Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

Re: do 7000-8000 jurjev

Napisal/-a hahehihoh To dec 25, 2012 4:17 pm

nevermind je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:zj če si ti nepismen potem pjt vo šolo.
govorimo o mondeotih,kjer motorjev 1.6 ni.tm notr so 2.0 tdci (ce govorimo o letniku katerega avtor teme isce(sepravi cena do 8000 titanium oprema)
pa 1.6 tdci ne obstajaker je to psa motor je 1.6hdi.pa ja v pežoju kuri 6 litrou,kok bi po tvoje kuru v avtu k ma 300 kil več (mondeo).avtor je napisal, da bi mel vozilo, ki nebi pilo več kot 5.5. pa ga ti najdi,k si tok izobražen pa razgledan.
kar se tiče bol zanesljivih od tdci-jev.definitivno jtd pa tdi tut.
aja napaka 1.6 hdi motorjev mašenje sita pred turbino,posledično ribajo turbine,pa šobe se odsšraubajo (no ne šobe ampak drzala šob).
seveda ti lahko še marsikaj naštejem sam se mi ne da,ker nisi na mojem nivoju.
ti poznaš samoto kar prebereš v revijah,kok si pa dejansko v delavnicah pa lahko ti poveš,jst zaradi narave dela vsak dan po par ur (delam ne gledam).
p.s. je ze moj predhodnik napioal, da majo 2.0 tdci-ji napake,šobe(delphi) so zelo problematišne.pa pumpe tut prav tako delphi.

Bom popravil abbe-tov post (če lahko temu tako rečem), da bodo ljudje lahko normalno brali.

Če si ti nepismen potem pojdi v šolo.
Govorimo o Mondeotih, kjer motorjev 1.6 ni. Tam so motorji 2.0 tdci (če govorimo o letniku katerega avtor teme išče (se pravi cena do 8000€ in Titanium oprema).
Pa 1.6 tdci ne obstaja, ker je to psa motor in je 1.6 hdi. V peugeotu porabi 6 l/100 km, koliko bi pa v tvojem avtu, kateri ima 300 kg več (Mondeo)? Avtor je napisal, da bi imel vozilo, katero ne bi pilo več kot 5,5 l/100km, pa ga poišči ti, ki si toliko izobražen in razgledan.
Kar se tiče bolj zanesljivih od tdci-jev so definitivno jtd ter tdi.
Aja, napaka 1.6 hdi motorjev je mašenje sita pred turbino, posledično zaribajo turbine in šobe se odvijačijo (no, ne šobe ampak držala šob).
Seveda ti lahko še marsikaj naštejem, ampak se mi ne da, ker nisem na tvojem nivoju.
Ti poznaš samo to, kar prebereš v revijah, koliko si dejansko v delavnicah pa ti lahko povem jaz zaradi dela, katerega opravljam vsak dan po par ur (delam, ne gledam).

p.s. Je že moj predhodnik napisal, da imajo 2.0 tdci napake (delphi šobe in pumpe so zelo problematične).

Samo nekaj: besedo kateri ne znaš uporabljati. Pravilna je raba besede ki.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 25, 2012 4:38 pm

hahehihoh je napisal/-a:Samo nekaj: besedo kateri ne znaš uporabljati. Pravilna je raba besede ki.

Matr ste natančni :roll:

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To dec 25, 2012 5:37 pm

Če se nekdo ima za učitelja in popravlja poste drugih, naj to vsaj naredi kot se zagre.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 25, 2012 6:13 pm

peroRS je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Samo nekaj: besedo kateri ne znaš uporabljati. Pravilna je raba besede ki.

Matr ste natančni :roll:

Poleg kateri/ki je še precej napak (predvsem vejice), dve napaki pa sta taki, da bistveno spreminjata pomen:

orig.
v pežoju kuri 6 litrou,kok bi po tvoje kuru v avtu k ma 300 kil več (mondeo)
popr.
V peugeotu porabi 6 l/100 km, koliko bi pa v tvojem avtu, kateri ima 300 kg več (Mondeo)

"Po tvoje" pač ni isto kot "v tvojem avtu"! :roll:

orig.
kok si pa dejansko v delavnicah pa lahko ti poveš,jst zaradi narave dela vsak dan po par ur (delam ne gledam)
popr.
koliko si dejansko v delavnicah pa ti lahko povem jaz zaradi dela, katerega opravljam vsak dan po par ur (delam, ne gledam).

Kdo bo torej "povedal", Abbe za oba ali oba vsak zase (tako je Abbe mislil)? :roll:

------------------------------------------

In od kdaj imajo HDI/TDCI delphi šobe in pumpe? Kolikor vem, imajo samo bosch ali siemens, odvisno od motorja in morda tudi letnika.

PEUGEOTT 207
Nov uporabnik

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 25, 2012 7:19 pm

A ti pa v vsaki temi planiraš reklamirat svojga "BMW-ja" :roll:

PEUGEOTT 207 je napisal/-a:Zanima me zakaj mi PEUGEOT 207 1,6 16V VTi 120 KM pije olje med 1500 in 2000 km 1L.

Hud motor ni kaj.

PEUGEOTT 207
Nov uporabnik

Napisal/-a PEUGEOTT 207 To dec 25, 2012 7:34 pm

peroRS je napisal/-a:A ti pa v vsaki temi planiraš reklamirat svojga "BMW-ja" :roll:

PEUGEOTT 207 je napisal/-a:Zanima me zakaj mi PEUGEOT 207 1,6 16V VTi 120 KM pije olje med 1500 in 2000 km 1L.

Hud motor ni kaj.

Napaka odpravljena zamenjali so mi olje in sedaj ni več težav z oljem. Včasih se mi je opozorilo pokazalo med 1500 in 2000 km, sedaj pa sem prevozil 4000 km in opozorila ni.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To dec 25, 2012 11:51 pm

PEUGEOTT 207 je napisal/-a:
Napaka odpravljena zamenjali so mi olje in sedaj ni več težav z oljem. Včasih se mi je opozorilo pokazalo med 1500 in 2000 km, sedaj pa sem prevozil 4000 km in opozorila ni.

Kar pa še ne pomeni, da olje v motojru je ;) Glede na to da VEŠ da ti motor pije olje, dokaj "jebivetersko" da se zanašaš na krogce in opozorila in ne gledaš dejanskega stanja na šipki - šipka je ena in edina točna "naprava", ki pokaže koliko olja je v motorju, noben krogec in opozorila niso dovolj točna.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 26, 2012 12:54 am

ko zmanjka argumentov potem se začne z debato o slovničnih napakah.
mondeoti z tdci 2.0 imajo delphi vbrizg.
1.6 psa grupa ima pa edc16c34.xx bosch vbrizg
2,0 ma pa simens sid 803 al pa delphi
Ni vse res kar napišem

PEUGEOTT 207
Nov uporabnik

Napisal/-a PEUGEOTT 207 Sr dec 26, 2012 2:42 pm

Badzo je napisal/-a:
PEUGEOTT 207 je napisal/-a:

Kar pa še ne pomeni, da olje v motojru je ;) Glede na to da VEŠ da ti motor pije olje, dokaj "jebivetersko" da se zanašaš na krogce in opozorila in ne gledaš dejanskega stanja na šipki - šipka je ena in edina točna "naprava", ki pokaže koliko olja je v motorju, noben krogec in opozorila niso dovolj točna.

ŠIPKO spremljam redno vendar, ko primankuje 0,3 - 0,5 L olja me računalnik v avtu opozori, da je potrbno preveriti olje. Sicer pa im ta avto tako nepregledno šipko za olje, da je groza.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr dec 26, 2012 3:01 pm

hahehihoh je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:zj če si ti nepismen potem pjt vo šolo.
govorimo o mondeotih,kjer motorjev 1.6 ni.tm notr so 2.0 tdci (ce govorimo o letniku katerega avtor teme isce(sepravi cena do 8000 titanium oprema)
pa 1.6 tdci ne obstajaker je to psa motor je 1.6hdi.pa ja v pežoju kuri 6 litrou,kok bi po tvoje kuru v avtu k ma 300 kil več (mondeo).avtor je napisal, da bi mel vozilo, ki nebi pilo več kot 5.5. pa ga ti najdi,k si tok izobražen pa razgledan.
kar se tiče bol zanesljivih od tdci-jev.definitivno jtd pa tdi tut.
aja napaka 1.6 hdi motorjev mašenje sita pred turbino,posledično ribajo turbine,pa šobe se odsšraubajo (no ne šobe ampak drzala šob).
seveda ti lahko še marsikaj naštejem sam se mi ne da,ker nisi na mojem nivoju.
ti poznaš samoto kar prebereš v revijah,kok si pa dejansko v delavnicah pa lahko ti poveš,jst zaradi narave dela vsak dan po par ur (delam ne gledam).
p.s. je ze moj predhodnik napioal, da majo 2.0 tdci-ji napake,šobe(delphi) so zelo problematišne.pa pumpe tut prav tako delphi.

Bom popravil abbe-tov post (če lahko temu tako rečem), da bodo ljudje lahko normalno brali.

Če si ti nepismen potem pojdi v šolo.
Govorimo o Mondeotih, kjer motorjev 1.6 ni. Tam so motorji 2.0 tdci (če govorimo o letniku katerega avtor teme išče (se pravi cena do 8000€ in Titanium oprema).
Pa 1.6 tdci ne obstaja, ker je to psa motor in je 1.6 hdi. V peugeotu porabi 6 l/100 km, koliko bi pa v tvojem avtu, kateri ima 300 kg več (Mondeo)? Avtor je napisal, da bi imel vozilo, katero ne bi pilo več kot 5,5 l/100km, pa ga poišči ti, ki si toliko izobražen in razgledan.
Kar se tiče bolj zanesljivih od tdci-jev so definitivno jtd ter tdi.
Aja, napaka 1.6 hdi motorjev je mašenje sita pred turbino, posledično zaribajo turbine in šobe se odvijačijo (no, ne šobe ampak držala šob).
Seveda ti lahko še marsikaj naštejem, ampak se mi ne da, ker nisem na tvojem nivoju.
Ti poznaš samo to, kar prebereš v revijah, koliko si dejansko v delavnicah pa ti lahko povem jaz zaradi dela, katerega opravljam vsak dan po par ur (delam, ne gledam).

p.s. Je že moj predhodnik napisal, da imajo 2.0 tdci napake (delphi šobe in pumpe so zelo problematične).

Samo nekaj: besedo kateri ne znaš uporabljati. Pravilna je raba besede ki.

Nisem učitelj in priznam, da imam tudi sam nekaj napak. In koliko toliko uporabjam ustrezna ločila. Ampak moje poste lahko prebere vsak normalen in nenormalen človek. abbe-tove poste pa se ne da nikoli prebrat, ker se pou k***@ ne potrudi ustrezno oblikovat povedi/stavke.

Brez zanere in lp.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 10 gostov