Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Katerega bencinarja?

Napisal/-a Energetik81 Po feb 18, 2013 10:22 am

rajc123 je napisal/-a:Lp torej zanima me kateri bencinski motor je najboljsi (se malo kvari, ima normalno moci ne premalo ne pervec...) in pa kateri avtomobili imajo tako masino oz. kar konkretno kateri bencinar je najboljsi?

Recimo: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Hyundai_engines
Saj vem, da se ponavljam, ampak dejansko še nisem slišal, da bi kdo ostal na cesti zaradi okvare Hyundai bencinarja. :)
No, vsaj jaz še nisem videl rumene lučke pri 4 bencinskih Hyundaiih, ki sem jih vozil (razen ko dam kontakt :D ). Edina izredna stvar je bila menjava dihtunge pokrova ventilov na 12 let starem Accentu (20€, zamenjal sam v 1h), ker je uhajalo par kapljic olja.
Sicer pa samo olje, filtri, svečke, hladilna in zavorna tekočina, redno po servisni.
Če hočeš malo boljše karakteristike vzameš GDI verzijo, sicer pa MPI in voziš.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 18, 2013 12:30 pm

fare je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:
nalcoq4 je napisal/-a:subarujev bencinski boxer motor ;) neuničljivo

kako to misliš neuničljivo? resno bi prosil za razlago(sem tudi sam v počasni fazi nakupa :D )
To ti v simpl avtomobilističnem jeziku pomeni: tankaj, pelji, servisiraj in tako v krog dokler ne nabiješ kakih 500tkm pa počas začneš razmišljat o pradaji...lp.

En poudarek manjka. Resnično redno servisiranje. Kar piše v navodilih da se menja, naj se zamenja, ne tako da se špara zraven.

Pa potem tudi pri 500.000km ni treba razmišljat o prodaji, ker bo avto delal tako kot mora tudi pri teh kilometrih. Ob rednem servisiranju subaruja lahko pričakuješ, da bo prej pleh zgnil, kot mašina crknila in ga boš zato prodal.

Sam sem redno servisiranega kupil z 290.000 in z njim odpeljal 10.000km dolgo potovanje v enem kosu (Ljubljana - Maroko in nazaj skozi celo evropo).
Old subarus never die, they just get faster!

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po feb 18, 2013 2:19 pm

Z almero 1.8, oz. ne samo z almero, z temi 1.8 bencinarji je bilo kar nekaj problemov. Nisem sicer čisto 100% da gre za ta motor, je pa potrebno preverit če je to res to.

viewtopic.php?f=6&t=91728&view=next za začetek.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po feb 18, 2013 10:57 pm

nebivedu je napisal/-a:
fare je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:
nalcoq4 je napisal/-a:subarujev bencinski boxer motor ;) neuničljivo

kako to misliš neuničljivo? resno bi prosil za razlago(sem tudi sam v počasni fazi nakupa :D )
To ti v simpl avtomobilističnem jeziku pomeni: tankaj, pelji, servisiraj in tako v krog dokler ne nabiješ kakih 500tkm pa počas začneš razmišljat o pradaji...lp.

En poudarek manjka. Resnično redno servisiranje. Kar piše v navodilih da se menja, naj se zamenja, ne tako da se špara zraven.

Pa potem tudi pri 500.000km ni treba razmišljat o prodaji, ker bo avto delal tako kot mora tudi pri teh kilometrih. Ob rednem servisiranju subaruja lahko pričakuješ, da bo prej pleh zgnil, kot mašina crknila in ga boš zato prodal.

Sam sem redno servisiranega kupil z 290.000 in z njim odpeljal 10.000km dolgo potovanje v enem kosu (Ljubljana - Maroko in nazaj skozi celo evropo).

A se mi pogovarjamo o novih subarujih? :shock:
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 18, 2013 11:10 pm

tudi novi bencinski subaruji delujejo po istem principu - redno servisiraj, pa ti bo služil avto dlje kot si sploh upaš misliti.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To feb 19, 2013 12:03 am

Je, načeloma o vseh subaru benz motorjih... koliko imaš za toliko kupiš,staro, malo staro al novo,ne.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 19, 2013 9:52 pm

nebivedu je napisal/-a:tudi novi bencinski subaruji delujejo po istem principu - redno servisiraj, pa ti bo služil avto dlje kot si sploh upaš misliti.

Hvala za kratek in jedrnat odgovor. Mogoče kakšna posebnost zakaj so tako vzdržljivi? Upam,da ne težim preveč oops
Only music takes me there, where i can be me.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr feb 20, 2013 11:07 pm

Nekih posebnih razlogov načeloma ni. Boxer spet ni tako drugačen da bi se manj obrabljal ali karkoli.

Je pa treba povdarit, da zaradi svoje narave (vodoravnih cilindrov), so boxer motorji zelo občutljivi na kvalitetno mazanje, torej, redno menjavo olja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov