Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zana
Nov uporabnik

rabljen avto

Napisal/-a zana Po feb 18, 2013 7:10 am

Mi lahko prosim kdo odgovori ali je pri SUMMIT AVTO možno kupiti rabljen avto z gotovino. :-?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: rabljen avto

Napisal/-a esem Po feb 18, 2013 7:27 am

Morda lahko celo pokličeš?
Sebastjan Kovačič
t: +386 1 25 25 162
m: +386 41 635 571

Zlatko Žunič
t: +386 1 25 25 128
m: +386 31 386 510

Damijan Nose
t: +386 1 25 25 285
m: +386 41 589 000

Težko, da bi se otepali gotovine v teh časih, precej slabih za prodajo avtov.
Sicer pa to ni ravno najboljša firma za rabljene, pa tudi cene niso ravno best buy.
Bi nam zaupala, kateri avto kupuješ, koliko km, kakšna cena ipd?

zana
Nov uporabnik

Napisal/-a zana Po feb 18, 2013 7:41 am

Imam namen poklicati ja samo čakam, da bo ura 8 ko odprejo.

Mazda 2 letnik 2011, cena 8290

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 18, 2013 7:47 am

1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 18, 2013 8:08 am

Nova je samo 2 k € dražja od te dve leti stare, verjetno ima tudi več opreme oz kakšno drugo izboljšavo, gotovo pa tudi ni zadnja cena. Prodaja avtov pada in marsikateri trgovec z novimi bi ti dal nekaj popusta, morda celo precej. Če se znaš pogajat, bi vsekakor raje novo za morda le malenkost večjo ceno. Kot sem prej rekel, niso poceni pri Summitu. Razmisli o alternativah...
Predvsem pa se ne "zaleti" z nakupom, raje trezno razmisli in poglej še kaj drugega, magari Mazdo 2, če ti je všeč. Ta pri Summitu gotovo ni edina, je pa verjetno najdražja.

PS
Sem pogledal ponudbo na avto.netu in so vse cene zasoljene. Treba je vedet, da nov avto, takoj ko zapusti salon, izgubi cca 15-20 % vrednosti. Pri teh rabljenih Mazdah očitno tega ne vejo ;) . Vsekakor so (pre)drage za to, kar nudijo in za par let rabljene, seveda.

Ima kdo nove izkušnje, za koliko nižjo ceno se da izpogajat pri novih Mazdah oz kateri trgovec je bolj "prilagodljiv"?

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po feb 18, 2013 8:19 am

Če je zasežena s strani leasinga se bo težje zmenit za ceno. Kolega se je zanimal za Mazdo 5 pri njih. Zvedel da je zasežena in da nima enega ključa, ker ga lastnik ni hotel vrniti...z avtom sicer vse tip top...šel bi v menjavo in če ceno še spustijo za 300-350 eur kolikor je menjava ključavnic in se leasing ni strinjal, da je kao že ocenjena z enim ključem (WTF)...tako da jim je rekel hvala lepa, in kupil pri drugem trgovcu Mazdo 5...tako da fleksibilni so 0. (prodajalec je bil sicer korekten). Je pa tale Mazda 2 predraga, je pa že facelift...(po tastari TE oprema) ker ima komande na volanu, a kot kaže ima ta še ročno klimo ipd., TE ima že digitalno...jurčka dol pol bi se pa že dal kej zment.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po feb 18, 2013 1:39 pm

Grega_ je napisal/-a: Kolega se je zanimal za Mazdo 5 pri njih. Zvedel da je zasežena in da nima enega ključa, ker ga lastnik ni hotel vrniti...z avtom sicer vse tip top.
kakšen tiptop? J€beš tak tiptop - če ni avto ne zgolj tehnično/mehanično itd brezhiben, ampak tudi formalna papirologija vse OK in brez problemov, samo prste stran.
Pri vsej poplavi pleha eni pišete kot da je leto 1967, ko si za nakup avta čakal 2 leti in so mnogi tudi pri rabljenih kupovali karkoli so sploh lahko dobili v roke....
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To feb 19, 2013 8:48 am

sonic je napisal/-a:
Grega_ je napisal/-a: Kolega se je zanimal za Mazdo 5 pri njih. Zvedel da je zasežena in da nima enega ključa, ker ga lastnik ni hotel vrniti...z avtom sicer vse tip top.
kakšen tiptop? J€beš tak tiptop - če ni avto ne zgolj tehnično/mehanično itd brezhiben, ampak tudi formalna papirologija vse OK in brez problemov, samo prste stran.

Znana zgodovina, redno servisiran, ni bil razbit, realni kilometri, zelo lepo ohranjen-akr je TIP TOP...zaradi žlehtnobe pač lastnik ni vrnil 1 ključa.

Meni je veliko bolje, pa marsikomu drugemu verejtno tudi, da se pač zamenja ključavnice in veš kaj imaš, kot pa da imaš vse ključe ob nakupu in neznano zgodovino,prevrtene kilometri in slabo popravljenega po karambolu.

zana
Nov uporabnik

Napisal/-a zana To feb 19, 2013 12:06 pm

esem je napisal/-a:Nova je samo 2 k € dražja od te dve leti stare, verjetno ima tudi več opreme oz kakšno drugo izboljšavo, gotovo pa tudi ni zadnja cena. Prodaja avtov pada in marsikateri trgovec z novimi bi ti dal nekaj popusta, morda celo precej. Če se znaš pogajat, bi vsekakor raje novo za morda le malenkost večjo ceno. Kot sem prej rekel, niso poceni pri Summitu. Razmisli o alternativah...
Predvsem pa se ne "zaleti" z nakupom, raje trezno razmisli in poglej še kaj drugega, magari Mazdo 2, če ti je všeč. Ta pri Summitu gotovo ni edina, je pa verjetno najdražja.

PS
Sem pogledal ponudbo na avto.netu in so vse cene zasoljene. Treba je vedet, da nov avto, takoj ko zapusti salon, izgubi cca 15-20 % vrednosti. Pri teh rabljenih Mazdah očitno tega ne vejo ;) . Vsekakor so (pre)drage za to, kar nudijo in za par let rabljene, seveda.

Ima kdo nove izkušnje, za koliko nižjo ceno se da izpogajat pri novih Mazdah oz kateri trgovec je bolj "prilagodljiv"?

Pri Summitu sem se pozanimala za Mazdo 2, žal z avtom ni vse ok.(opraskana vrata, različna debelina barve ...)
Tudi za novo sem se pozanimala in je taka, ki jo jaz kupujem nekje 12.000 + 360 za barvo ( se strinjam, da je malo zasoljena cena)

Hvala za nasvet in Lep dan

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To feb 19, 2013 7:31 pm

Ta avto je bil totalka (stovčen od zadaj), motorist po celem levem boku, na havbi luknja. Od punce bivši.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe feb 22, 2013 12:00 am

pa ste šli že na testno vožnjo? nekam švoh se mi zdi ta 1.4 mašina z samo 75 KM :?
Alergičen na rjo

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe feb 22, 2013 7:59 am

zuzek je napisal/-a:pa ste šli že na testno vožnjo? nekam švoh se mi zdi ta 1.4 mašina z samo 75 KM :?

Sem vozil tole "švoh" različico in je zadeva kar solidna, sploh za po mestu in če nisi divjak. Razlika s 86 konjsko je samo v software-u, motorja sta ista.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov