Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ernest1a
Nov uporabnik

Obrabljeni sedeži in št. kilometrov (glej sliko)

Napisal/-a ernest1a Sr feb 27, 2013 6:22 pm

Jutri grem pogledat avto clio, letnik 2005, ki ima 107.000 kilometrov. Vse je ok, v oči mi je le padel močno obrabljen voznikov sedež, ki se kot vidite na sliki že malo trga. Moj prešnji clio je imel preko 200.000km in jih ni imel tako znucanih. Kaj mislite, so lahko kljub temu realni kilometri ali je to preveč očiten znak da niso?
Slika

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Obrabljeni sedeži in št. kilometrov (glej sliko)

Napisal/-a NoF3ar Sr feb 27, 2013 6:57 pm

Odvisno od lastnika. Če je bil lastnik mlad človek do max 75kg to ni normalno. Če ga je imel debelejši ali starejši pa je to nekaj normalnega za cliota. Sicer pa izbira je tako velika, da se ga lahko izogneš v velikem loku.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr feb 27, 2013 6:59 pm

Ni receno..Lahko tudi pogledas volan in stopalke, v kaksnem stanju so. Pa se to je precej relativna stvar za dolocanje kilometrov.
Slika

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Sr feb 27, 2013 7:14 pm

Moja mama ima megana letnik 2002, kupila je takrat nov avto, danes ima 57.000km. Vozi se na zelo kratke razdalje, kar pomeni da gre večkrat v avto in iz avta, kot nekdo, ki se vozi daleč v službo. Taka obraba je bolj posledica oblačil (gumbi in neti na kavbojkah), saj se je tudi mamin sedež strgal na robu, pa ima mama komaj 55kg. Se pa tudi vidi s tvoje slike da pena ni posedena in zmečkana, tako da čisto možno da so realni kilometri.
Slika

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Sr feb 27, 2013 7:18 pm

Ti sedeži imajo kar velike in trde bočne opore (extrem verzije) zato se tudi dost hitrej obrabijo (predvsem zaradi trdote).

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr feb 27, 2013 7:27 pm

Veliko je odvisno tudi od tega kje je bil avto parkiran :mrgreen:
Ne, dejansko. Razna blokovska naselja itd ko je placa malo in se moraš napol vržt v avto in plezat iz njega.. hitro postane sedež takšen.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr feb 27, 2013 8:17 pm

Na sliki je tudi volan videt kr fejst znucan za te km.
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 27, 2013 8:29 pm

Volani so pri teh Cliotih nasploh katastrofa (kot da bi se usnje topilo).
Slika

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr feb 27, 2013 8:37 pm

normalno za Cliota. Doma imamo 2001 letnik s slabimi 90k km, pa je volan v slabšem stanju kot ta, sedeži pa so malo bolje ohranjeni. Problem so res te bočne opore, ki so prekrite z nekvalitetnim materialom/blagom. Naše oblazinjenje je že skoraj bele barve :P

Ko boš kupoval preglej še notranje kljuke za odpiranje vrat - pri nas je na sredini, kjer je pritrjeno z vijakom počlo. Podobno tudi držala na vratih. Zadaj (ne vem kako ima 3-vratna izvedba narejeno), pa si poglej plastike, ki držijo varnostne pasove ob stranes zadnje klopi. Na našem so takoj počle, ker je plastika v totalnem dreku.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr feb 27, 2013 8:51 pm

IcEm4n je napisal/-a:Volani so pri teh Cliotih nasploh katastrofa (kot da bi se usnje topilo).

Ja, sem glih hotel napisati, še preden sem prišel do tegale citata.
Tole je clio iz serije 'extreme' (tako so rekli paketu opreme, ki je bil roko na srce za tiste čase kar obsežen in cenovno ugoden).
Jaz sem imel takega cliota (leta 2004 kupil novega in 2007 prodal, prevozil cca 36.000 km) in je bil pri mojemu tudi usnjen ('usnjen') volan kot iz plastelina, blago na sedežih se pa tudi spomnim da ni bilo vrhunec trpežnosti.
Skratka po 7-8 letih in dobrih 107.000 km me slika iz začetka teme niti ne čudi zelo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr feb 27, 2013 9:11 pm

sploh se ne strinjam glede volana. na našem cliotu 2002 ni nobenih znakov. mene na tej sliki moti odstopanje odtenkov za airbag pa volan. torej airbag je bil menjan

volani znajo biti drugačni zaradi uporabe napačnih čistil

ernest1a
Nov uporabnik

Napisal/-a ernest1a Sr feb 27, 2013 9:39 pm

a4 je napisal/-a:sploh se ne strinjam glede volana. na našem cliotu 2002 ni nobenih znakov. mene na tej sliki moti odstopanje odtenkov za airbag pa volan. torej airbag je bil menjan

Lahko da je usnje skozi leta drugače zbledelo kot plastika. Zdajle sem na hitro pregledal obroče pri ostalih oglasih in je povsod videt sveteljši.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr feb 27, 2013 9:47 pm

Kot je bilo že omenjeno - pojdi pogledat več cliotov saj je izbire cel kup (ni škode spljoh, tudi če par dobrih spustiš) in si boš že ustvaril mnenje, kako mora zgledat avto po 100000 km. Pred kratkim se je nabavil v familiji clio extreme 2003 letnik od 2. lastnika z istimi km, pa je notri tip top.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Sr feb 27, 2013 11:46 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:normalno za Cliota. Doma imamo 2001 letnik s slabimi 90k km, pa je volan v slabšem stanju kot ta, sedeži pa so malo bolje ohranjeni. Problem so res te bočne opore, ki so prekrite z nekvalitetnim materialom/blagom. Naše oblazinjenje je že skoraj bele barve :P

Ko boš kupoval preglej še notranje kljuke za odpiranje vrat - pri nas je na sredini, kjer je pritrjeno z vijakom počlo. Podobno tudi držala na vratih. Zadaj (ne vem kako ima 3-vratna izvedba narejeno), pa si poglej plastike, ki držijo varnostne pasove ob stranes zadnje klopi. Na našem so takoj počle, ker je plastika v totalnem dreku.

To so tudi na mojem meganu vse popokale. Mater je bil to nekvaliteten avto :roll:
Slika

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Če feb 28, 2013 9:02 am

IcEm4n je napisal/-a:Volani so pri teh Cliotih nasploh katastrofa (kot da bi se usnje topilo).

Res je. Sam mam cliota letnik 2003. Sicer sem drugi lastnik kupil sem ga 2007 imel je prevoženih nekaj čez 20kkm. Ker se vozim bolj malo ima sedaj približno 60kkm. Volan je pa čist bogi. Zgleda kot da bi se topil od žalosti ker ga ne vozim več =P

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Če feb 28, 2013 1:57 pm

kot so že predhodniki povedali se tudi jaz pridružujem temu da se sedeži trgajo na robu in "usnjen" volan se lušči če je pa drugo vse ok.potem je avto za kupit.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 28, 2013 4:45 pm

ernest1a je napisal/-a:
a4 je napisal/-a:sploh se ne strinjam glede volana. na našem cliotu 2002 ni nobenih znakov. mene na tej sliki moti odstopanje odtenkov za airbag pa volan. torej airbag je bil menjan

Lahko da je usnje skozi leta drugače zbledelo kot plastika. Zdajle sem na hitro pregledal obroče pri ostalih oglasih in je povsod videt sveteljši.

Ta razlika v odtenkih je na slikah ponavadi bistveno bolj izrazita kot v živo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: weasel in 14 gostov