Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

Re: Avto za eno leto

Napisal/-a hahehihoh Ne dec 16, 2012 3:05 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Druga opcija...a mora biti nujno bencinar?

Kle maš bivšega Focusa 1.8TDCI od uporabnika s tega foruma. Mogoče se bo sam javil :D
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6717518&show=1

Znana zgodovina, redno servisiran, zmogljiv, varčen motor, dobra lega itd itd. ;)

Eh ta avto je šrot =P .

Hecam se, ta avto je bil moj, ima pa avto 100% realne km, servisiran kot je treba, nikoli tišan mrzel, avto je tudi čipan, tako da gre precej dobro, če te pa še kaj o njemu zanima mi pošlji p.m

Jaz priporočam tega Focusa, če ne misliš avto uporabljat ravno izključno za kratke relacije (nekaj km). Tudi če boš med tednom delal kratke relacije, pa ga čez vikend malo "prepihal" načeloma ne bi smelo bit težav (v enem letu). Po enem letu boš pa imel avto, ki ga ne bi smel bit problem prodat (dokaj nov, dobra cena, zmerni kilometri, ...).

Se kar strinjam s tem, da je focus 1.8 TDCI dobra izbira. Poraba nizka (sicer ne tako, kot pri 1.6, ampak za obdobje enega leta bo razlika zanemarljiva), gre po besedah ostalih precej bolj od 1.6 TDCI in tudi od bencinarjev, ki jih najdemo v focusu (pa pusti RS =P ). Poleg tega ima dotični še realne kilometre in je v dobrem stanju po besedah bivšega lastnika. Pa tudi, če imaš zgolj kratke relacije, večjih težav ne bi smelo bit. V družini je že 5 let dizel, ki je vožen skoraj samo na kratke relacije (redko vidi več kot 10 km v enem kosu, največ pa so vožnje 2-5 km), in s samim motorjem ni bilo še nobenega problema. Vsako leto oz. cca 15-20 tisoč km menjaš olje in filtre in to je to. Sploh pa glede na to, da ga boš imel samo 1 leto. Izbira je pa seveda tvoja.

Kakorkoli že, srečen nakup in izberi avto, v katerem se počutiš dobro!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 16, 2012 3:52 pm

Dodatno je pri tem avtu + da so bili na VSAKEM servisu menjani VSI filtri, tudi naftni. Kar se pa porabe tiče in tega, da je 1.6 varčnejši bom reku da ni glih res, sta bolj kot ne izenačena, vsaj po mojih opažanjih. Sicer mu manjka ( 1.8 ) 6 prestava, ampak je 5 tako dolga, da neke prave potrebe po njej niti ni, ker so vrtljaji še vedno zgledno nizki.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 16, 2012 7:08 pm

Glede na to, da je avtor teme gledal bencinarje, bo lahko tega 1.8TDCI tiščal do amena
in bo še vedno poraba manjša kot pri varčni vožnji z atmosferskim bencinarjem 1.6 oz. 1.8 :)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 16, 2012 7:14 pm

peroRS je napisal/-a:Glede na to, da je avtor teme gledal bencinarje, bo lahko tega 1.8TDCI tiščal do amena
in bo še vedno poraba manjša kot pri varčni vožnji z atmosferskim bencinarjem 1.6 oz. 1.8 :)

no ja :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 16, 2012 7:16 pm

Ok no, lahko bo vozil "dinamično" :mrgreen: , medtem ko bi moral kakega 1.6 100KM bencinarja precej šparat, da bi mu pil 6 litrov, sploh na kratkih relacijah ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 16, 2012 7:21 pm

peroRS je napisal/-a:Ok no, lahko bo vozil "dinamično" :mrgreen: , medtem ko bi moral kakega 1.6 100KM bencinarja precej šparat, da bi mu pil 6 litrov, sploh na kratkih relacijah ;)

To pa vsekakor, sploh pa v avtih ranga focus ipd, ki so vsi po vrsti težki že 1300 ali več kg, pri NA bencinarjih že kronično primanjkuje navora, tu pride 340n/m veliko bolj do izraza, sploh pri prehitevanju ali pri bolj naloženem avtu

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Po jan 28, 2013 7:39 pm

matador je napisal/-a:Iščem avto za dobro leto dni do nakupa nove octavie.
Naj bo za 7-8.000€:
- limuzina
- bencinar z najmanj 1800ccm
- dober in prožen motor
- dobra lega
- dokaj varčen
- da po enem letu ob prodaji zadrži ceno kolikor toliko

Kaj me zanima: mazda3, proceed,....

tukaj sem iskal info za voz za obdobje 1 leta, zdaj je vseeno, ne bom čakal nove octavie, iščem en spodoben voz, lahko dizl, ker takih se tudi največ prodaja, cenovno bi lahko še kaj primaknil zraven

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po jan 28, 2013 7:45 pm

matador je napisal/-a:
Naj bo za 7-8.000€:
- limuzina
- dober in prožen motor
- dobra lega
- dokaj varčen

tukaj sem iskal info za voz za obdobje 1 leta, zdaj je vseeno, ne bom čakal nove octavie, iščem en spodoben voz, lahko dizl, ker takih se tudi največ prodaja, cenovno bi lahko še kaj primaknil zraven

Moj ex focus je že prodan, išči kaj podobnega

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Po jan 28, 2013 8:47 pm

maniaxxx je napisal/-a:
matador je napisal/-a:
Naj bo za 7-8.000€:
- limuzina
- dober in prožen motor
- dobra lega
- dokaj varčen

si ga vsaj dobro prodal? kateri letnik je že bil? 1.8 tdci.jev je bolj malo, ali se samo meni zdi, ok, kaj pa kakšen A3 - a sem brcnil?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po jan 28, 2013 9:16 pm

matador je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
matador je napisal/-a:
Naj bo za 7-8.000€:
- limuzina
- dober in prožen motor
- dobra lega
- dokaj varčen

si ga vsaj dobro prodal? kateri letnik je že bil? 1.8 tdci.jev je bolj malo, ali se samo meni zdi, ok, kaj pa kakšen A3 - a sem brcnil?

2008 letnik je bil, maš prav 1.8 tdci jih je malo, ker uvoženci so vsi 1.6 ali 2.0, moje je bil Slovenski. Dobro prodal...to je zelo relativno ampak sem kar zadovoljen.

a3 je OK avto, če najdeš kakega fajnega..sam res poišči kakega fajnega.

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Po jan 28, 2013 10:00 pm

ja, tu bi šlo za preverjen 77/105
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov