejšega. Najhitreje bi verjetno šlo pri kakšnem trgovcu, kjer bi lahko opravil vseskupaj. Pa me zanima kateri v Celju oz okolici so zanesljivi in da je manjša verjetnost da te nategnejo. Ker vem da so ti trgovci bolj tako - tako.

Ali bi šel v kakšno avto hišo kjer imajo tudi rabljena vozila? Kakšen predlog?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Prodaja trgovcem v Celju

Napisal/-a Kael Po dec 03, 2012 1:49 pm

Živjo!

Dobronamen nasvet: poizkusi prodat avto v lastni režiji. Ko sma midva kupovala 208mico so nama ocenili 206ko dobrih 1.000 € manj, kot sva jo nato prodala. Avtohiše, sploh pa dilerji niso karitas, ampak skušajo na tebi zaslužiti maximum (kar je sicer normalno).

Rabljen avto pa spet: če se sam ne spoznaš, kupit v lastni režiji s kolegom ki se na nek model dobro spozna, po možnosti od prvega lastnika s preverljivo servisno zgodovino. Dilerje, prekupčevalce bi js osebno pustil pri miru... sploh razne Šargije, Fargije, Gargamele in podobne.

Uporabniški avatar
bostek
Novinec

Napisal/-a bostek Po dec 03, 2012 1:55 pm

Saj sam bi raje prodal, je pa problem da sem potem vmes ko iščem drug avtomobil brez prevoza, in ga rabim tudi za na šiht. In je tu kar problem

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po dec 03, 2012 2:06 pm

Kaj pa če si sam najdeš tvoj bodoči avto, prodajalcu predaš nekaj are, da je siguren da boš avto vzel. Tako boš lahko takoj po prodaji svojega vozila plačal in prevzel novega in ne boš imel težav s prevozom na delovno mesto. ;)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po dec 03, 2012 4:39 pm

bostek je napisal/-a:Saj sam bi raje prodal, je pa problem da sem potem vmes ko iščem drug avtomobil brez prevoza, in ga rabim tudi za na šiht. In je tu kar problem

kakšen avto imaš ti najbolj veš, ali je sploh zanimiv za prodajo, koliko je star, ohranjenost - to se najprej vprašaj in potem začni sam prodajat (če že)..

samo upaj, da potem dobiš dober rabljen avto, ker drugače boš na slabšem in še veliko slabe volje bo.... premisli dobro, ker sedaj točno veš kaj imaš...

glede celjskih avtomobilskih grofov - pozabi, da boš dobil znesek, s katerim boš zadovoljen....

lp

Uporabniški avatar
bostek
Novinec

Napisal/-a bostek To dec 04, 2012 2:52 pm

Gre se za manj kot 2 leti star Chevrolet Cruze 1.6 LS+ WQS, 45k prevoženih, 10k€. Če pozna koga ki bi zamenjal naj mi sporoči. Vzamem avto v vrednosti okoli 5k€ + razlika (najraje astro ali focusa)

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris To dec 04, 2012 3:01 pm

Prodaj avto v lastni režiji pa ta čas probaj prosit kakega sodelavca če te vzame s sabo..z raznimi kičoti boš samo še bolj v minusu. lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 04, 2012 3:50 pm

ChuckNorris je napisal/-a:Prodaj avto v lastni režiji pa ta čas probaj prosit kakega sodelavca če te vzame s sabo..z raznimi kičoti boš samo še bolj v minusu. lp

nažalost ta avto se ne proda - sem že pisal, da ga je tast hotel prodat za normalno ceno, pa nažalost v enem mesecu niti poklical ni nihče, niti ogledov ni bilo nevem koliko, enostavno se mi zdi, da to nebi šlo, pa tud če bi zadevo šenkal.........recimo, da bi vsaj rekel: "ponudim 5.000" ampak niti to......

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To dec 04, 2012 10:20 pm

proda se za primerno ceno. za 5000€ ga js kupim =P
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
bostek
Novinec

Napisal/-a bostek Sr dec 05, 2012 8:08 am

Kar se avtomobila tiče mi odlično služi, dosti opreme, solidna poraba. Je pač chevrolet, me zanima če bi bilo kaj drugače če bi imel gor opel značko... bomo videli kako bo.

Me zanima kaj pravi eurotax?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr dec 05, 2012 8:46 am

Kael je napisal/-a:Dilerje, prekupčevalce bi js osebno pustil pri miru... sploh razne Šargije, Fargije, Gargamele in podobne.

Pozabil si enega največjih nategatorjev, Keko. :bonk

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 05, 2012 6:25 pm

Eurotax bo verjetno rekel cca. 8000€. Poglej, za koliko se prodajajo ostali Cruzi iste starosti. Tako da o 10k € pomoje lahko samo sanjaš, sploh pri prodajalcih.
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne dec 09, 2012 8:07 pm

bostek je napisal/-a:Kar se avtomobila tiče mi odlično služi, dosti opreme, solidna poraba. Je pač chevrolet, me zanima če bi bilo kaj drugače če bi imel gor opel značko... bomo videli kako bo.

Me zanima kaj pravi eurotax?

DAT pravi cca 7300 € to sem dal 113 konjsko različico letnik 2010

DAT je precej podoben Eutoraxu... mislim da ni nekih večjih razlik.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 09, 2012 8:09 pm

hippo je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Dilerje, prekupčevalce bi js osebno pustil pri miru... sploh razne Šargije, Fargije, Gargamele in podobne.

A ni to dvoje isto? :D

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne dec 09, 2012 9:22 pm

peroRS je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Ne. Šargi Kičo je na Mariborski c. pri Molovi črpalki, Keko je malo naprej nasproti Planeta Tuš. Še malo naprej imaš pa A&F ob OMV črpalki.
Nato pa lahko pri vojašnici zaviješ levo proti Šentjutru in imaš znova cel kup 'znanih' preprodajalcev izrabljenih dizelsko gnanih, uvoženih avtomobilov iz širne Evrope.
Ko pa prideš v Šentjurij pa se zgodba ponovi. :D

Ne vem, zakaj imamo v okolici Celja toliko sladoledarjev, ki prodajajo avte. Potem pa se folk hodi jokat na forum, ko je kupu 10 let starga Audija ali pa kakšna podobna Švabska kola za 6-7k € in 180k km.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 11, 2012 10:00 pm

matayus je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Ne. Šargi Kičo je na Mariborski c. pri Molovi črpalki, Keko je malo naprej nasproti Planeta Tuš. Še malo naprej imaš pa A&F ob OMV črpalki.
Nato pa lahko pri vojašnici zaviješ levo proti Šentjutru in imaš znova cel kup 'znanih' preprodajalcev izrabljenih dizelsko gnanih, uvoženih avtomobilov iz širne Evrope.
Ko pa prideš v Šentjurij pa se zgodba ponovi. :D

Ne vem, zakaj imamo v okolici Celja toliko sladoledarjev, ki prodajajo avte. Potem pa se folk hodi jokat na forum, ko je kupu 10 let starga Audija ali pa kakšna podobna Švabska kola za 6-7k € in 180k km.

Šargi, Kičo in Keko so mislim da bratje ali pa bratranci. Pred leti so delali skupaj ko je še posle držal v roki oče. Potem pa so se posli razširili na več lokacij Preprodajalske korenine te družine pa izvirajo še iz časa konjskih mešetarjev.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 12, 2012 5:41 pm

Bratje so...zdaj ma biznise še tamali =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov