Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: ali so deli za škodo octavio dragi ?pomoč pri nakupu avt

Napisal/-a ojnica Če jan 31, 2013 10:52 pm

1.8 velja za eden boljših motorjev od vw.
Problem je poraba to ti bo porablo 9-10l, kombinirana vožnja, na relaciji pa bo lahko pod 8l.
1.4 16v od vw tm letnik 99-2000 pa so res slabi, čeprav moj ima 212.000km (2001) pa dela čist lepo razen žre olje.
Član od leta 2004 :)

peroRS
Mojster foruma

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe feb 01, 2013 8:08 am

1.8T motorji so super mašine, samo turbino je treba pazit, da jo ne zjahaš.
Ta stara Octavia ima sicer iste mehanske dele kot Golf 4.
Delovna ura Škoda servisa je ene 30% cenejša kot delovna ura Audija (ki mislim da je 40 eur brez DDV, Škoda pa je 30 eur brez DDV).
Glede starega passata in jermenov je pa točno tako, kot je čare napisal.

~toMmy~ je napisal/-a:Octavia je narejena na osnovi Golfa 4 in ima motor postavljen prečno, se pravi da tudi problemov z rokami ne bi smelo bit (razen če jih ma Golf tudi?).

Golfi imajo čisto drugače narejeno vpetje aksšenkla kot passat, problemov z rokami ni.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe feb 01, 2013 8:28 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Sodelavec ima takšno škodo 1.8T. Čeprav ima resnično dobro, manj kot 100k prevoženih itd jo je treba kar popravlajt. Ravnokar je menjal eno zadevo pri zavorah, ker so mu čez noč spustile.. 500€. Zadnjič menjal nekaj pri štromu, ker je avto delal po 3 cilindrih. V glavnem ni tako poceni.

Saj se razume, da ne more bit tako nepokvarljiva kot JTD in je "ena zadeva pri zavorah" takoj 500€. :roll:

Menjal je servo ojačevalnik zavor oz nekaj takšnega. Delal je mehanik, ki tudi sodeluje na avtomobilizem.com. Cena? 555€. Ni malo.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe feb 01, 2013 8:39 am

Turbina pri 1.8t je vodna hlajena in mores bit res d**** da jo unicis.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe feb 01, 2013 8:46 am

abbe je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Največji bed ti je lahko če že ob nakupu avta razmišljaš o rezervnih delih...probaj kupit tako znamko kjer neboš razmišljal o takih bedarijah.

Se strinjam.
GLEDE SERVISOV ZA ŠKODO JE TAKO:
Če je pelješ na Porshe ti računajo uro delo enako kot za Audi, VW, Seat. Kosi za avto so isti, torej cena ista.
Če želiš iti ceneje skozi pelješ kakemu popoldancu pa ti uro dela manj računa pa kose kupuješ na odpadu ali od konkurence ( določeni kosi morajo biti original).

to ne drži.
delavna ura za audija je dražja kot za skodo.

:rofl :rofl :rofl :rofl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ah ne zavajaj. ;)
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe feb 01, 2013 9:25 am

moj-avto je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Največji bed ti je lahko če že ob nakupu avta razmišljaš o rezervnih delih...probaj kupit tako znamko kjer neboš razmišljal o takih bedarijah.

Se strinjam.
GLEDE SERVISOV ZA ŠKODO JE TAKO:
Če je pelješ na Porshe ti računajo uro delo enako kot za Audi, VW, Seat. Kosi za avto so isti, torej cena ista.
Če želiš iti ceneje skozi pelješ kakemu popoldancu pa ti uro dela manj računa pa kose kupuješ na odpadu ali od konkurence ( določeni kosi morajo biti original).

to ne drži.
delavna ura za audija je dražja kot za skodo.

:rofl :rofl :rofl :rofl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ah ne zavajaj. ;)

nevem kva se tok smejiš?
odpel se na pooblačšen servis pa glej mal cenike.pa se poj prid nazaj smejat.
nemoreš kr neki pisat če nisi preprian.
jst pa vem da delavna ura za audija pa za skodo ni ista.
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 01, 2013 4:41 pm

abbe je napisal/-a:jst pa vem da delavna ura za audija pa za skodo ni ista.

Uradno res piše tako. Ampak lej, če pripelješ na redni servis A3/S3-ko 1.8T ali pa Octavio (RS) 1.8T, ti bodo delo zaračunali enako (seveda nižjo tarifo, v korist Audija).
Vsaj moje izkušnje so take. ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 01, 2013 8:38 pm

Matjazy je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Sodelavec ima takšno škodo 1.8T. Čeprav ima resnično dobro, manj kot 100k prevoženih itd jo je treba kar popravlajt. Ravnokar je menjal eno zadevo pri zavorah, ker so mu čez noč spustile.. 500€. Zadnjič menjal nekaj pri štromu, ker je avto delal po 3 cilindrih. V glavnem ni tako poceni.

Saj se razume, da ne more bit tako nepokvarljiva kot JTD in je "ena zadeva pri zavorah" takoj 500€. :roll:

Menjal je servo ojačevalnik zavor oz nekaj takšnega. Delal je mehanik, ki tudi sodeluje na avtomobilizem.com. Cena? 555€. Ni malo.

Kaj pa je šel nov servo kupovat.Takih sesutih pa za dele pa pol avto.net-a.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So feb 02, 2013 3:21 am

čare je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Kaj pa je šel nov servo kupovat.Takih sesutih pa za dele pa pol avto.net-a.

Sej takega starega je že imel :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 02, 2013 6:10 am

Matjazy je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Oz. nekaj takšnega? :roll: 555€ je cena, za katero zamenjaš pri tako starem VAG-u "boga in pol", recimo 20€ več in imaš pri 1.9 TDI-ju veliki servis in obnovo turbine, deli + delo! Predvsem je pa problem v tem, da večkrat razlagaš, kot da vsak avto z JTD motorjem praktično nima izrednih stroškov, kar je naravnost smešno... zdaj si pa takoj "skeptičen" glede stroškov na podlagi izkušenj "sodelavca". :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy So feb 02, 2013 10:06 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Oz. nekaj takšnega? :roll: 555€ je cena, za katero zamenjaš pri tako starem VAG-u "boga in pol", recimo 20€ več in imaš pri 1.9 TDI-ju veliki servis in obnovo turbine, deli + delo! Predvsem je pa problem v tem, da večkrat razlagaš, kot da vsak avto z JTD motorjem praktično nima izrednih stroškov, kar je naravnost smešno... zdaj si pa takoj "skeptičen" glede stroškov na podlagi izkušenj "sodelavca". :roll:

Poglej, avto ni moj, šraufal ga nisem jaz, zato ne vem popolnoma natančno kaj je menjal. Vem, zakaj je menjal - zavore so na škodi postale trde in je bila zadeva nevarna. Šraufal je, kot sem rekel, mehanik, ki tudi večkrat sodeluje in pomaga na tem forumu. In vem kakšna je bila potem cena. Avto je sicer od 1. lastnika in ima realnih 100k km. Koliko stane velik servis je pri takšni okvari precej irelavantno ane?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 02, 2013 12:26 pm

Matjazy je napisal/-a:Vem, zakaj je menjal - zavore so na škodi postale trde in je bila zadeva nevarna.

Ko smo že pri kolegih, sodelavcih. Znanec je imel enako težavo na Octavii 1, da si se moral naslonit na zavoro, če si hotel ustavit in vzrok je bila preparjena cevka, uhajal je zrak in zato servo ni delal. 5 min dela doma, 0€ in zadeva rešena. :D

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So feb 02, 2013 4:32 pm

Meni osebno vzdrževanje Škode Octavije ni drago, ker se ne kvari. Lahko bi si kupil drug avto, a se mi zdi brezveze, da jo bi nekdo drug vozil.
Prodal jo bom ko bo zjahana do kraja, pa naj jo drugi popravljajo.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So feb 02, 2013 9:57 pm

moj-avto... škoda da sploh kaj komentiraš :roll:
tebi vzdrževanje avta ni drago, ker avta sploh ne vzdržuješ, ampak ga zamo "zgoniš" do konca in prodaš :?
človek rabi konstruktivne odgovore in lepo bi bilo če še kdo kaj pametnega napiše, ne pa samo da brezveze nabijate poste.
kar se mene tiče, lahko trdim, da čehi delajo zanesljive avte
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po feb 04, 2013 9:36 am

Mgajvr je napisal/-a:moj-avto... škoda da sploh kaj komentiraš :roll:
tebi vzdrževanje avta ni drago, ker avta sploh ne vzdržuješ, ampak ga zamo "zgoniš" do konca in prodaš :?
človek rabi konstruktivne odgovore in lepo bi bilo če še kdo kaj pametnega napiše, ne pa samo da brezveze nabijate poste.
kar se mene tiče, lahko trdim, da čehi delajo zanesljive avte

Zame je vzdrževanje avta le redni servisi brez oziroma čim manj okvar. Tako vzdrževanje je poceni in ekonomično. Kot vsaka stvar pa ima vsak avto svojo življensko dobo in prej ali slej je avto zgonjen.
Ja jaz zgonim avto do konca in potem ga prodam. Ne kupujem pa smeti in odpadni materjal.
Očitno ti razumeš drugače.
Lahko pa povem, da moja Škoda pri 260000 km vozi brez težav.
Edina težava do sedaj menjava zglobov 1x (pri 250000km), čip od števcev (pri 150000km), centralno zaklepanje (največji strošek cca 200€)-pri 200000km in tesnilo od ventilov( pri 250000km). Ostalo O,.K. in imam vso pravico hvaliti Škodo glede ekonomičnega vzdrževanja vsaj iz lastnih izkušenj. Lahko bi bilo še več okvar pa jih ni bilo in tak avto mi je všeč.
Nameravam pa narediti še ogromno km z tem avtom. Olja popije liter na 7000 prevoženih km. No bom videl kako bo avto v prihodnje deloval.
Avto, moj partner!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], weasel in 15 gostov