Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pjsmooth
Nov uporabnik

pomoč pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a pjsmooth Če jan 31, 2013 11:41 pm

Pozdravljeni!

Kolega mi je svetoval naj se obrnem na tale forum. Namreč potrebujem pomoč pri nakupu avtomobila. Nekaj topicov sem si tukaj že prebral, tako da nekaj splošnih info sem že dobil, pa bi vseeno prosil za malo pomoči.
Pred kratkim sem dobil novo službo, tako da bom dnevno naredil približno 100 km. Kupljen avto imam namen voziti vsaj nekaj let (od 3 do 5). Zanimajo me predvsem avtomobili stari med 8 in 10 let. Rad bi avto z vsaj malo udobja, tako da manjših avotmobilov kot so clioti, puntoti itd.. zarad slabih izkušenj raje nebi. Gledal sem tako bencinarje (do 1.6) kot dizle(do 1.9). Do sedaj sem nekako zbiral med: Stilo, Focus, Fiesta, Leon, Megane, Laguna, Passat, Peugeot 307, mogoče punto grande...V glavnem izbire je veliko, rad pa bi jo malo omejil, saj sedaj nevem kam bi se usmeril, zato bi bila vsaka informacija dobrodošla. Glede dodatne opreme nisem izbirčen, rad pa bi avto z nizko porabo. Prav tako bi rad kak nasvet, kateri avto bi bil najbolj primeren z vidika stroškov vzdrževanja.
Še enkrat najlepša hvala za vsako informacijo.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Re: pomoč pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a moj-avto Pe feb 01, 2013 9:06 am

Koliko denarja si pripravljen odštet?
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
jmiki
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

Napisal/-a jmiki Pe feb 01, 2013 9:16 am

Jaz bi ti predlagal naslednje: Peugeot 307 sicer 2.0 HDi (90KM al pa 109KM).. oče lastnik že kar nekaj let, sicer bencinarja, ampak avto ni imel nikoli kakšnih težav. sam pa vozim xsaro 2.0 HDi 109KM, kar je enaka mašina kot v 307, in tudi nimam nikakršnih problemov. Če lahko izibraš se raje odloči za SW. Drugače pa zelo varčen udoben in prostoren avto glede na to za kakšen denar ga že dobiš. tudi materiali v notranjosti so zelo dobri.

Leon je tud dobra izbira vendar so tisti mal starejši skoraj čisto brez opreme.

Drugače pa lagun al pa meganov ti ne priporočam, razen če boš vzev tiste po letu 2005. pa še za tiste nisem prepričan če je najboljše. Bencinarji niso tak problem.

Passata boš pa preplačal, pa še km imajo vsi veliko. Razen če maš namen kupit avto za 10000€ al pa več.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 01, 2013 12:06 pm

Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

pjsmooth
Nov uporabnik

Napisal/-a pjsmooth Pe feb 01, 2013 4:28 pm

Se opravičujem, sem pozabil napisat v prvem postu. Budget je nekje do 4000 eur. Hvala za odgovore.
Tisti facus je zanimiv samo malo predrag. Peugeot 307 me zelo mika, sem dobil tudi dva odlična feedbacka od znancev, ki sta jih imata/imela. To kombinacijo ki si napisal jmiki, zelo varčen in udoben prostoren, to se mi zelo dopade. Kaj pa kakšen stilo 1.9 jtd nekje od 2003 do 2005 letnik? nekaj sem prebral o njih, motor kar hvalijo, elektroniko in ostalo malo manj, zanima me kako je z vidika zdržljivosti na splošno?

Uporabniški avatar
jmiki
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

Napisal/-a jmiki Pe feb 01, 2013 6:24 pm

Malce starejši vendar, kar dober pomojem..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6902325&show=1

Drugače glede FIATov ti lahk rečem edin to, da maš prav glede mašin, drugače je pa imela znanka puntona, ki pa ji je delal kar precej preglavic.. od odpovedi zavor na avtocesti, do vseh lučk ki so se prižigale na aramturni plošči, potem so se ji rosile sprednje luči, sklopka je odpovedala že pri cca. 110000km.. fiata ti osebno ne priporočam :)

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar So feb 02, 2013 9:22 am

Bencinar pri tvojih zahtevah res nepride v upoštev. Tako da če dodaš kakšnih 100€ cez budget je pomoje focus res najboljše:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6851254&show=1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov