FFST je napisal/-a:Hvala za info. Sem stestiral novo Mazdo6 in bil navdušen. Mogoče malo manj prostorna kot Superb znotraj, ampak vseeno povsem dovolj... še preveč. Avto mi deluje kvalitetno izdelan! Všeč mi je dobra zvočna izolacija, udobna vožnja, pa vendar ne premehka (kot pri francozih). Oblikovno mi je tudi zelo všeč! Avtomatski menjalnik je deloval zelo dobro... pravzaprav presenetljivo dobro in hitro, glede na to, da ni z dvojno sklopko... in padli na volanu za menjalnik so tudi simpatičen dodatek.Vsi razni gadgeti kot so radarski tempomat, opozarjanje na mrtvi kot, prečenje črte delajo dobro... vsaj kolikor sem imel možnost v 2 urah vožnje sprobat. Nekako je odločitev padla... Upam, da bo to sedaj avto za vsaj enih 8 let...
Torej v primerjavi s Superbom:
+ lepši (pač, subjektivna ocena, pa vendar ena najpomembnejših)
+ lažji
+ močnejši
+ malenkost bolje opremljen za isto ceno
+ 5 let garancije
- nekoliko manj prostoren
- nekoliko dražji servis
- verjetno nekoliko večja poraba
- verjetno bo cena rabljenega čez čas nekoliko nižja glede na Superba
Karavan Focus ST je sicer simpatična zadeva... ampak edina prednost pred zg. avtomobiloma je v tem, da je bolj "dinamičen"... Glede na to, da lahko to dinamičnost izkoristim v max. 5% časa na cesti, se mi zdi, da bom imel od Mazde precej več... no, konjev bo pa tudi nekaj...Edin čakalni rok je ubijalsko dolg...
![]()
LP U
Na servisu so mi danes rekli, da so se kao mal umirili s cenami na mazda servisih. No ne vem, če to velja povsod. Baje naj bi bil redni servis cca 200€ za novo mazdo 6. A potem si že naročil?