Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vesko
Nov uporabnik

nakup avta

Napisal/-a vesko Ne feb 17, 2013 3:38 pm

Pozdravljeni.

Prosil bi vas za dober nasvet oziroma mnenje pri nakupu novega oz rabljenega avta.
Do sedaj sem vozil Škoda Octavia: letnik 2007 1.9 TDI sreb barve (na kratko: za mene super avto).
zaradi tega ker se mi malo mudi z nakupom kolebam med tem:

VW Passat: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6469042&show=1

Ford Focus Ghia : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6847068&show=1

Naj dodam, da sem že bil na ogledu forda in glede izgleda in vožnje nimam pripomb, moti me le cena (ni ravno optimum za tako ceno)
Me pa zelo zanima mnenje o tem modelu Passata, na tem forumu sem nekje zasledil da ta model ni tako uspešen kot prejšnji.
Zakaj se ne odločam za octavio? Ker je ravnokar prišel nov model in me zanima kako se bo obnesel (kar se izgleda tiče, lep avto)

Kakorkoli hvaležen bom za vsako mnenje in nasvet
Lep pozdrav
M

Uporabniški avatar
jmiki
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

Re: nakup avta

Napisal/-a jmiki Ne feb 17, 2013 10:31 pm

osebno, če bi se že moral odločiti za enega izmed teh dveh, bi vzel passata, ker so motorji le malce bolši.. drugače pa nobenega :) ti bi pa priporočal mogoče kakšno C5, če že iščeš tak segment avta :) dobiš pa veliko več opreme in udobja v c5 za 10k€ kot pa v passatu :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 17, 2013 10:42 pm

Zanimivo je to, da servisne knjige imata oba pri nobenem pa ne piše, da je Slovensko poreklo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 17, 2013 10:45 pm

lancia hf je napisal/-a:Zanimivo je to, da servisne knjige imata oba pri nobenem pa ne piše, da je Slovensko poreklo.

Presenetljivo kajne :mrgreen:
Najhuje je pri BMW-jih. Če obkljukaš slovensko poreklo, ti zadetke na avtonetu zmanjša za 80% :lol:

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Ne feb 17, 2013 11:12 pm

Oba imata vozila iz uvoza! Če te to ne moti, potem go4it.
Si pa izbral dva povsem različna razreda vozil.

Kaj pa je s škodami narobe? Poglej za kakšno novejšo ali pa večjo?!
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne feb 17, 2013 11:16 pm

lancia hf je napisal/-a:Zanimivo je to, da servisne knjige imata oba pri nobenem pa ne piše, da je Slovensko poreklo.

ta tip vedno vozi iz Francije (dostkrat se peljem tam mimo in vidim pred hiše da ma kr avtov, pa tudi nobene graje nisem zasledil) znanec je kupil kako leto nazaj Laguno karavan_dela brez problemov....

vesko
Nov uporabnik

Napisal/-a vesko Po feb 18, 2013 7:56 pm

Pozdrav

Oba avta imata francosko poreklo. Danes sem bil na ogledu Passata preko vikenda pa tudi Forda.
Oba se vozi super ampak glede na svojo ceno posameznega avta, je Passat po moje bolša izbira.

Glede Škode Octavie.
Meni je carski avto, sem jo vozil (limuzino) do nedavnega in nimam nobenih pripomb. Zgodilo pa
se je to da je vanj fsekala strela. Elektronika je šla.

Nekak sma z očetom (ker se razmeroma pogosto skupaj vozima v službo in boma oba uprabljala avto) ugotovila da naslednji
model takoj za našim ni pretirano oblikovno drugačen kot naš letnik (2007). Dočim novi model se pravi konec leta 2012 je pa
absolutno vsaj zame svetovn. Trenutno pa na avto net ne najdem neke okrog 2010 limuzine.

Hvala za mnenja

Lep pozdrav
M

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 18, 2013 8:04 pm

vesko je napisal/-a:Glede Škode Octavie.
Meni je carski avto, sem jo vozil (limuzino) do nedavnega in nimam nobenih pripomb. Zgodilo pa
se je to da je vanj fsekala strela.
Elektronika je šla.

Resno to? :shock: :shock:

vesko
Nov uporabnik

Napisal/-a vesko Po feb 18, 2013 10:12 pm

peroRS je napisal/-a:
vesko je napisal/-a:Glede Škode Octavie.
se je to da je vanj fsekala strela.
Elektronika je šla.

Resno to? :shock: :shock:

Ja resno. Polnil se je akumulator čez noč. Avto je stal zunaj, tisti večer pa je deževalo.
Konkretno in točno je tresnilo v usmernik, predelan tako da lahko polniš akumulator (bil je prekrit tako da ni lilo po njem)
Na ohišju usmernika je kot posledica strele nastala vdrtina premera cca 3-4 cm in globoka 1 cm.
Uničeni so vsi računalniki,ventilator, verjetno tudi senzorika. Kak je z napeljavo po avtu pa nevem. Alternator pa je začuda ostal cel.

LP
M

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po feb 18, 2013 10:15 pm

Tale Passat je minimalno kakšnega jurja predrag. 1.6 dizel z najosnovnejšo opremo.
Takšni Passati se po francoskih lizing hišah prodajajo za smešno nizke €€
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov