Napisal/-a simisona Sr jan 16, 2013 11:50 pm
A lahko kdo pomaga kakšno vozilo naj poiščem. Nujno rabim avto/ kombi večje velikosti - oz dolžine (min 2.5m za tovor), za občasne prevoze. Tovorno vozilo je precej drago ( reg, poraba, vzdrževanje itd), finančno gledano ne sme biti dražje od 5000€. Ne morem se odločiti kaj naj vzamem. Trenutno vozim kombi trafic, a je totalno zanič. Razmišljam o enoprostorcu, Sharon, Galaxy...Berem forume in se ne morem odločiti kaj naj. Pogledala sem enoprostorce, terence in kombije. Vsak ima svoje prednosti, vsak svoje slabosti. Vsi našteti so tvegani glede na mojo nizko finančno zmožnost in na starost. Torej glede na ceno in [napisane km) sem našla :
VW transporter 1.9 , l. 2000, drugi lastnik, dobra ohranjenost (?). ZA: dolžina, poraba in dobre ocene za letnik 2000, PROTI - visoka registracija oz. zavarovalna premija za gospodarsko vozilo , rez. deli znajo biti dragi
Ford Galaxy1,9 1999, Za: registracija je za osebna vozila, poraba dizla, velikost sprejemnjiva, Proti - zna bit prekatek glede na dolžino, po branju foruma, zna biti precej drag glede rezervnih delov...sem takoj videla da rabi nov amortizer...brez da sem ga sprobala
Nissan Pathfinder, '98, 2 lastnik, 3, 3 4x4. ZA - lep, varen, urejen, reg. osebo vozilo PROTI - velika poraba dizla 13l min, dolžina, da o delih sploh ne razmišljam.
A lahko kaj sugerirate, prosim. ( glede na to, da sem ženska in da je moje zanimanje o velikih avtih predvsem praktične narave, me vsi jemljejo precej za hec)