Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Fajdooo
Nov uporabnik

Citroen c5 II izkušnje

Napisal/-a Fajdooo Po feb 04, 2013 11:20 am

Pozdravljeni,

Kopujem citroena c5 letnik 2009 ali 2010 karavana, pa iščem tle na forumu če ima kdo tak avto pa kakšne probleme pa ne najedem nič. Prosim za nasvet ali pa pa pomoč, kako ste zadovoljeni z servisom(kje) ter avtomobilov. Se kaj veliko kvari ali kar dela.

Fajdooo
Nov uporabnik

Re: Citroen c5 II izkušnje

Napisal/-a Fajdooo Po feb 04, 2013 5:27 pm

Kaj noben nima C5 da bi lahko kaj napisal?

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po feb 04, 2013 5:44 pm

Mene tudi mika ta novi C5 za naslednji avto. Kater motor pa gledaš? Ti 1.6 diesel motorji menda niso slabi, samo je avto velik in s tem motorjem verjetno zoprno len - nisem še probal sicer.

ysrxdtczvgu
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ysrxdtczvgu Po feb 04, 2013 6:09 pm

Sam sem imel možnost peljati oba. 1.6 in 2.0. Kar se tiče mašine pri 1.6 je dokaj vredu, je pa res (tako kot si sam napisal), da je avto precej velik ter težak kar pripomore malce slabšim pospeškom. 2.0 teh težav nima, avto se super obnese tako na AC kot tudi po mestih. Glede motorja menda ni težav. Potrebni so le redni servisi ter menjave olja. Če kopuješ, bi ti sam priporočil 2.0 motor ter hidravlično podvozje, ki se zelo dobro obnese na slovenskih regionalkah. Skratka za malo denarja dobiš pošten voz. :)

Lp Andry
Programmers - an organism that turns coffee into software.

Fajdooo
Nov uporabnik

Napisal/-a Fajdooo Po feb 04, 2013 11:02 pm

Super, pa se bomo počas skorajžl :lol: gledam 2.0 hdi z 140 konjicki. 1.6 sem odpisal ker je brezveze, tko kot si napisu, prevelik avto za tako mašino. Kako pa se kej avtomatik obnese, citrienovi avtomatiki delajo al ne?

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Po feb 04, 2013 11:14 pm

Ti 1.6 diesel motorji menda niso slabi, samo je avto velik in s tem motorjem verjetno zoprno len - nisem še probal sicer.

Ga lahko dobiš v nedeljo na probo v podobno velikem ford mondeo...

ysrxdtczvgu
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ysrxdtczvgu To feb 05, 2013 12:26 pm

Fajdooo je napisal/-a:Super, pa se bomo počas skorajžl :lol: gledam 2.0 hdi z 140 konjicki. 1.6 sem odpisal ker je brezveze, tko kot si napisu, prevelik avto za tako mašino. Kako pa se kej avtomatik obnese, citrienovi avtomatiki delajo al ne?

Avtomatika nisem imel možnosti voziti. V obeh primerih je avto imel ročni menjalnik. Sem pa dokaj prepričan, da tudi avtomatiki niso slabi. Od puncine sestre fant ima zadevo, ki je avtomatik. Žal ga še nisem dobil za "rido" a pravi da zadeva pali kot mora. Kupil je rabljenega z 120.000 kilometri, naredil servis sedaj pa vozi brez problema. Avto ima sedaj okolo 150.000 prevoženih pa še vedno brez problema. Tako, da mislim da nimajo prevelikih problemov. Je pa res, da bi se sam defenitivno odločil za ročni menjalnik. Seveda je to popolnoma odvisno od človekovega okusa samega. Če pa boš veliko vozil po AC pa ti avtomatik defenitivno pride bolj prav. :)

Lp Andry
Programmers - an organism that turns coffee into software.

busman
Nov uporabnik

Napisal/-a busman To feb 05, 2013 1:10 pm

Zdravo.

Fotr ima 2.0 160KM 2010 letnik. po enem letu in cca 15000km brez napake. Če ga boš kupil obvezno vzemi hidravliko. V novejših letnikih naj bi bila dovolj zanesljiva, da na dolgi rok ne bi smel imet preveč stroškov. Ko se presedem iz mojega accorda se mi zdi, kot da se vozim po drugi cesti :) (pa mam na accordu fabrško vzmetenje) Čutiš samo nežno zibanje. Če ti ustreza udobnost potem ti ga močno priporočam. Poleg tega ima avto še cel kup dodatne opreme, tako da ti ne bo žal.

Glede menjalnika pa je stvar osebne preference. Po mojem mnenju je avtomatik bolj za mestne stop&go vožnje, ker na AC lahko daš pri 80 v 6. prestavo in pozabiš na prestavljanje(še na gas ne rabiš pritiskat, ker lahko preko tempomata štelaš hitrost na volanu), medtem ko v mestu samo krepiš stegenske mišice ob pritiskanju na sklopko :)

Lp

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Sr feb 06, 2013 1:17 pm

Malo je tudi mene ta mikal. A potem ko mel začasno sicer C5 enko na uporabi kak mesec.. moram rečt, da nisem nič užival. Vozi se kot ladja, elektronika skozi nekaj zajebava... vse kar je plus ogromno prostora. Ampak pustimo te invidualne zgodbe, ker nič ne pomenijo.

Upam, pa da so z novimi modeli to popravili, čeprav tudi rabljeni imajo zame (pre)visoko ceno :)

Uradne statistike pa tako tako.. Dekra report recimo pravi:

The C5 produced since 2008 ranks solidly in the upper mid-field in its vehicle class. There is an above average incidence of worn tie rod joints and leaky shock absorbers with the C5, which is one of the reasons why the C5 scores below average in the chassis/steering and engine/environment assemblies.
Typical Faults:

Shock absorbers leaky
Tie rod joint worn
Brake lining worn

TUV analiza kaže celo porazne rezultate, 2 do 3 leta rabljen C5 II se je uvrstil na sramotno 119 od 132 mesto.
Mene je na koncu bolj to potem odvrnilo od nakupa.

Tu maš še test po 100.000 km
http://www.autobild.de/bilder/citroen-c ... 95661.html

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 13-2-3/309
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov