Js sem lani konc maja kupil insignio 2.0 cdti ecoflex 118kw 5V cosmo.Sem drugi lastnik,letnik je 2010/6,avto je imel prevoženih 28000km.
Zdaj imam slabih 52000km prevoženih,stvar je taka,preko garancije so mi menjali sprednje diske, ker jih je zvilo kr hitro po nakupu, sicer sem se mogo to malo borit na servisu a so nato menjali, ker je šlo za slab materjal in nisem bil edin primer, zdaj že z 20000km na novih diskih in so ok, upam da tako ostane.Tako da z tem nisem imel dodatni stroškov.
Ostalih problemov z njo nisem imel,ok črički v notranjosti so občasno , to je že moj tretji opel, in mene ne moti, vsak ma kdaj kakšnega, tud prestižnejše znamke.
Kar se porabe tiče, sem zelo zadel z nakupom, model ecoflex ima podaljšane brzine, to se pravi 1,2 brzina isto kot pri vseh ostalih insignijah, 3,4,5 in 6 pa so daljše. Tako avto super "vleče" tudi nad 3000obr, tja do 4200obr. Ko ostali dizli mnejajo si ti lihk na 3000obr in konkretno vlečeš do 4000obr. Prej sem imel bencinerje (astro 1.4 in corso c gsi) in mi je ta filing fajn.
Drugače se pa, da zelo varčno vozit z njo, 3brzina gre na 1500obr 50km/h,4brzina ma 1500obr 70km/h,5brzina na 1500obr 90km/h in 6 brzina na 1500obr 110km/h. Turbina pa se vklopi šele pri 1750obra, v tretji pa komot v štant gasu voziš.
Primer mb - ms avtocesta z tempomatom na 110km/h v 6 brzini na 1500obratih je bila povprečna poraba 4,9l z gratjem gume pa so bile 215/55 r 17 Nokian wr3.
dnevno delam slabih 100km z njo preko hribov, prelazov in vasi in imam povprečno porabo od 5,2l pa tja do 6,3l pač odvisno koliko je tu še mestne vožnje in kolko stiskam po gasu pa letne gume so tudi 245/45 r18.
Servis sem dela privat, in so me deli v gmt stali 101€ to se pravi 5l olja dexos 2 in 4 filtri, v avtohiši je servis od 250-300€.
Kar se tiče okretnosti, mene je avto fasciniral je zelo okreten za te mere, izoliranost tudi super, udobje med vožnjo, moj ima še navi 800 in infinity, afl, in nekaj ostale šnik šnak opreme ki sodi v cosmo paket in moram rečt, da sem jo takoj naštudiral, čist logično je vse, upravljanje na volanu omogoča veliko, "joypad" na sredinski konzoli še več, oziroma upravljanje vsega,armaturka upravlja z vsemi nastavitvami in ukazi, meni zelo posrečen koncept. Vse dela brez problema.
Lega na cesti je zelo dobra,ecoflex ima tudi za 2cm znižano podvozje,...+(aerodinamično obdelano podvozje in sprednjo masko ter koloteke,zadnji spojler,ter seveda daljša prestavna razmerja,ter boost torej za 30s dobiš +30Nm navora torej iz 350Nm na 380Nm,kar naj bi olajšalo prehitevanje zaradi daljših brzin).
Vsekakor dobiš dovolj informacij o vozilu,če ga prisiliš pride tudi z ritko ven,kar pa se da uglajeno krotiti in ti samo riše nasmeh na obrazu. Občutka hitrosi nimaš toliko a to se dobro skriva za tem ,da dejansko res voziš "kravo". Kar ti dejansko tudi pride na misel, ko jo premakneš z mesta(na 100km/h=9,5s), najbolj prebudi se šele nad 2000obr, a kot že rečeno rada se zavrti sploh z podaljšanimi brzinami, v drugi greš 90km/h,3=150km/h 4=204km/h 5=sem pozabo

top speed je v 6 brez problema 230km/h sem pa največ pejal 239km/h a bi še šlo malo.
Pod črto, ja še enkrat bi isto kupil, ampak ne novo ker, je to že drugi avto katerega sem kupil starega cca. 2leti in s tem nekak kupil avto za pošteno ceno. Ker nabavna cena avta je bila 28000€, in žalostno je kaj avto zgubi po 2-3 letih,neglede katera znamka je avto zgubi 30°% kupne cene.
Še en nasvet, kupi si avto katerega si res želiš, ker drugače ti ne da miru, življenje je itak prekratko, treba je izživet želje.
Lep pozdrav