Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Nujno rabim pomoč pri nakupu avta Hyundai vs KIA

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 27, 2013 10:46 am

Blinder je napisal/-a:Ceed novi je 13k€, golf 17k€. Kia zgubi 8k€, golf 10k€. Kia po 5-6 letih stane 5k€, golf 7k€ in za večino ljudi je to podatek, ki ga uzamejo za primerjavo zgube vrednosti. Rabljen golf karr 40% dražji od kie. Si pol mislijo ljudje, kako malo vrednosti zgubi golf. Ker jim ne rata pomislit, d aje bil ob nakupu golf dražji od kie.

Smo že preračunavali na tem forumu, kaj se bolj "splača" kupit, pa recimo pri dizlu sploh ni neke razlike po petih letih, če upoštevaš nabavno ceno s primerljivo opremo, vzdrževanje, porabo in izgubo vrednosti. Ni vse tako črno-belo.

P.S.: Če so finance, se mi zdi nakup novega avtomobila za daljše obdobje čisto smiseln, vsaj veš kaj imaš.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jan 27, 2013 11:06 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:Jaz ti priporočam Kangooja, žena ti bo hvaležna, visoko se sedi, prostoren je, pregleden, sploh pa ker se ne vozišna dolge relacije.... pojdi na testno vožnjo kangooja.

Samo v vednost, avto kupuje bodoča mamica.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 27, 2013 6:36 pm

Veronika
Če želiš biti deležna vsaj nekaj kredibilnosti, ne primerjaj 1.4 tsi-ja z 1.2-1.6 atmosferskimi bencinci. Zaradi navora je tak motor primerljiv z vsaj 1.8, raje z 2.0 atmosferci. Ob taki primerjavi bi bile številke verjetno precej drugačne - v škodo Kie in ostalih - in to ne samo v izgubi vrednosti, tudi pri porabi.
Je vsaj oprema podobna?

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jan 27, 2013 9:47 pm

rincica kaj si slučajno gledala Opel Astro starejši model. Je zelo prostoren in tudi ni pretirano drag. Če rabiš večji avto dobiš za manj kot 11000 tudi karavansko izvedbo. Drugače pa ti preostane tudi Renault Megan, toda za tak denar na žalost z manjšo opremo.
Seveda pa se ti splača kupiti nov avto, če ga misliš imet za 10 let.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po jan 28, 2013 3:49 pm

Primerjave o padcu vrednosti pri posameznih modelih nisem delal jaz! Pa saj to jasno piše. Zadeva je povzeta po Eurotaxu. Zgolj prevzeta. Kako so izbirali in zakaj so se odločili za posamezen tip motorja in opreme, pa je treba vprašati tistega, ki je primerjavo naredi. Predvidevam, da je to Eurotax. To, da imajo verjetno oni najboljši pregled nad dogajanjem in cenami rabljenih avtomobilov, pa verjetno drži. Saj uporabljajo njihova vrednotenja vse banke in zavarovalnice ter hkrati večina avtomobilskih hiš - se pa strinjam, da prihaja med prakso do razlik, a načeloma so njihove ugotovitve verjetno najbolj merodajne. Vse ostalo spominja bolj na gostilniško debato.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 28, 2013 4:38 pm

Potem se tebi opravičujem, eurotax pa je s tem dokazal svojo nekredibilnost. Ostali bi morali imet vsaj dve stopnji močnejši motor, da bi se približno izenačili. In ker vemo, da gredo močnejši motorji rabljenih manjših avtov slabše v promet, je posledično tudi izguba vrednosti večja.

Poleg tega Eurotax pobira cene z evr. tržišča (verjetno, kot je verjetno tudi, da je prioriteta Nemčija, pač zaradi večjih številk), kjer VAGina nima tolikšnega halo efekta kot pri nas, zato tudi tu za nas ni ravno kredibilen - čeprav tokrat v obratni smeri kot pri tsi-ju.

EmrE
Nov uporabnik

Napisal/-a EmrE Po jan 28, 2013 7:16 pm

Pozdravljena Rincica,

Hyundai I20 je dovolj prostoren - ti lahko iz izkušenj povem, da lahko daš dva vozička v prtljažnik, ima 6 x air bag in isofix ki ti bo prišel sigurno prav.

Lp

Edit (mod): beri pravilnik (oglaševanje)!!!

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po jan 28, 2013 10:54 pm

2 vozicka v i20? Katere znamke in model?

EmrE
Nov uporabnik

Napisal/-a EmrE To jan 29, 2013 8:15 am

MBtouran je napisal/-a:2 vozicka v i20? Katere znamke in model?

heh model nebi znal, sem pa pripeljal v njem dva zložljiva otroška vozička, ki sem jih kupil sestri..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 29, 2013 9:35 am

EmrE je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:2 vozicka v i20? Katere znamke in model?

heh model nebi znal, sem pa pripeljal v njem dva zložljiva otroška vozička, ki sem jih kupil sestri..

Sej lahko natlačš noter dva vozička, sam potem je prtljažnik poln.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jan 29, 2013 5:37 pm

Pa če sta nova, sta tudi lepo razmontirana in zložena. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če jan 31, 2013 8:35 am

Fantje, prepustite temo o otroških vozičkih raje tistim, ki jih večinoma vlačijo naokoli. 8) Zložljivih vozičkov tipa marela lahko zložiš v vsak avto cel kup - so pa to vozički za starejše otroke, ne pa novorojence. Tisti za novorojence so večji in z ravnim dnom ter številnimi dodatki za obešanje in prevažanje dodatkov in pripomočkov brez katere si moderne mamice ne predstavljajo več življenja. Kdor lahko spravi v ix20 dva taka vozička, je po mojem vsaj čarovnik, če ne že kaj drugega. Za tovrstne potrebe rabiš po mojem vsaj karavana razreda cee'd oziroma i30. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jan 31, 2013 9:18 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Fantje, prepustite temo o otroških vozičkih raje tistim, ki jih večinoma vlačijo naokoli. 8) Zložljivih vozičkov tipa marela lahko zložiš v vsak avto cel kup - so pa to vozički za starejše otroke, ne pa novorojence. Tisti za novorojence so večji in z ravnim dnom ter številnimi dodatki za obešanje in prevažanje dodatkov in pripomočkov brez katere si moderne mamice ne predstavljajo več življenja. Kdor lahko spravi v ix20 dva taka vozička, je po mojem vsaj čarovnik, če ne že kaj drugega. Za tovrstne potrebe rabiš po mojem vsaj karavana razreda cee'd oziroma i30. :D

Tako je. Otrok se več kot pol leta vozi v vozičku tako, da leži na hrbtu (primer http://www.ceneje.si/uploads/otro%C5%A1 ... 4%8Dek.jpg). In tak voziček zavzame precej prostora. Potem, ko otrok že lahko sedi, se uporablja voziček, ki se zloži kot marela (primer http://mmc.bolha.com/3/image/135899/136 ... 2d663f.jpg), tak zavzame precej manj prostora. Pri kakih dveh letih se pa lahko vozi še v manjšem vozičku, ki zavzame še manj prostora in je primeren tudi za manjše avte (primer http://images03.olx.si/ui/12/45/22/1343 ... zaloge.jpg)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 31, 2013 9:42 am

Taka modela vozička + dva otroka v sedežih smo se vozili par let v Cordobi brez problemov. Za na morje se je vzela sabo še montana in vsak otrok je lahko vzel sabo samo četrt svoje sobe in ne celo, ker po tem bi res zmanjkalo prostora. ;)
Je pa res, da ni nič narobe, če je avtomobil malo večji a o raznih pretiravanjih kot nekateri pišejo, ki verjetno še s starši živijo :huh:

Slika

Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

rincica
Nov uporabnik

Napisal/-a rincica To feb 05, 2013 7:33 pm

Hvala vsem! ;) ;) ;)

Sem že kupila avto tako da kar je je oz kar bo bo. Tist voziček ki ga imam (podedovan namreč) pa v Hyundaia i20 res ne gre :)

Hvala še ekrat

lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To feb 05, 2013 7:36 pm

Čestitam za nakup in srečno vožnjo ;) In kaj je novega pri hiši :?:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če feb 07, 2013 12:18 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Fantje, prepustite temo o otroških vozičkih raje tistim, ki jih večinoma vlačijo naokoli. 8) Zložljivih vozičkov tipa marela lahko zložiš v vsak avto cel kup - so pa to vozički za starejše otroke, ne pa novorojence. Tisti za novorojence so večji in z ravnim dnom ter številnimi dodatki za obešanje in prevažanje dodatkov in pripomočkov brez katere si moderne mamice ne predstavljajo več življenja. Kdor lahko spravi v ix20 dva taka vozička, je po mojem vsaj čarovnik, če ne že kaj drugega. Za tovrstne potrebe rabiš po mojem vsaj karavana razreda cee'd oziroma i30. :D

Ne soli pameti očetu dvoletnika. ;)

Ban, otrok se je rodil tudi z nogami. Pri dveh letih v vozičku ? Saj ni invalid.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: luks104, mišek in 20 gostov