border_ je napisal/-a:Pomembno dodatno določilo je, da prikolica ne sme posegati v pravila o homologaciji vozil, kar pomeni, da morate pred vleko priklopnika obvezno pogledati omejitve vleke vašega vozila, ki so zapisane v homologaciji vašega vozila v rubriki O-Največja tehnično dovoljena masa priklopnega vozila. Tukaj obstajajo prikolice z zavoro in brez zavore.
Za policista ni pomembno, da vi s prikolico v danem trenutku ne presegate največje dovoljene mase, ker vozite manj tovora, kot je dovoljeno. Policist bo pregledal samo dokumente vozila in priklopnika in v primeru preseganja izrekel kazen.
black je napisal/-a:border_ je napisal/-a:
O.2 Največja masa nezaviranega priklopnika (kg):; 730.0 To pomeni pa da masa, ki jo v tistem trenutku prevažaš, skupaj z prikolico ne presega 730kg. To ti pove pa samo tehtnica.
Tako si jaz razlagam
Jaz pa to razumem malo drugače.
Konkretno za moj avto:
O Največja tehnično dovoljena masa priklopnega vozila - ni določeno
O.2 Največja masa nezaviranega priklopnika (kg):; 730.0 To pomeni pa da masa, ki jo v tistem trenutku prevažaš, skupaj z prikolico ne presega 730kg. To ti pove pa samo tehtnica.
Tako si jaz razlagam
black je napisal/-a:border_ je napisal/-a:Pomembno dodatno določilo je, da prikolica ne sme posegati v pravila o homologaciji vozil, kar pomeni, da morate pred vleko priklopnika obvezno pogledati omejitve vleke vašega vozila, ki so zapisane v homologaciji vašega vozila v rubriki O-Največja tehnično dovoljena masa priklopnega vozila. Tukaj obstajajo prikolice z zavoro in brez zavore.
Za policista ni pomembno, da vi s prikolico v danem trenutku ne presegate največje dovoljene mase, ker vozite manj tovora, kot je dovoljeno. Policist bo pregledal samo dokumente vozila in priklopnika in v primeru preseganja izrekel kazen.
Jaz pa to razumem malo drugače.
Konkretno za moj avto:
O Največja tehnično dovoljena masa priklopnega vozila - ni določeno
Tako si jaz razlagam
berger je napisal/-a:Zdravo!
- Avto ima 1386kg.
- Največja dovoljena masa priklopnega vozila(tehnična) znaša 1100kg.
Ali to pomeni, da lahko vlečem le prikolico (z naletno zavoro), ki ima homologirano NDM 1100kg in naložena seveda ne preseže teh 1100kg?![]()
Hvala za uporabne odgovore!!!
esem je napisal/-a:Ni čisto tako!![]()
Sicer lahko vlečeš samo 1100 kg NDM prikolico - a ne zato, ker bi presegel 3500, ampak zato, ker ti za avto piše (dovoljena/homologirana) 1100 kg NDM prikolica.
To, kdaj bi presegel 3500, bi lahko povedali le, če bi napisal tudi NDM avta (in ne samo maso), torej maso + nosilnost. Temu se prišteje še NDM prikolice (ki je zate 1100) in skupaj z NDM avta ne sme preseči 3500.
Po forumu brska: blasfemik, Google [Bot] in 11 gostov