Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Vampir
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu avtomobila

Napisal/-a Vampir So jan 26, 2013 3:45 pm

Vozniški izpit sem opravil pred kratkim in si kupujem avtomobil. Potrebujem ga za občasno vožnjo po mestu in občasno daljše relacije (do 200km v obe smeri). Pričakujem, da bom na mesec prevozil 300-500km (je tudi možno, da dosti več:)
Najbolj pomembno mi je, da je avto varen, varčen (poraba, servisi) in da potrebuje čim manj vzdrževanja. Oziroma Idealen mi je tisti, ki je pri nas podcenjen. Vozil bi ga 3-5 let. Limit mi je nekje 10k€.

Gledal sem Mazdo 3 za okoli 8000 EUR, ampak mi je sodelavec odsvetoval zaradi dragih servisov in ker bom menda kot voznik začetnik hitro skuril sklopko in kam udaril. Kaj pravite?

peroRS
Mojster foruma

Re: Pomoč pri nakupu avtomobila

Napisal/-a peroRS So jan 26, 2013 3:55 pm

Vampir je napisal/-a:Gledal sem Mazdo 3 za okoli 8000 EUR, ampak mi je sodelavec odsvetoval zaradi dragih servisov in ker bom menda kot voznik začetnik hitro skuril sklopko in kam udaril. Kaj pravite?

:shock: :shock:

Vem, da me bodo raztrgali zaradi tega predloga, ampak.... oops

Jaz bi se odločil za kaj takega (pri nas zelo precenjen avto) :D
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6671393&show=1

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jan 26, 2013 8:31 pm

Za en kestl na mesec pa res ne rabi dizla. Drugače pa, če v avtošoli nisi skuril sklopke, zakaj bi jo sedaj ? Mazda ni nič dražja za šraufat kot kera druga znamka.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 26, 2013 8:35 pm

AgitatoR je napisal/-a:Za en kestl na mesec pa res ne rabi dizla.

Aja, ups. Sem prebral 300-500km na teden oops

EDIT:
a tole gledaš:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6156356&show=1

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jan 26, 2013 10:15 pm

Moj glas gre mazdi ali focusu, itak sta sorodnika, sta pa za vzdrževanje na pooblaščencu oba draga, ampak zakaj bi 5 let star avto vzdrževal na pooblaščencu, če jih lahko ceneje in vsaj isto kvalitetno vzdržuješ drugje.

Tisto o sklopki mi pa ni jasno čisto....a ma mazda kaj drugačno sklopko od drugih avtov?

Ta srebrna mazda z linka je zelo lepa ( sem jo videl), samo predraga, je pa res lepo ohranjena, zato mogoče tudi daš kak evro več.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6848879&show=1 novejši model, samo oprema ni TX, je TE ali celo CE,
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov