Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ares
Novinec

Opel Insginia - Dober nakup?

Napisal/-a Ares Sr jan 16, 2013 11:03 am

Torej kupujem družinski avto. Rabljen (od 2009 naprej), z ne preveč km (do 75.000 km), slo izvora. Sicer se nežnejšega polovica raje nagiba k enoprostorcu (Mazda 5, Scenic..) a mene bolj vleče nižje k tlem, torej k karavanu.

Sicer sem na začetku gledal Mazde 6 karavan, a je težko kaj pametnega dobit, na trgu rabljenih pa tako večina uvoženih s "čudežno" malo km. Te tudi povoham ne.

No ker mi oblikovno že od nekdaj všeč Insignia, sem začel tudi njih gledati. Naraje seveda caravan.

Odločil sem se tudi že za diezelski motor, ker delam kar precej km (od tega tudi avtocesta). Tako da tu ni več dileme.

Zanima me torej slednje:

- kako je z zanesljivostjo avta? včasih so bili opli bolj na dnu lestvice po zanesljivosti, z opel insignio naj bi se to korenito spremenilo (http://www.avto.info/Obvestila/GTU_porocilo_o_rabljenih_avtomobilih_-Oplova_insignia_ponovno_najboljsa/ / nič res ne vem o oplih

- servisi so verjetno cenejši kot pri mazdi? ali je tam tam /

- kako se obnese ta CDTI? je to ok motor (vem, da so tri različice, 110KM, 130KM, 160KM)

- strošek z gumami je verjetno visok, glede na to da vidim, da imajo 19 ali celo 20 colske gume

Torej če imate kakšne izkušnje bom zelo vesel. Če ne bom moral res po Scenica it :D (kar pa tudi z novim 1.6 DCi motorjem ni slaba izbira, a kaj ni tok nek presežek avtomobilskega oblikovanja).

-

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Opel Insginia - Dober nakup?

Napisal/-a sašo5 Sr jan 16, 2013 4:29 pm

po moje dobra odločitev, vsekaor bi vzel 160KM Pomagam ti pa lahko še tako, ker imam znanca na Opel servisu vem, da so imele prve serije nekaj drobnih problemčkov, še največji je ta, da v avto zamakala voda in je bilo potrebno cel prvi konc razdret, vključno z blatniki in zadevo sanirat, zato glej če je bil vpoklic narej, to mora bit zavedeno v teh. knj. Drugače pa s samim strojem ni nobenih problemevo(preverjena zadeva deluje v večih znamkah) edino malo glasnejši in potratnejši je od konkurence......

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr jan 16, 2013 6:57 pm

160KM je dovolj, vendar imaš občutek da avto ni poskočen, čeprav je to bolj občutek. Realno je več kot dovolj poskočen. Motor je lepo prožen, turbo luknje se skoraj ne občuti, zvočno blazno dobro izoliran (precej bolje od lagune, passata, superba itn) tudi pri 160km/h je praktično mir v avtu. Poraba je zgledna - 6.5 sem imel ko smo ga testirali. O kakršnikoli glasnosti motorja ne bi vedel - testni avto je bil tih in notri in zunaj, tako da mi še danes ni popolnoma jasno ko drugi pravijo da je glasen :ue Kot minus bi mu štel - glede na zunanje mere, notri blazno utesnjen avto (kabina, tudi prtljažnik ni bog ve kaj - konkurenca tu je precej močnejša), bolj slabo pregleden avto in blazno okoren pri zavijanju - se le pozna da je to precej težka krava.

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Sr jan 16, 2013 7:18 pm

Kolega, ki ga ima zdaj (službeni avto), ni najbolj zadovoljen z njim (glasnost, "gužva").
Prej je imel Passata in pravi, da je razlika v ceni med Insignio in Passatom taka, da bi - če bi kupoval zase - raje vzel slednjega.

Glede okvar je pa rekel kolega na Opel servisu, da načeloma večjih problemov ni in da je avto OK, dokler te ne začne elektronika pretirano hecat. So imeli 2 taka problema in po nekaj mesecih šraufanja se je pri obeh zgodba zaključila z zamenjavo vozila z novim.

LP, g

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Če jan 17, 2013 2:54 pm

Spredaj nisem imel občutka, da je "tesen", v zadnji vrsti pa (v karavanu), ampak saj zadaj tako sedijo otroci, tako da glede tega nimam težav. Prtljažnik bi bil lahko večji, ni se mi pa zdel tudi ravno majhen.

Ja verjetno je 110 KM švoh za tak težek avto, zato bi vsekakor primarno gledal 130 KM in 160 KM.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če jan 17, 2013 8:36 pm

110KM Insignia se nikoli ni prodajala v Sloveniji. Če pogledaš po a.net vidiš, da imajo čist skromno opremo in ohoho prevoženih, od tega vprašanje koliko od teh je realnih.
2.0 CDTI bolj kot ne izvira iz 2.0 JTD.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 17, 2013 9:44 pm

Sej, če bi odprl Oplovo stran in pogledal v Insigniin cenik, bi ugotovil, da pišeš neki, kar ni res ;)
Slika

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Če jan 17, 2013 10:03 pm

Prijatelj ima limuzino ecoflex s 130 konjskim CDTI. Lastnik 2 leti in 45 tisoč prevoženih. Brez težav. Povprečna poraba 5,5 litra nekje. Zmogljivosti precej spodobne. Pravi, da bi jo še enkrat kupil.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če jan 17, 2013 10:32 pm

IcEm4n je napisal/-a:Sej, če bi odprl Oplovo stran in pogledal v Insigniin cenik, bi ugotovil, da pišeš neki, kar ni res ;)

Se opravičujem, moja napaka.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Pe jan 18, 2013 10:29 am

Ja ko gledam recimo mal kako je z zanesljivosti (recimo po uporabi po 50.000 km) so rezulati zelo dobri.
Priponke
dekra_opel.jpg

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Ne jan 20, 2013 6:21 pm

Js sem lani konc maja kupil insignio 2.0 cdti ecoflex 118kw 5V cosmo.Sem drugi lastnik,letnik je 2010/6,avto je imel prevoženih 28000km.
Zdaj imam slabih 52000km prevoženih,stvar je taka,preko garancije so mi menjali sprednje diske, ker jih je zvilo kr hitro po nakupu, sicer sem se mogo to malo borit na servisu a so nato menjali, ker je šlo za slab materjal in nisem bil edin primer, zdaj že z 20000km na novih diskih in so ok, upam da tako ostane.Tako da z tem nisem imel dodatni stroškov.

Ostalih problemov z njo nisem imel,ok črički v notranjosti so občasno , to je že moj tretji opel, in mene ne moti, vsak ma kdaj kakšnega, tud prestižnejše znamke.

Kar se porabe tiče, sem zelo zadel z nakupom, model ecoflex ima podaljšane brzine, to se pravi 1,2 brzina isto kot pri vseh ostalih insignijah, 3,4,5 in 6 pa so daljše. Tako avto super "vleče" tudi nad 3000obr, tja do 4200obr. Ko ostali dizli mnejajo si ti lihk na 3000obr in konkretno vlečeš do 4000obr. Prej sem imel bencinerje (astro 1.4 in corso c gsi) in mi je ta filing fajn.
Drugače se pa, da zelo varčno vozit z njo, 3brzina gre na 1500obr 50km/h,4brzina ma 1500obr 70km/h,5brzina na 1500obr 90km/h in 6 brzina na 1500obr 110km/h. Turbina pa se vklopi šele pri 1750obra, v tretji pa komot v štant gasu voziš.
Primer mb - ms avtocesta z tempomatom na 110km/h v 6 brzini na 1500obratih je bila povprečna poraba 4,9l z gratjem gume pa so bile 215/55 r 17 Nokian wr3.
dnevno delam slabih 100km z njo preko hribov, prelazov in vasi in imam povprečno porabo od 5,2l pa tja do 6,3l pač odvisno koliko je tu še mestne vožnje in kolko stiskam po gasu pa letne gume so tudi 245/45 r18.
Servis sem dela privat, in so me deli v gmt stali 101€ to se pravi 5l olja dexos 2 in 4 filtri, v avtohiši je servis od 250-300€.

Kar se tiče okretnosti, mene je avto fasciniral je zelo okreten za te mere, izoliranost tudi super, udobje med vožnjo, moj ima še navi 800 in infinity, afl, in nekaj ostale šnik šnak opreme ki sodi v cosmo paket in moram rečt, da sem jo takoj naštudiral, čist logično je vse, upravljanje na volanu omogoča veliko, "joypad" na sredinski konzoli še več, oziroma upravljanje vsega,armaturka upravlja z vsemi nastavitvami in ukazi, meni zelo posrečen koncept. Vse dela brez problema.

Lega na cesti je zelo dobra,ecoflex ima tudi za 2cm znižano podvozje,...+(aerodinamično obdelano podvozje in sprednjo masko ter koloteke,zadnji spojler,ter seveda daljša prestavna razmerja,ter boost torej za 30s dobiš +30Nm navora torej iz 350Nm na 380Nm,kar naj bi olajšalo prehitevanje zaradi daljših brzin).
Vsekakor dobiš dovolj informacij o vozilu,če ga prisiliš pride tudi z ritko ven,kar pa se da uglajeno krotiti in ti samo riše nasmeh na obrazu. Občutka hitrosi nimaš toliko a to se dobro skriva za tem ,da dejansko res voziš "kravo". Kar ti dejansko tudi pride na misel, ko jo premakneš z mesta(na 100km/h=9,5s), najbolj prebudi se šele nad 2000obr, a kot že rečeno rada se zavrti sploh z podaljšanimi brzinami, v drugi greš 90km/h,3=150km/h 4=204km/h 5=sem pozabo :) top speed je v 6 brez problema 230km/h sem pa največ pejal 239km/h a bi še šlo malo.

Pod črto, ja še enkrat bi isto kupil, ampak ne novo ker, je to že drugi avto katerega sem kupil starega cca. 2leti in s tem nekak kupil avto za pošteno ceno. Ker nabavna cena avta je bila 28000€, in žalostno je kaj avto zgubi po 2-3 letih,neglede katera znamka je avto zgubi 30°% kupne cene.

Še en nasvet, kupi si avto katerega si res želiš, ker drugače ti ne da miru, življenje je itak prekratko, treba je izživet želje.

Lep pozdrav

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Po jan 21, 2013 8:16 am

Hvala za nasvet.

Sam še eno vprašanje. Imaš kaj otrok? So zadovoljni s sedenjem v zadnji vrsti? Udobje? Razgled?

Sicer pa ja, tudi sam gledam rabljene, čeprav ta vikend je bila akcija (oplovih 24ur), pa je bil nov diezel caravan 2.0 (130KM) - edition plus PDC, xenon za samo 20.000 evrov :shock:

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po jan 21, 2013 11:44 am

Ares je napisal/-a:Hvala za nasvet.

Sam še eno vprašanje. Imaš kaj otrok? So zadovoljni s sedenjem v zadnji vrsti? Udobje? Razgled?

Sicer pa ja, tudi sam gledam rabljene, čeprav ta vikend je bila akcija (oplovih 24ur), pa je bil nov diezel caravan 2.0 (130KM) - edition plus PDC, xenon za samo 20.000 evrov :shock:

velja še do danes do 18.00 ure..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6874441&show=1

če ti je ok.. vzemi ženo in otroka in preveri v salonu...

lp

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops To feb 19, 2013 4:03 pm

Ares je napisal/-a:Hvala za nasvet.

Sicer malo pozno pa vendar,..zadaj je tako ;Pri petvratni zadi komot sedim a sem na meji z mojimi 180cm,da bi bil 2-3 centi višji bi se dotakl stropa z glavo.
Kolk mi je znano je limuzina (4vratna) višja na zadnji vrsti,karavanka pa menda še bolj.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Sr feb 20, 2013 1:31 pm

Hvala.

Že nabavil insignio. Karavan, 160 KM. Niti malo mi ni žal. Superca avto.

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Pe feb 22, 2013 8:46 am

Ares je napisal/-a:Hvala.

A se da napisat kaj več? Informacije od uporabnika so bolj koristne kot tiste na testu :D

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops Ne feb 24, 2013 6:33 pm

:D
Pol pa srečno na poti,pa uživaj v vožnji.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Po feb 25, 2013 2:26 pm

bluesman je napisal/-a:

A se da napisat kaj več? Informacije od uporabnika so bolj koristne kot tiste na testu :D

Lahko seveda malce več napišem. Kot najbolj me presenetil občutek vožnje. Res se lepo vozi (v primerjavi s tem, da prej vozil C5 karavan, ko se mi zdelo da vozim ladjo). Kot drugo avto je zelo udoben in tudi zelo varčen, brez neke posebne vožnje dosežem 6,5 l / 100 km. Navora je dovolj, moči pa s 160 km pa tudi. Seveda s 1,6 tone avto ni noro poskočen, ampak več kot dovolj. Res sem zadovoljen, predvsem ker sem avto kupoval zaradi tega, ker mi že dalj časa najbolj všečen na trgu.

In malce rabljenega se res splača kupit; za spodobno ceno dobiš super avto.

Pa da bom še malce samokritičen. Prtljažnik v karavnu ni med največjimi, pa preglednost bi bila lahko malce boljša (zadnja šipa in od strani). Ampak to je pa tudi vse kar me moti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: weasel in 10 gostov