Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

meganer
Uporabnik

renault clio IV dci

Napisal/-a meganer Pe feb 15, 2013 8:27 pm

LP, danes smo se v firmi pogovarjali o novem cliu in je debata prešla na porabo tega dizla. Jes sem vozil testnega kangooja po ljubljani 1.5dci 90km in je pil 6 litrov z dokaj težko nogo in so rekli da je to nemogoče. Jes osebno navdušen nad porabo!!

Torej ali ima kdo izkušnje koliko pije novi clio 1.5 dci 75km ob vsakodnevni vožnji, ker sedaj ko pride karavan ven za 13000 bo kr pameten nakup?! jes sem rekel da v povprečju nebi smel preseči 4.2, ker ima kolegica 1.5dci 82km letnik 2004 ina ima povprečje 4 let 4.3L.

Badzo
Stalni uporabnik

Re: renault clio IV dci

Napisal/-a Badzo So feb 16, 2013 9:45 am

To da ti je pil kangoo s težko nogo 6 po mestu je relativno ;) Za nekoga je težka noga že samo da rabi spelat, drugemu pa to da se zaganja do blokade v vsaki prestavi od semaforja do semaforja.
Tudi relativno je kaj je zate vsakodnevna vožnja. Moja vsakodnevna vožnja je v Benetke in nazaj ali kam drugam, tvoja pa lahko do 4.316618629km oddaljene trgovine.
Za kolegico nisi nič napisal kje se vozi. Lahko se vozi do 1.3km oddaljene trgovine vsak dan pa porabi 4.3l/100km, lahko pa se zapelje na regionalko pospeši do 90km/h in se nato v lepem tempu vozi do 30km oddaljene službe s hitrostjo 80-90km/h itd itd itd

Bistvo je: imaš malo morje možnosti in 654350654 možnosti ki ti bodo vplivali na porabo vozila.
Tak clio ti bo pri mestni vožnji gladko spil 6-7l/100km, na ralciji pa nekje 4-5.5, spet odvisno kje in kako se boš vozil.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So feb 16, 2013 10:24 pm

kolegica se vozi na relaciji kamnik-kranj v koloni cca 80 čez tista polja mimo brnika tako da je vožnja bolj kot ne umirjena "normalna".

Kar se pa tiče mene in kngooja sem pa speljal na viču in šel do medvod in nazaj skozi 30 posto nad omejitvo kar se meni zdi ze kar hitro pa je bila poraba 6 Litrov, če bi se pa lepo peljal bi pa pomoje mel dobrih 5 in to na kangooju!!!! če vrjameš ok če ne nič zato. kar se tiče porabe na kangooju sem bi fasciniran!!!!! 6litrov za tako kapelco veliko se mi zdi zelooo malo.

mislim da pa ni kangoo za 160kmh po celovški :) malo za šalo malo zares :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So feb 16, 2013 11:04 pm

... cool story, bro...

:|
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So feb 16, 2013 11:50 pm

Nam kangoo 1.5dci 80km pije dobrih 7l na 100km
Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 17, 2013 7:02 am

Ima tema kakšno zvezo s kupovanjem avtomobilov ali je le prikrita reklama za Renault? :evil:
Ne rečem, da bi bil VW...
Daj na Kanglico VW znak spredaj na sredi, pa boš moral že v Medvodah odtočit nafto iz zalitega prtljažnika :idea:

BTW - s takim načinom vožnje, kot ga ima kolegica, bi moral rabit manj kot 4!

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne feb 17, 2013 8:32 am

neboš vrjel sem bil sam tudi lasnik megana 1.6 letnik 96 pa sem rekel da se raj z kolesom vozim kot pa še enkrat kupin renoja-crknil ni da ni!!!! vse v 1.5 leta 2* tesnilo glave, 2* izpuh,........... sem pa naredil 80000km

ampak glej ga zlomka sedaj tud za renojam gledam kupil bi novega ker ima 5 let garancijo pa me boli ......
sam imam škodo pa bi takoj novo mel sam se mi pa zdi da so začel pretiravat z ceno!!! rapid tdi z srednjo opremo skor 16 jurjev (na uč srm to rekel) novi megane 1.5dci z 5 let garancije pa 13000 z osnovno opremo (tempomat, klima, naslon) kar so pri meni pogoj vse ostalo je pa luksus. itak bi mel 5 let garancije in tud če kj crkne ga naj šraufajo.

sem pa prišel do zaključka da bo skoda delala se kako leto dve tako da če nebo res kaj ugodnega pomoje bomo še mal počakal

moram še dodat da se MENI zdi da francozi še dost zaostajajo za das auto. moje mnenje da nebo nekega ogorčenja tuki gor-mogoče se motim........mogoče pa v prihodnosti sam še enkrat probam :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 17, 2013 8:58 am

meganer je napisal/-a:moram še dodat da se MENI zdi da francozi še dost zaostajajo za das auto. moje mnenje da nebo nekega ogorčenja tuki gor-mogoče se motim........mogoče pa v prihodnosti sam še enkrat probam :)

In v čem zaostajajo? Konkretno?

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne feb 17, 2013 11:18 am

sami kvaliteti/vzdržljivosti!!! moje menenje. jes sem mel slabe izkušnje, stric tudi, en je rekel za megana 1.616v letnik ene 2004 da tema. glej ne rečem da je reno slab sploh, samo ZDI se mi da je več možnosti da ti bo francoz nagajal!! kolegica k ma cliota ma 240000 pa razen rednih servisov nič prav-razen kak ležaj, končnik, svečke,.. druga dva kolega imata a4 1.9.tdi en 360000 en 380000 nikol odprt motor oz original turbina!!! to je koker maš srečo, en k ga poznam je mel ogromno težav z dsg in je šel na citoena, je na octaviji 180000 k jo mam 5 let tud ploštic še nisem menjal NIČ razen olja. avto je 14 let star. mi je pa vizuelno in za peljat c4 picasso fenomenaln da nebote rekli da mi francozi niso všeč.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne feb 17, 2013 11:49 pm

Tvoja kolegica se vozi v idelanih pogojih. Za moje pojme ima še previsoko porabo..

Tvoja vožnja kangooja je bila pa res ena taka hard vožnja, kjer so se gume in sklopka kurile.. V bistvu si dosegel visoko porabo, ker si peljal izvenmestno (ja medvode so selo in vožnja med selom in mestom je že izvenmestna - spet se pojavlja nerazlikovanje mestne in izvenmestne vožnje). Teh tvojih 30% nad omejitvijo, ki znaša 50-60km/h med medvodami in Lj, pomeni hitrost med 65-78km/h, kar je praktično spet ena izmed zelo ugodnih hitrosti. in to tvoje "tiščanje" je dejansko maltretiranje avta samo če si to celo pot prevozil z 2. ali 3. prestavo, v nasprotnem primeru je skoraj idealna vožnja.. Za moje pojme si imel tudi ti visoko porabo.

V tvojem zadnjem postu sam sebi nasprotuješ - celo večkrat!?

O kvaliteti in zanesljivosti avta govorite takrat ko ste lastnik avta od prvega do zadnjega dne in kadar avto vzdržujete kvalitetno in redno! Ne pa da se kupijo 3505343574 let stara zgonena j***a od enega zavaljenege švabota/belgijca in potem pol avta crkne in je kriva znamka pa renault pa še kdo..

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Po feb 18, 2013 8:00 am

Sam sem imel na relaciji slabih 50 km v eno stran do službe po regionalnih cestah (zelo malo mestne vožnje) porabo 4 litre (vožen normalno, malo čez omejitve). Pa nisem cincal ampak sem vozil tekoče s prometom. Šlo pa je za avto storia dci. Mislim, da bi poraba s 1.5 55 kw morala biti še kak deci manjša.

Kar pa se tiče renault kvalitete. V družini vozimo vsi renaulte. Nobeden ni imel omembe vrednih težav, redni servisi in je to to. Vsi pa smo kupili nove avtomobile, razen sam sem kupil 3 leta starega megana karavana. Tudi s tem ni bilo težav. Se pa zavedam, da bi se kvaliteta lahko še izboljšala. Vendar renault ni tako slab, kot je velikokrat prikazano tukaj na forumu.

Če pa kupiš na avtonetu najcenejšega rabljenega (ne glede na znamko), pa misliš, da si kupil najboljšega, pa si se zmotil.
Kupiti dober rabljen avtomobil je projekt, ki je zahteven in traja ter zahteva nekaj znanja, pa tudi sreče.

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Po feb 18, 2013 8:48 am

Jaz imam Megana Grandoura dci 2008 letnik 105KM, in pije od 5.3 do 6.1. Prvo porabo dosežem, če peljem "po jajcih" cel tank, drugo pa če peljem malo bolj dinamično. Vendar nikakor do rdečih vrtljajev in s cvilečimi gumami. Neka normalna vožnja nanese okoli 5.6 do 5.8 l. Pod normalno vožnjo mislim 130 po avtocesti, in po omejitvah več ali manj po ostalih cestah. Tako da tistih 6l je kar normalna poraba.

Pred tem pa sem imel passata 1998 in se mi še danes kolca po njem, Zgradba in kvaliteta materialov boljša, občutek v vožnji boljši (to je subjektivna ocena, očitno mi bolj sedejo trši avtomobili) Kar me najbolj moti pri renaultu je enih 342523542354 čričkov pod armaturko, ko se vozim po slabih cestah pri 2000 obratih. Tako, da naslednji avto bo vw. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po feb 18, 2013 10:38 am

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

evo povprečje uporabnikov. lahko se pogleda tudi min-max.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Po feb 18, 2013 1:57 pm

5,5 brez problemov

http://www.siol.net/avtomoto/avtomoto_p ... krogu.aspx

Odličen in vdržljiv motor.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po feb 18, 2013 2:19 pm

Ares je napisal/-a:5,5 brez problemov

http://www.siol.net/avtomoto/avtomoto_p ... krogu.aspx

Odličen in vdržljiv motor.

Na tej stani mi ni čist tole jasno predusem športna vožnja
Priponke
Zajeta slika.JPG
Lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 18, 2013 4:17 pm

bluesman je napisal/-a:Jaz imam Megana Grandoura dci 2008 letnik 105KM, in pije od 5.3 do 6.1. Prvo porabo dosežem, če peljem "po jajcih" cel tank, drugo pa če peljem malo bolj dinamično. Vendar nikakor do rdečih vrtljajev in s cvilečimi gumami. Neka normalna vožnja nanese okoli 5.6 do 5.8 l. Pod normalno vožnjo mislim 130 po avtocesti, in po omejitvah več ali manj po ostalih cestah. Tako da tistih 6l je kar normalna poraba.

Pred tem pa sem imel passata 1998 in se mi še danes kolca po njem, Zgradba in kvaliteta materialov boljša, občutek v vožnji boljši (to je subjektivna ocena, očitno mi bolj sedejo trši avtomobili) Kar me najbolj moti pri renaultu je enih 342523542354 čričkov pod armaturko, ko se vozim po slabih cestah pri 2000 obratih. Tako, da naslednji avto bo vw. :mrgreen:

Sem že hotel napisat, da ti veliko pije... Pa vidim na sprintmonitor-ju, da sem očitno varčen voznik. Povprečno okoli 5, kak deci manj, zdaj ko sem ga vajen. Ko sva se spoznavala pa malo čez 5 :D . Kako morajo šele drugi vozit? Ker mi gre na živce počasnost... Mam pa ravno tako Grandtourja.

Z jajcanjem do Međimurja sem imel porabo krepko pod 4 L/100km po potovalnem, tako da tudi če je lagal za 0.4 L mu ne zamerim, ker pride to še vedno 4L/100km (moram fotke poiskat) :D Do Beograda sem mel pa porabo 6 L/100km. Malo pod omejitvijo, nekjakrat 190 (več ne gre :shock: ), nekaj časa 150...

Bottom line, jaz sem s porabo zelo zadovoljen. Sploh ko pogledam koliko mi pije 1.2 16V Clio III.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], IcEm4n in 7 gostov