Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Avto do 7000eu max

Napisal/-a pavlich Po mar 04, 2013 12:17 pm

lep pozdrav

oče je v nakupu "novega" avtomobila, nekje v rangu 5-7.000 eu.
obvezno dizla, zaradi relacijskih voženj po sloveniji, pa ker je v 50ih in noče bencinarja. prej smo imel tourana, ampak je omagal po 370.000, tako da pravi zdaj da nebi nič posebnega imel, ker mu je čisto vseeno, le da ni peugot, citroen, fiat in podobni plastik fantastik avtomobili. ubistvu za tak denar ne ostane veliko kvalitetnih znamk, ampak vseeno.
sama oblika ni tako pomembna, limuzina, hatchback, karavan, le da je avto malo višje narave..
pogoj je še do max 150.000 km, pa da ma vsaj 100konjev, seveda so tudi želje po prvem lastniku in podobno.

zdej na avto.net lahko vsak vpiše kriterije in malo pobrska, na tem delam tut sam, mene bolj zanima, ker se doma prvič kupuje rabljen avtomobil ki že ima nekaj kilometrine, pa noben ni nek poznavalec, kako je z različnimi mašinami pri različnih avtomobilih.
naprimer katerih mašin se izogibat pri recimo opel vectri, ali bmw 3 serije, morda kakšen golf 5,polo, passat, ipd.. ker razne cdti, tdi, tsi, lkySMDDI oznake, men ne pomennjo nič ker dejansko nevem skoraj nič o tem, vem sam da moj SDI ropota k traktor :D

hvala za pomoč:)

torcida1989
Novinec

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Avto do 7000eu max

Napisal/-a marko01 Po mar 04, 2013 3:19 pm

Jaz vam prodam francosko avtocestno križarko ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6771343&show=1
Lp by Mare

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po mar 04, 2013 3:34 pm

pavlich je napisal/-a:lep pozdrav

oče je v nakupu "novega" avtomobila, nekje v rangu 5-7.000 eu.
obvezno dizla, zaradi relacijskih voženj po sloveniji, pa ker je v 50ih in noče bencinarja. prej smo imel tourana, ampak je omagal po 370.000, tako da pravi zdaj da nebi nič posebnega imel, ker mu je čisto vseeno, le da ni peugot, citroen, fiat in podobni plastik fantastik avtomobili. ubistvu za tak denar ne ostane veliko kvalitetnih znamk, ampak vseeno.
sama oblika ni tako pomembna, limuzina, hatchback, karavan, le da je avto malo višje narave..
pogoj je še do max 150.000 km, pa da ma vsaj 100konjev, seveda so tudi želje po prvem lastniku in podobno.

zdej na avto.net lahko vsak vpiše kriterije in malo pobrska, na tem delam tut sam, mene bolj zanima, ker se doma prvič kupuje rabljen avtomobil ki že ima nekaj kilometrine, pa noben ni nek poznavalec, kako je z različnimi mašinami pri različnih avtomobilih.
naprimer katerih mašin se izogibat pri recimo opel vectri, ali bmw 3 serije, morda kakšen golf 5,polo, passat, ipd.. ker razne cdti, tdi, tsi, lkySMDDI oznake, men ne pomennjo nič ker dejansko nevem skoraj nič o tem, vem sam da moj SDI ropota k traktor :D

hvala za pomoč:)

Za ta denar gledaš serijo 3 E46 do letnika 2004. Ti modeli imajo občutljivo turbino, tako da je treba preverit v kakšnem stanju je. Pozoren moraš bit na vztrajnik, napake se pojavljajo tudi na releju grelnih svečk (načrtno narejen zanič, lahko se ga popravi z močnejšim spojem in je večen). Ostalo je bolj ali manj večno. Sicer pa standardna napaka E46 so sprednje roke (potrebne menjave pri cca. 200k km, variira od primera do primera) in pa vpetje zadnjega mostu. Če ti med prestavljanjem in speljevanjem buta zadaj v diferencialu to ni nič kritičnega, je pa odvisno od stanja puš lahko zelo nadležno. Sicer radio na normalni jakosti to preglasi, ampak vseeno, mene moti, eno pušo sem menjal (100eur), pa sem se odločil za menjavo še ostalih 6. Največji strošek tukaj je delo, puša stane 15-30eur/komad.

Pri vseh 320d, avtomatikih 318d in nekateirh 330d imajo sesalni kolektorji poddimenzionirane loputice, ki se lahko odlomijo, padejo v motor in gre vse v pi*do materno. Ena varijanta je odstranitev loputic (50eur), druga pa nakup novejšega sesalnega kolektorja (500eur). Učinek je enak z ali brez loputic.

Ne vem koliko napak imajo ostali avtomobili, ampak serija 3 se pelje bolje od vse konkurence (če ti to kaj pomeni).
Slika

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Po mar 04, 2013 4:11 pm

Sicer nevem, ali se sam vozi ter kaj želi, ampak meni se zdi idealno:

Ford Fusion:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6832526&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6941742&show=1

Mogoče tudi ta:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6946981&show=1

Prednosti:
-Višje narave
- Visoki letniki z malo kilometri
- Veliko prvih lastnikov, ki so si jih kupli ob abrahamu :twisted:
-1.6TDCI odličen motor (seveda nekaj hib ima) dovol moči tudi za AC, z porabo okrog 4,5l
- Zelo poceni rezervni deli
- Velika ponudba rabljenih delov ob karambolu (60% paše od fieste)
-Prostoren prtljažnik glede na rang avtomobila
- itd

Slabosti:

-Relativno pusta oblika
-samo 5 prestav
-Vozijo jih relativno starejši zato jih praske niso tuje.

Če se pravilno spomnim obstajajo tudi z 1.8 TDCI motorji. S takšnim motorjem pa mu ni ovir.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov